Gå til innhold

Bør vi legalisere cannabis?


Bør Canabis legaliseres?  

2 882 stemmer

  1. 1. Bør Canabis legaliseres?

    • Ja, total legalisering
      1657
    • Ja, til bruk som medisin
      483
    • Nei
      658
    • vet ikke
      143


Anbefalte innlegg

Det finnes nesten bare dårlig pot og hasj i Norge.. Hasjen har for mye THC og for lite CBD. Heldigvis forskes det en del på det nå. Hadde det vært god cannabis regulert, med riktige forhold av stoffer, ville det vært helt annerledes. Det må også nevnes at vi har mest indica og lite sativa.

Aner ikke om det du sier stemmer da du ikke bruker kilder; men, det du sier hørtes ganske bra ut, og jeg må si jeg er ganske enig i hva du sier.

 

Ønsker å legge til at det er mye forurenset hasj i Norge i dag, hvor de benytter tjære, benzene eller andre stoffer som plastikk (noen sier også at det brukes avføring men dette har jeg aldri opplevd). Nå, det sier jo seg selv at å røyke plastikk er direkte helseskadelig.

 

edit; nicolas beskrev dette meget godt.

 

Driver å setter meg mer inn i det. Skal komme tilbake til det når jeg har tilegnet meg litt mer kunnskap :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Flott at det fokuseres mer på CBD. Dersom resultatene som har kommet hittil angående forskningen på det faktisk stemmer så virker det som om såsi alle negative aspekter vedrørende cannabis og hasj er direkte grunnet ubalansert forhold mellom THC og CBD. Av denne grunnen er jeg ikke helt for måten de gjør det på i Amsterdam. Der er det såvidt jeg har forstått det fint lite fokus på akkurat dette. Eller at de ikke vet om det. Der forskes det på genmanipulering av typer for å få mest mulig THC. Men måler de CBD-nivået?

Lenke til kommentar

Hei,

 

Leste i dag artikkelen på vg: http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10013781

 

Dette er VELDIG alvorlig. Det er mennesker som kanskje har kjøpt noe de trodde de visste hva var, men så viser det seg at "pusherne" har solgt et stoff som kalles PMMA. En ting er at de fleste burde vite at ecstasyen du får i dag stort sett er produsert av de mest lugubre stoffer og på de mest slumme laboratorier som finnes, helst i Polen, men når man kjøper amfetamin og dermed får noe kalt PMMA og blir dødssyk, da er det ONDE mennesker ute å går som KUN er der for profitten.

 

Jeg foreslår, som jeg alltid har gjort, å legalisere all narkotika og få innført restriksjoner, slik at man har monopol på dette markedet, slå ut alle andre illegale konkurrenter og oppnå kontroll.

 

Hva ville dere gjort for å få bukt med denne alvorlige problemstillingen?

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Fristende å si at problemet løser seg selv... Men jeg er mest for holdningskampanjer, og man ser det fungerer, tallene går nedover for narkotikabruk i Norge.

 

Helt enig. Man ser at Cannabisbruken f.eks (Som jo er det mildeste, men..) minsker, men det tror jeg også, er en årsak av holdningskampanjer. Det første man tenker når man vet om en MISbruker av stoffet er jo en utrolig sløv og rett og slett dum person og dette er ikke engang noen myte eller propaganda. Men fortsatt er jeg for en total legalisering, nettopp for å skjerme nye brukere. De som allerede er brukere har allerede havnet i situasjonen så de vil jeg ikke kunne regne med, men jeg tenker mer på å forebygge bruk blandt de unge gjennom restriksjoner, altså de kriminelle sjekker ikke akkuratt legitimasjon før de selger f.eks, for det er nettopp der det starter. En ung person har ikke den samme erfaringen som et voksent menneske har. Og hvordan skulle de kriminelle hatt råd til å drive denne virksomheten, når Staten ville vært den som kunne tilby best og billigst kvalitet.. Jeg vet at du er kjent med meg i debatter om straffereaksjoner, men også her mener jeg at man bare må bite i det sure eple, at det er til fordel for helheten, for storsamfunnet. Dette er et problem som angår oss alle, eller KAN, for det er utrolig tilfeldig hvem som lar seg gli inn i slike miljøer. Ikke minst må man se på hva som egentlig fører til et rusmisbruk, og det er jo generelt livssituasjonen, men også en trang til å såkalt "leve livet".

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Dette at ungdommer dør på grunn av umerket, ulovlig dop er dypt tragisk. Det er mulig å produsere trygt dop, og jeg er enig i at holdningskampanjer, et bedre rushelsetilbud og statlig distribusjon, kontroll og begrensning av narkotika kan ha positive virkninger på både ungdommers og nåværende misbrukeres rusvaner. Om ikke annet ville en legalisering av narkotika åpne for at industriens produksjon kontrolleres, i motsetning til i dag.

Lenke til kommentar

Jeg er ikke uenig med deg når det gjelder straffereaksjoner generelt sett, men når det gjelder bøter og lignende er vi nok uenige. Når det kommer til fengselsstraff er vi nok ganske eller relativt enige, da jeg mener at det viktigste er rehabilitering til å bli gode samfunnsborgere, enten det innebærer jobbtrening, avrusning eller terapi.

