Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Showcase: BMW 316i (E36) 1997


Anbefalte innlegg

Da er jeg klar med min første bil - en 316i 1.6 '97-modell fra Bayerische Motoren Werke. Lenge var jeg usikker på hvilken bil jeg skulle kjøpe som min førstegangsbil, men etter mye vurdering, hvor jeg blant annet vurderte billigere biler, havnet jeg til slutt på denne skjønnheten. Det var flere grunner til det, blant annet var den så strøken og i så fin stand at det var ingenting som trengtes å utbedres, i motsetning til mange av de billigere bilene jeg så på. Hovedgrunnen var dog at BMW alltid har vært mitt favorittmerke når det kommer til bil. "Når jeg blir stor skal jeg ha en BMW", har jeg sagt siden jeg var 9-10 år og først begynte å forstå dette med biler og hvor tøft det var. Jeg fant ut etter litt vurdering at jeg bare er ungdom én gang og hvorfor ikke bruke denne tiden til å leve og realisere BMW-drømmen min? Vel, jeg gjorde det.

 

Bilen er kjøpt for kort tid siden, så jeg har ikke fått gjort noe med den enda selv. Når det har gått en liten stund, kommer jeg nok til å gjøre noe med den for å forbedre den enda litt, men foreløpig er jeg mer enn nok fornøyd med bilen slik den er nå. Det første som må gjøres er iallfall å få nye felger på det ene settet med dekk, som tidligere eier dessverre har kjørt litt borti en veikant. Ellers har bilen fulgt servicene, og svært mye er byttet ut i løpet av de siste to årene.

 

Har selv tatt noen turer med den nå, og må bare si at jeg så langt er utrolig godt fornøyd med kjøpet. God kjøreopplevelse, og sitter utrolig godt på veien. Er blitt forelsket i den allerede. :love:

 

72579899mj1.jpg

 

Tørre fakta om bilen

Modell: BMW 316i 1.6

Årsmodell: 1997

Effekt: 102 hk

Gir: Manuell 5-gir

Farge: Metallic blå

Antall seter / antall dører: 5 / 5

Drivstoff: Bensin

Hjuldrift: Bakhjulsdrift

Kilometerstand: 170 000 km.

 

Lydanlegg

2x 12" Rockford Fosgate-subwoofere - 400w på hver

2x 6x9 Pioneer-høyttalere

2x Pioneer-mellomhøyttalere

2x Pioneer-diskanter

1x Pioneer-monoforsterker 800w til subwoofer

1x Pioneer 600w til de andre høyttalerne

1x Panasonic CD/Radio-spiller

 

Utstyr/Tilbehør/Annet stæsj

  • Div Neonlys - ved føtter, neonspotter foran og bak på setene, også neonlys på håndbrekk, alle lysene er koblet til én og samme bryter
  • Sotede vinduer - vindu bak og de to bakerste sidevinduene
  • BMW-alufelger med sommerdekk - brukt 1 sesong.
  • Vinterjul med felger - noe slitte hjul
  • Effektanlegg - godlyd :cool:
  • Hengerfeste
  • Elektriske speil
  • Elektriske vinduer
  • Klimaanlegg
  • Oppvarmede seter
  • Sentrallås
  • Servostyring
  • Elektrisk Takluke
  • ABS-bremser
  • Airbag foran
  • FG-godkjent alarm
  • Startsperre

Bilder

 

Forfra:

Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor
16643184wt0.jpg

 

Delvis fra siden:

Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor
16608945rp6.jpg

 

Bakfra:

Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor
67611851lb0.jpg

 

Bagasjerommet, med litt anleggskomponenter:

Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor
66116055vo3.jpg

 

Innsiden:

Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor
10005723ue2.jpg

 

Under panseret:

Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor
74088685uw5.jpg

 

Effektpotte:

Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor
49332522cn4.jpg

 

CD/Radio:

Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor
43446486qk1.jpg

 

Blurry bilde av noe av neonbelysningen slått på:

Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor
10kt5.jpg
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

RIS:

Liten motor!

