Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Lurte på om dere kunne hjelpe meg med et tema:)

 

Jeg lurer nemlig på hvordan Islams syn på hevn er, med tanke på en situasjon hvor det blir tatt ibruk våpen for å beskytte sitt eget folk som blir utsatt for nød og massakrer? Hva sier Koranen om dette? Skal man ta igjen? Og hvordan kan man egentlig ha rett til det når man ikke skal drepe?

 

Håper noen har noen svar til meg der ute! :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Huff, disse diskusjonene sklir så fort ut... :ermm:

 

Hva sier Koranen om dette?

8692253[/snapback]

 

Dette handler om æresbegrepet som er i mange islamske kulturer. Det er for eksempel slik at en familiemann har plikt av Allah (swt), via Koranen, til å ta vare på familien sin. Dette inkluderer å sloss for å redde familien sin.

 

Når Saddam (eller Taliban) ble angrepet av vestlige styrker, fungerte dette på omtrent samme måten – statslederen så på det som et angrep på hans "familie", og påbudet om å forsvare familien veide dermed tyngre enn forbudet mot å drepe.

 

I bibelen er det hebraiske ordet for "drepe" egentlig mer synonymt med "myrde", men jeg vet ikke hvordan dette er i Koranen...

 

Ellers har jeg latt meg høre at det, på samme måte som i Bibelen, er en del som er mye mer brutal enn den andre delen, og at mange terrorister bruker den delen som begrunnelse for det de driver på med.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...