Gå til innhold

Musikkinteresse - Hva legges i begrepet?


Tackli

Anbefalte innlegg

Ja, etter å ha lest igjennom mange diskusjoner rundt musikk, har jeg lagt merke til at det alltid på et eller annet tidspunkt blir snakk om hva som er ekte musikk og/eller hvem som kan kalle seg musikkinteressert.

Vi har sikkert ulike oppfatninger av begrepet, men jeg vil jo anta at det finnes en spesifikk beskrivelse av begrepet som jeg gjerne skulle likt å vite hva er.

Tendensen nå later til å være at tilhengere av én type musikk mener de er musikkinteresserte fordi "deres" musikk er ekte, mens tilhengere av en annen sjanger mener de er det osv.

Men siden musikk er et generelt begrep, vil vel også begrepet "musikkinteresse" omfatte musikk generelt, og ikke én bestemt sjanger? Det er jo ikke noe nytt at det er et omfang av musikksjangere, så hvem har rett til å utnevne "sin" sjanger som representativ for de "musikkinteresserte"?

Også til begrepet generelt; hva betyr det? At man hører mye på musikk? At man hører mye på én type musikk? Eller kanskje at man har stor forståelse for musikk generelt? Jeg heller helt klart mot det siste alternativet. Og igjen så åpner dette for diskusjon rundt hva såkalt "ekte" musikk innebærer. Det eneste jeg vil påpeke i den sammenhengen er at folk må få opp øynene og forstå at ikke musikk som begrep oppstod ved el-gitarens fødsel...

 

Så hva mener folket? Er det mulig å diskutere temaet på en saklig måte blir vi alle fornøyde.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Musikkinteresse i min mening er når man aktivt bruker tid på musikk, setter seg inn i artister, sjangere, leser mye om ting som har med musikken/artistene å gjøre etc... spiller man et instrument har man vel stort sett også en musikkinteresse utover det normale...

 

Det finnes jo ikke noe fasitsvar på et slikt spørsmål, så alt blir jo ens egne meninger. Folk som hører mye på musikk trenger f.eks ikke være musikkinteresserte (i min definisjon av begrepet) hvis de bare hører helt ukritisk på det som er på toppen av hitlistene.

 

Når det gjelder musikksmak er jo det også et begrep som er helt individuelt og subjektivt. Ens egen mening er riktig for en selv, og ingen andre. Sånn er det jo bare. Så musikksmak har egentlig ingen verdens ting med musikkinteresse å gjøre i min mening, siden ingen av begrepene lar seg definere helt konkret.

Lenke til kommentar

Musikk er når folk genuiint er interessert i musikk. Disse trenger ikke ha noen spesiell musikksmak, men de har oftest(sett få untak få dette) en musikksmak utover det å bare høre på hva enn som er populært. De har satt seg inn i musikk og kan en del om det, om det så er en sjanger eller alt mulig rart er irrelevant. (At han tar utgangspunkt i en sjanger og hører mye på annet i tillegg er vel det vanligste...) Og som mange andre har nevnt her: det holder ikke å bare høre på spesielle typer musikk, man må faktisk ha en reel interesse for det.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...