Gå til innhold

Jobb på platekompaniet


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Da jeg søkte for lenge siden var første intervjurunde en teit skoleprøveaktig test med spørsmål av typen "hvor mange plater har Madonna gitt ut, og hva heter de?" Det kan hende de har tatt til vett og forandret på det siden den gang, men jeg ville nok pugget litt überkommers poptrivia uansett.

Lenke til kommentar

Jeg vet ikke hvordan det er med folk flest, men det er ikke mitt inntrykk av dem. Tanken er sikkert god, men å basere seg for mye på en slik prøve fører nok ikke til de best egnede ansatte. Uansett trenger man vel ikke kunne så veldig mye mer om musikk for å jobbe i kassa på Platekompaniet enn man trenger å kunne om agurker for å jobbe på Prix. :p

Endret av Isbilen
Lenke til kommentar

hehe, takker for svar ;) Har jobbet i musikkbutikk i tre år, men allikvæl kan jeg vel for faen ikke navna på alle skivene til Madonna :p håper ikke de vektlegger testen for mye... Det kan man finne ut av på internett i løpet av et kvart sekund, men det er litt viktigere å vite generelt..? Noen flere som vet noe om hvordan første intervjurunde går? Kjenner jeg trenger all hjelp jeg kan få! :)

 

-Norm

Lenke til kommentar

Hvordan gikk intervjuet¿

 

Jeg fikk nettopp telefon i fra Oslo, skal inn til intervju om 2 uker. Jeg er utrolig glad for at platekompaniet er en seriøs aktør og jeg skal gjøre alt jeg kan for å tilfredstille platekompaniets strenge krav. Så lenge jeg kommer meg over den listen, så er jeg ganske komfortabel og vet jeg har god sjangs på det personlige intervjuet.

 

Hvis noen har noen god idé om hvor jeg kan lese og studere, så hadde det vært fint.

 

Først og fremst sjekker jeg ut platekompaniet.no go wikipedia.org.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Fikk aldri noe svar her, så jeg deler heller min egen erfaring med intervjuet.

 

Selve opplegget var greit nok, fine lokaler hos Radioson SAS i Bergen.

 

Det hele bestod av en times lang prøve med spørsmål og svar.

 

nitti prosent av oppgavene var tatt fra siste års musikkvinning og veldig lite var tatt fra den delen av musikkhistorien jeg liker. Så her hjelper det ikke å kunne all verden om de gamle heltene, det gir deg kanskje av totalt 100 spørsmål, så gir det deg 5 riktige.

 

De fleste spørsmålene gikk på albumtittler og gjennombruddslåter, noe som selvfølgelig satt meg litt ut av spill. Jeg husker bare sangtittler og driter litt oppi hva som var gjennombruddet.

 

Litt flaut var det dog på film-delen hvor jeg ikke klarte ett eneste navn på en som har spilt james bond.

 

Forøvrig var det tre deler, den ene og største var musikk, ganske liten del var film og enda mindre var spill.

 

Sørgelig nok så fikk jeg 99-prosent rett på spill delen, kanskje 30 på film og rundt 50 på musikk.

 

Spørsmålene var helt umulig hvis du ikke har fulgt med på vg-listen, noe som jeg selvfølgelig ikke gjør. Sparer meg selv for en del hodepine og lignende.

 

Alt i alt så synes jeg at jeg gjorde det bra, ikke noe 90-100-rett som andre skryter av. Det jeg kan si er at platekompaniet virkelig går glipp av noe hvis de skyver meg bort på denne delen, og det er ikke mitt problem. Dog så tror jeg jeg kommer med hvis hun ikke er jævlig trøtt og lei når hun kommer til min søknad/prøve.

 

Anyway, kudos til alle som jobber på platekompaniet, dere er virkelig gode og greie folk. Full respekt fra meg.

 

Edit, les signaturen min, så ser du hvor jeg falt og slo meg stygt. I tillegg så hadde jeg flaks fordi jeg diskuterte alle mulige festivaler i går og fikk høre hvem som var trekkplastrene på quart/hove og roskilde.

Endret av Daehli
Lenke til kommentar

Ser dårlig ut, skulle ha fått telefon i dag hvis jeg ble tatt videre. Det var et par hundre søkere, så det er helt greit at de luker meg ut. Jeg er ikke så veldig glad i pop/hip-hop/metal uansett, så det er nok mange andre som er bedre egnet på det planet.

 

Selv synes jeg de burde gjort det i motsatt rekkefølge og gitt vanlig intervju først, deretter luke ut de som ikke kan sine saker. Grunnen er at karismatiske salgspersoner med ganske mye musikkkunnskap er mye bedre en totale musikknerder i en slik stilling. På en annen side er det jo det platekompaniet spiller på, så jeg forstår de godt. Det er tross alt grunnen til at jeg handler der.

Lenke til kommentar
  • 1 år senere...
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...