Gå til innhold

PCI-e: x1, x8, x16


Toxon

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det beskriver båndbredden til en bestemt slot, hvor tallene representerer antallet "lanes". PCIe x1 tilsvarer 250 MB/s båndbredde hver vei pr sekund, mens PCIe x16 gir 4 GB/s pr sekund.

 

Båndbredden til sloten vil som regel, men ikke alltid, samsvare med den fysiske lengden (men fysisk sett kan de selvsagt ikke være for korte). F.eks. finnes det x8 sloter som er fysisk identiske med x16-sloter (som bruker til grafikkort).

 

Såvidt jeg vet vil "små" enheter alltid fungere i større sloter, selv om de i prinsippet ikke bruker samme standard. F.eks. å bruke et lydkort med x1 grensesnitt i en x4 slot.

 

Merk at dette er et Full Duplex-grensesnitt, dvs at de kan lese og skrive samtidig. Hver slot har også selvstendig kobling mot brikkesettet, i motsetning til den gamle PCI-standarden, hvor hver slot måtte konkurrere om den samme båndbredden.

Lenke til kommentar

Det er også slik at et brikkesett har et begrenset antall PCI-Express lanes som må fordeles på PCI-express slottene på hovedkortet. SOm regel i SLi eller Crossfire, reserveres 2 x16 slotter til skjermkort og resten fordeles til PCI-e x1 og x4 slotter.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...