 

Når det gjelder dette med narkotika så er jeg ambivalent, jeg ser veldig gode grunner til å ikke legalisere dette, nettopp dette med å gjøre det legalt vil også fjerne en del sosiale sperrer, og vi trenger ikke enda en lovlig gift til å begrense livene våre og gjøre det til et helvete for barna våre (alt for generelt sagt jeg vet det, men point made), på den annen side så tror jeg nok det er en del heroinister og andre som ville kunne fungere relativt godt, bidra til samfunnet og slutte med kriminalitet om de fikk litt "medisin".

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg tror ikke at å fjerne straffereaksjoner for bruk og besittelse fjerner sosiale sperrer rundt narkotikabruk "automatisk". Vi må legge forskjellige begrensninger på forskjellige stoffer, advare åpent og ofte om farene ved inntak av stoff og spre riktig informasjon. Forbudet hindrer alle disse tingene, fordi både forskning, helsemessig produksjon og kontroll av markedet er umulig.

 

Vi må fjerne sperrer som er diskriminerende, farlige og uvitenskapelige, som f.eks. "narkomane er søppel". Men vi må sette opp sperrer som avhengighet, sykelighet og andre ting som gjør det uspennende, ukult og litt trist å misbruke narkotika, uten den skremselen og nedverdigelsen vi har i dag.

 

Dette er selvfølgelig ikke noe relegalisering av narkotika i seg selv vil ordne, men relegalisering muliggjør virkningsfulle holdningskampanjer, skjermer ungdom ved å innføre aldersgrenser, gir flere mulighet til å få livene sine i orden, flere behandlingsmuligheter (ved en større utbedring av rushelsevesenet) osv.

 

Poenget er at arsenalet man kan bruke mot narkotikamisbruk ironisk nok blir større av å relegalisere narkotika.

Lenke til kommentar

Jeg føler at mennesker som ønsker å beholde narkotika politikken i dag eller motkjemper en legalisering har en holdning jeg sammenlikner med et moral-politi.

 

Narkotika bruk er da ikke forskjellig fra noen andre valg som går på personlig og individuell frihet vell?

 

Dersom jeg tar meg en stripe kokain er jeg vell ikke nødvendigvis noen større trussel for andre mennesker enn jeg er hvis jeg tar meg et glass vin, vell?

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Jeg føler at mennesker som ønsker å beholde narkotika politikken i dag eller motkjemper en legalisering har en holdning jeg sammenlikner med et moral-politi.

 

Narkotika bruk er da ikke forskjellig fra noen andre valg som går på personlig og individuell frihet vell?

 

Dersom jeg tar meg en stripe kokain er jeg vell ikke nødvendigvis noen større trussel for andre mennesker enn jeg er hvis jeg tar meg et glass vin, vell?

 

Helt enig med deg Notelitten. Nei, det er dette. Jeg er enig i at Politiet kunne vært en ressurs for å registrere MISbrukere, men normale oppegående mennesker som ikke har noen problemer, som jobber og har familie.. og de er det mange av.. De er rett og slett ikke kriminelle. Dette strider imot rettsoppfatningen til folk flest! Det er INGEN som ønsker å straffe disse(med forbehold om at folk faktiskt setter seg inn i situasjonen her), men fører bruken til et problem, så selvfølgelig er det noe man trenger behandling for og man BURDE få hjelp for på samme måte som med alkohol.

 

Alle de penger man bruker for å ta brukere, det er så totalt unødvendig. Det er greit at det kan skapes arbeidsplasser, men disse kunne vært skapt på et annet grunnlag.

Lenke til kommentar

Det er ikke holdningskampanjer som endrer rusbruken blandt folk. Det er trender som endrer bruken. Holdningskampanjer har det vært siden 70-tallet og statistisk sett fra den gangen så har bruken økt med flere tusen prosent. Så det er egentlig ikke noe spesielt hold i det argumentet til syvende og sist. Legalisering under kontroll hadde helt klart vært det beste. Det viktigste er å ikke skape dogmer rundt rus og innse hvor man skal fokusere kreftene og pengene på. Det er snakk om å gjøre det man kan for å bedre situasjonen best mulig. Og det å holde det ulovlig skaper bare mørke rundt emnet. Man kan ikke forske ordentlig på det, føre statistikker eller overhodet ha noen form for kontroll. Høres ikke ut som noen fordel det vel?

 

Når det kommer til at "folk kan komme til å ruse seg mer" så tror jeg heller ikke det vil skje. Kanskje øker det til å begynne med, men folk modner. Dette skjedde ihvertfall hos meg og de fleste jeg kjenner. Når vi begynte å røyke så var det masse forskjellig utstyr, røyke masse og best typer, mekke på "mest effektiv måte" osvosv. Det var en kultur rundt det såsi. Men så modnet det og i dag er det overhodet ikke slik. Det er ikke noe spesielt fokus rundt hasj og cannabis ihvertfall, det er mer dagligdags. Man tar seg en pipe etter middagen og kanskje en liten en på kvelden. Mer gjør man ikke ut av det. Det er dette man bør forsøke å sikte seg inn til, at folk får et modent syn på rus. Og det får man ikke ved å skyve det under matta og late som om det ikke er der.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...