Gå til innhold

Forumets lille Tennis-emne


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Høydepunktet i dag tror jeg blir Fish vs Tsonga. To av kun fire spillere som ikke har tapt et eneste sett ennå. Begge spiller bra for tiden, men jeg tipper Fish tar det lengste strået.

 

Djokovic har heller ikke tapt noen sett til nå, men hvis Dolgopolov spiller slik som han gjorde mot Karlovic, da skal Djoko være fornøyd om han ikke taper tre sett i dag.

Lenke til kommentar

Første sett var utrolig spennende, noe av det beste jeg har sett drama-messig. Tie-breaken var heeelt sinnsyk. Resten av kampen derimot var utrolig kjedelig, mest fordi Dolgo ga opp etter første sett. Han ga absolutt alt og fikk ingenting for det untatt litt fans og respekt. Fantastisk sett uansett, utrolig gøy! :)

Lenke til kommentar

Vel, hun kommer kanskje til å vinne en slam etter hvert, men jeg tviler på om det blir denne. Serena Williams som potensiell semifinalemotstander ser meget sterk ut og det blir ikke rent lite motstand i kvartfinalen mot Petkovic heller. Tror ikke Woz vil klare seg med samme strategien som Homer brukte da han prøvde seg som bokser, altså å bare stå der og ta i mot slag til motstanderen blir sliten.

 

Uansett, det var gledelig å se at Federer lekte seg til kvartfinaleplass. Fikk faktisk med meg det siste gamet før jeg dro på jobb. Da tidskjemaet for søndagen ble lagt ut på lørdag kveld programmerte jeg dekoderen til å ta opp denne kampen. Da hadde jeg sett for meg at den kom til å være ferdig rundt midnatt lokal tid, så jeg tok opp til 06:10 norsk tid. Kampen begynte vel 06:00, så da fikk jeg med meg ti lusne minutter av kampen på opptaket mitt. Neste kamp, mot Tsonga, har jeg nesten ikke lyst til å se...

Lenke til kommentar

Hvis noen skulle være interessert så har jeg en enkel oversikt over Grand Slam-finalister siden 1968 her. Det ene arket viser hvem som vant, hvem som tapte, og hva resultatet ble i hver finale. Det andre arket viser hvor mange titler hver enkelte har vunnet og hvor mange finaler de har vært i. Jeg var f.eks ikke klar over at Murray er den som har vært i flest finaler uten å vinne. Han har spilt tre finaler som han har tapt. Riktignok må han dele denne tvilsomme æren med Tony Roche som klarte det samme i 1968-70.

 

Grand Slam.xls.zip

 

Edit: Glemte å nevne at arket med finaleoversikten er lagd med utskrift i tankene. Skriv ut, klipp bort det overskytende og brett i to eller fire. Ideelt sett skulle jeg klart å lage den slik at den kom på to sider og perfekt plassert når man skriver ut på begge sidene av papiret. Ikke helt sikker på hvordan jeg skal få til dette. Kanskje jeg kan prøve meg litt frem...

Endret av Bradbury
Lenke til kommentar

hehe, hvis du tok opp ti minutter fikk du jo med deg nesten hele første settet, da. Tok ikke mye mer enn et kvarter.

 

Litt morsomt det siste gamet også. Jeg måtte le da han ene i publikum ropte ut "Finish him!" Fed så opp og ble ikke helt den samme etter det. På tross av et ess på en annenserv fikk han ikke helt til servingen og det gikk helt til deuce. Han ble liksom litt rar.

 

Forøvrig var det også uvant å se såpass mange tomme seter på en Federer match.

Lenke til kommentar

Jeg ble litt fasinert over hvor stor forkjell det var på poengene Nadal tar på førsteserve (81 %)kontra andreserve (50 %). Han setter førsteserven 72 % av gangene og tar vinner da poenget 81 % av disse tilfellene, mens når han bommer på førsteserven, da er det bare 50 % sannsynlighet for at han tar poenget. Et kjapt regnestykke viser at han da vinner 72,3 % av poengene på egen serve.

 

Hvis han derimot hadde servet som om han alltid hadde førsteserve, da ville han ha slått dobbeltfeil 7,8 % av poengene, mens han ville ha vunnet 81 % av resten. Det gir 74,6 %. Han hadde altså tjent på å drite i å være forsiktig på andreserven...

 

--------------------

 

Fy faen... I ett øyeblikk viser både Eursport og ES2 kampen mellom Djokovic og Tipsarevic, og i det neste øyeblikket bytter de begge over til damekamper. Setter heller på en film jeg...

Endret av Bradbury
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...