Gå til innhold

Nytt skjermkort til "gammel" maskin - Verdt det?


Anbefalte innlegg

Hei, jeg sitter og ruger på en "gammel" stasjonær PC som jeg gjerne skulle ha oppgradert littegranne (eller mer).

Jeg bruker hovedsaklig pcen til spill, men også til video i ny og ne.

-Problemet er at jeg merker at nye spill some BF2,FEAR,Hitman BM og lignende ikke funker så godt/eller i det hele tatt - selv om maskinen oppfyller deler av kravene.

 

min nåværende pc er en

 

AMD Athlon 2500+

Windows Xp Pro (med Sp1)

Skjermkort: Geforce Fx 5600

1500mb ddr minne (ikke ddr2)

+ nye deler som NEC x 18 DVD brenner, 250g samsung HD.

 

Jeg har sjekket ut noen av guidene deres her på HW, som f.eks kjøpeguide for skjermkort og lignende, og har tenkt litt på GF 7000-serien eller 1950-radeon eller et annet skjermkort i _Middelklassen_ rundt en 1500-2000 kr, men jeg vet ikke om pcn er "VERDT" å oppgradere. Er prosessoren og minne for dårlig slik at det hindrer meg i å bruke et nytt skjermkort (for det det er verdt) eller står og faller disse typene spillene på skjermkortet?

- Eller må jeg skaffe meg helt ny pc? :ermm:

 

På forhånd takk:)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vil tippe du har en AGP-slot på det hovedkortet du har nå, slik at et evt. nytt skjermkort vil være AGP. Om du senere velger å oppgradere hovedkort, prosessor etc., så må du igjen gå for et nytt skjermkort.

Anbefalingen min er å ta alt under ett.

Lenke til kommentar
Vil tippe du har en AGP-slot på det hovedkortet du har nå, slik at et evt. nytt skjermkort vil være AGP. Om du senere velger å oppgradere hovedkort, prosessor etc., så må du igjen gå for et nytt skjermkort.

Anbefalingen min er å ta alt under ett.

8707162[/snapback]

 

Det er vel sansynlig at han ikke kan benytte noen av de gamle delene, hverken HK ram eller som du sier, skjermkort.

 

Men den gamle maskina får nytt liv med et nytt skjermkort, og jeg vil si at det er verd det. Ei ny maskin må man (bør man) legge 6-7000 i. den lever bare 2-3 år som spillemaskin. Med et nytt skjermkort til en 1000 lapp, så lever maskina enda et år. Grei investering spør du meg.

 

Jeg vil si det kommer an på strømforsyninga. 300W eller mindre: gå for 7600GT som Smirnoff sier. Det er et meget bra kort, som bruker lite strøm. 350W eller større strømforsyning, gå for X1950GT eller X1950pro. Pris/ytelsesmessig vil jeg si de tre kortene er temmelig like, med en liten pluss til pro kortet kanskje.

 

Det gamle FX5600 kortet er/var forøvrig et forferdelig dårlig kort. GF3 og 4 serien er faktisk like bra, for ikke å si bedre. Men det er en avsporing.

Lenke til kommentar

Hadde selv omtrent samme oppsett som deg (512 mb ram, Amd Athlon 2800+.

 

Kjøpte meg selv et Geforce 7600gs agp-kort (256mb), oppgraderte da fra et 9600xt kort (128mb). Kjører BF2, Oblivion, Fear, HL2, Far Cry, Hitman ++ med god oppløsning og fin grafikk. Kjøpte i tillegg noe ram (gikk fra 512 til 2048).

 

Kortet koster rundt tusenlappen og er absolutt verd penga :thumbup:

 

edit: 600w er kanskje litt overkill til systemet mitt, men det var den eneste de hadde i Partyshoppen på The Gathering 2007 når det sa poff i min gamle 350w strømforskyning..

 

:ermm:

Endret av Mompen
Lenke til kommentar
Folk her kjører/har kjørt X1950 Pro på så svake strømforsyninger, så om det er en av godt merke så behøver det ikke bety at det er for lite.  Men se etter at den kan levere greit nok med strøm på 12V.

8757052[/snapback]

 

Ja, og sørg for god fordeling hvis det er to 12V linjer fra strømforsyninga. 1 (den største) til grafikkortet, od den minste til alle andre ting.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...