Kjedelig farge på interiør.

Skiller seg ikke akkurat ut i mengden.

Fargen er kjedelig.

Slurvete koblinger og feste av forsterkere!

 

ROS:

Bilen ser veldig hel og pen ut!

BMW er god å kjøre. (men ikke morsom, grunnet veldig slapp motor)

Bilen er lett og selge.

 

Enkelt og greit!

 

Gratulerer med ny bil :)

Endret av GigaFlow
Lenke til kommentar
RIS:

Liten motor!

Kjedelig farge på interiør.

Skiller seg ikke akkurat ut i mengden.

Fargen er kjedelig.

Slurvete koblinger og feste av forsterkere!

 

ROS:

Bilen ser veldig hel og pen ut!

BMW er god å kjøre. (men ikke morsom, grunnet veldig slapp motor)

Bilen er lett og selge.

 

Enkelt og greit!

 

Gratulerer med ny bil :)

8689582[/snapback]

Takk, takk.

 

En grei vurdering som jeg er ganske enig i, dog synes jeg ikke fargen er kjedelig i mine øyne, liker veldig godt denne fargen. Men jeg liker veldig godt mange forskjellige farger på BMW - svart, blå, sølv, rød, etc. Men det er jo en smakssak.

 

Motoren er litt liten, ja, men for å være ærlig - jeg trenger ikke mer, iallfall ikke nå. Aldri vært en stor motorentusiast, og jeg kjenner blodet bruse bare når jeg har dratt denne opp i drøye 100 km/t. :p På motorfronten er jeg nok litt annerledes enn de fleste andre ungdommer. Jeg tok motorstørrelsen nøye med i vurderingen av bilkjøpet, men fant ut at for meg så er det ikke så farlig at motoren er litt liten. Så lenge bilen kjører fint på motorveien, så holder det for meg. I tillegg er det jo min første bil, og jeg tror jeg skal holde meg til en motor av denne størrelsen nå de første årene, og heller se om behovet for større motor kommer. Noe det nok gjør. ;)

 

Angående forsterkerne og slikt, så er de godt festet, bedre enn det ser ut til på bildet. Men de er litt slapt tilkoblet av den som koblet dem til, ja, med kabler som stikker ut og slikt. Mulig jeg vil gjøre noe med det i nær fremtid, slik at det ser litt bedre ut.

 

Ellers er jeg helt enig i det du sier. BMW er ikke noe som skiller seg ut, nei, det er jo blitt ganske så standard på norske veier nå. Men BMW er mitt favorittmerke, da, så akkurat det ser jeg ikke på som spesielt negativt.

 

Godt valg som førstegangsbil  :)

 

Må jo være godt med trøkk i anlegget som sitter i også?

8689595[/snapback]

Takk, jeg synes det er en bra førstegangsbil så langt, ja. Bil er ganske individuelt, men den passer iallfall mine behov veldig bra.

 

Anlegget er kanonbra, ja. Har hørt enda bedre før, men jeg kunne ikke tenke meg noe bedre enn det som er i nå, det er helt perfekt for mitt musikkbehov i bilen, med god og ren lyd, fin trøkk og kan spille såpass høyt at jeg aldri vil få behov for å ta det helt ut. Pioneer har gode saker, de.

Lenke til kommentar
Ellers er jeg helt enig i det du sier. BMW er ikke noe som skiller seg ut

Ikke missforstå meg nå... Jeg liker BMW jeg også. (Da tenker jeg helst på de nye typene) Så jeg mente ikke at ALLE BMW'er er kjedelige. Langt ifra! Her snakket jeg isolert om din bil.

 

BMW er så absolutt en bil jeg liker godt.

 

Men det er litt artig at min familievogn kjører fletta av en 325i :) hehe.

Jeg blir liksom aldri lei av å kjøre om kapp med 325'er. Grunnen til at jeg liker å gjøre dette med 325'er er at de som eier en 325i har litt mer forkjærlighet for bilen sin enn en som kjører Mazda. Derfor blir dem desto mer skuffet når dem taper. For de regner jo ikke med at familievognen min har kan skilte med 220HK. og 410NM. :)

 

Men uansett... Lykke til med ny pen bil! :)

Lenke til kommentar

Skjønner hva du mener, men likevel er ikke BMW noe som skiller seg særskilt ut her i Norge, fordi det er så utrolig mange som har dem. Men det finnes jo som du sier mange forskjellige BMW-modeller. Selv liker jeg bedre de litt eldre BMW-ene, spesielt rundt '94-95 og et stykke opp. Mange nye som også er fine, men det er ikke alle jeg liker formen på. Men igjen, det blir jo veldig individuelt hva en liker.

Lenke til kommentar

Har du i noen tråd latt være å nevne hvilke biler du kjører fra med bilen din, GigaFlow? :p

 

Selv liker jeg denne fargen veldig godt, og bilen så hel og fin ut. Det er to ting ved denne bilen jeg stiller meg fryktelig skeptisk til - sotingen og neonlyset.

 

Soting frem til b-stolpe ser i mine øyne fryktelig merkelig ut, især på en firedørs bil. Jeg ville sotet helt frem, eller ikke sotet i det hele tatt.

 

Neon er litt F&F synes jeg. ^^

Lenke til kommentar
Soting frem til b-stolpe ser i mine øyne fryktelig merkelig ut, især på en firedørs bil. Jeg ville sotet helt frem, eller ikke sotet i det hele tatt.

Enig, jeg synes også det ser litt merkelig ut, vet ikke helt hvorfor den forrige eieren ikke bare sotet helt frem når han først sotet de tre bakerste vinduene. Har vendt meg til det nå, men ... Selv hadde jeg nok ikke giddet å stresse med å sote vinduene, selv om det er utrolig herlig å ha det. Jeg kommer nok ikke til å sote de andre vinduene, iallfall ikke på en stund.

 

Neon er litt F&F synes jeg. ^^

8708239[/snapback]

Haha, da er vi to. :p Heldigvis kan neonbelysningen slås av eller på, ellers hadde jeg ikke taklet det. Men jeg synes ikke neonbelysningen i denne bilen er så ille, i og med at lysene bare er ved føttene under hver stol og på håndbrekket (med denne er ikke festet og kan tas av). I tillegg er det litt praktisk for den som kjører å ha belysning nede ved pedalene når det er veldig mørkt, iallfall synes det er litt greit å ha. Men når sant skal sies så er det ikke så altfor ofte jeg slår neonlysene på, er som regel bare når det er veldig mørkt og når jeg skal vise det til noen.

 

For øvrig har jeg tenkt litt disse dagene hva jeg vil gjøre med bilen med tiden, og har kommet frem til blant annet dette når pengene strekker til:

  • Skifte girkule - Den som er på nå er veldig slitt og du kan ikke se oversikten over girene eller noe. Den er ganske behagelig å holde i, men ser litt stygg ut. Ikke tror jeg den er original heller, iallfall ikke som jeg kan se... Vil bytte den ut med en original fra BMW.
  • Nye felger - sommer og vinter - Dette skal garantert kjøpes, da felgene som står på sommerdekkene nå er greie nok, men ikke noe spesielt, og felgene som sitter på vinterdekkene er kjørt borti en veikant og stygge. Skal derfor få kjøpt meg noen nye felger med BMW-emblemet i, mest sannsynlig kjører jeg med disse sommerfelgene nå og bytter felger til vinterdekkene når den tid kommer, og deretter kjøper nye felger til sommerdekk når sommeren kommer igjen.
  • Tåkelys - Garantert. Ikke så dyrt heller, men ser utrolig mye kulere ut enn å bare ha to tomme hull i frontspoileren slik som det er nå ...
  • Bytte frontspoiler - Dette er laveste prioritert, men når jeg har fått gjort det andre og har penger nok, så vil jeg nok bytte ut frontspoileren. Vil ha en i samme farge som bilen, ikke en svart en slik det er nå. Men en frontspoiler koster litt + montering, så vil drøye dette en stund antakelig.

Ellers er jo bilen utrolig fin og velholdt, så det er ikke så mye annet jeg har tenkt å gjøre i nær fremtid, annet enn å vaske den innvendig og utvendig selvsagt.

 

Forresten, med bilen fulgte det med en liten sak med lakk i samme farge som bilen. Noen få steder på bilen er det noen små steder med noen hvite striper. Veldig lite, men vil få ordnet det en gang. Er det mulig for meg å bare ta å "farge" bilen med denne lakken, eller blir det seende mongo ut med ny lakk noen få steder på bilen?

Endret av Hewitt
Lenke til kommentar

Takker. Spenstige felger! Pris, og sted de kan kjøpes?

 

Har ikke kommet meg så veldig langt i "felgvurderingen" enda, siden jeg ikke skal kjøpe nye før til høsten, men har sett bittelitt på Schmiedmann og har sett meg ut to felger der jeg likte ganske godt:

 

18" Spike Look Alu

 

image_2939_big.jpg

 

18" New 3 look Alu

 

image_2928_big.jpg

Lenke til kommentar

Meget pen bil, selv om det er enkelte ting jeg ikke helt like, som interiørfargen, sotingen eller neonlysene.

 

Ville også vurdert hvite blinklys til "skal gjøres" listen din, synest det ser utrolig stilig ut.

 

Ellers gratulerer med meget pen bil.

Lenke til kommentar
Meget pen bil, selv om det er enkelte ting jeg ikke helt like, som interiørfargen, sotingen eller neonlysene.

 

Ville også vurdert hvite blinklys til "skal gjøres" listen din, synest det ser utrolig stilig ut.

 

Ellers gratulerer med meget pen bil.

8710488[/snapback]

Takker.

 

Jeg er enig i hvite blinklys, det er noe tøffere. Vet du ca. hva det koster for hvite blinklys? Og for montering av dette, om det ikke er så enkelt at man kan ordne det selv da?

 

Ellers er jeg enig i det du sier. Sotingen og neonlysene har jeg kommentert tidligere og føler ikke det er vits i å repetere meg selv. Interiørfargen er litt kjedelig, veldig standard, men det er relativt behagelige seter, så jeg overlever det. :) Selv om jeg gjerne skulle oppgradert til skinnseter, men det koster vel en liten formue. :p

Lenke til kommentar
Ellers er jeg helt enig i det du sier. BMW er ikke noe som skiller seg ut

Ikke missforstå meg nå... Jeg liker BMW jeg også. (Da tenker jeg helst på de nye typene) Så jeg mente ikke at ALLE BMW'er er kjedelige. Langt ifra! Her snakket jeg isolert om din bil.

 

BMW er så absolutt en bil jeg liker godt.

 

Men det er litt artig at min familievogn kjører fletta av en 325i :) hehe.

Jeg blir liksom aldri lei av å kjøre om kapp med 325'er. Grunnen til at jeg liker å gjøre dette med 325'er er at de som eier en 325i har litt mer forkjærlighet for bilen sin enn en som kjører Mazda. Derfor blir dem desto mer skuffet når dem taper. For de regner jo ikke med at familievognen min har kan skilte med 220HK. og 410NM. :)

Men uansett... Lykke til med ny pen bil! :)

8689902[/snapback]

 

familievogn? på grønne skilter?

Endret av bjornegil
Lenke til kommentar

Fredrik og wazu: Takker. Da skal hvite blinklys skrives opp på "skal gjøres"-listen. :)

 

Siggen: Helt enig. Som sagt er felgene som står på dritkjedelige, det er knapt noen hull til litt luft, og de er i plastikk eller noe som ligner, samt 15". Til sammen blir det knallkjedelige felger. Skal få kjøpt noen 17" eller 18" Alufelger. Har ikke råd til det nå da, så jeg får kjøre med disse frem til jeg kjøper nye vinterdekk med noen råe felger til høsten.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...