Gå til innhold

Kampsport; Hva er best til å avvæpne og forsvare?


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg har alltid vært liten og tynn for alderen (jeg er 14 nå), og har blitt "tatt" en del. Ikke rundjult (er god til å snakke for meg), men sånn "kødda med" siden ca. 5. klasse.

 

Jeg tenker nå å begynne på en kampsport, både for å bli generelt større og sterkere, og for å ha noen triks i ermet å ta igjen med på folk dersom det går for langt om du skjønner (ja, jeg vet at det ikke er offisielt helt bra å bruke kampsporttriks, men nei, jeg er ikke fighter-typen. Det vil garantert kun bli brukt som selvforsvar, hvis det blir bruk i det hele tatt.).

 

Så, kort oppsummert; Hvilken kampsport blir jeg sterk av, og som har de beste triksene dersom jeg måtte trenge å beskytte meg? Helst ikke boksing og kickboksing.

 

 

 

 

Og tar klubbene inn nye partier med noobs hver høst? Eller må jeg starte sammen med de som har gått ett år eller tre?

 

EDIT:fiksa emnetittelen.

Endret av jammi
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Flere forslag? Boksing tror jeg ikke er noe for meg ^^ Tenker mer i gaten judo, jin-jitsu (?), tae-kwon-doe, karate.. Aner ikke forskjell på de nevnte.

 

Hade være bra med noe som foregikk lavt nede (spenne bein o.l); det er kjekt å få bastarden ned på bakken så fort som mulig.

Lenke til kommentar

i ninjutsu lærer du å avepne folk med div våpen, fra kniv til sverd til pistol.

du lærer også å bruke de fleste våpen innen kampsport.

 

du lærer også å gi folk god gammal dags juling, og blir du god i det(krever mye) skal det mye til for at noen skal greie å gi deg uling

Endret av gunfreak19
Lenke til kommentar

Må si jeg blir litt småflau på vegne av noen av dere pga de svarene dere avgir her. Det minner om lite, hvis noe i det hele tatt, forståelse for kampsport og selvforsvar. Har selv holdt på med kampsport i 15 år og har instruert i 10 av dem.

 

Den evige diskusjonen om hvilken stil som er den beste slår aldri feil. Man vil aldri bli enige. Det du må finne ut er hva som passer best for nettopp deg. Èn stil passer ikke for alle. Du sier du er interessert i å lære selvforsvar og ikke som en konkurransesport. Da bør du styre unna boksing, kickboksing og thaiboksing. Dette er stiler som legger vekt på slag og spark (+ knær/albuer i thai) og er lite egnet som selvforsvar. Det er tross alt meningen at du skal forsvare deg og ikke slå i hjel noen.

 

Når det kommer til diverse Taekwondo og Karate stiler så er dette trening som gir deg god fysikk, lærer deg selvdisiplin og som du blir tøffere av. Men...det passer best som kampkunst og sport. Det er STOR forskjell på kampsport og selvforsvar.

 

Jeg vil kanskje tro at tradisjonell Jiu-Jitsu ville passe bra for deg. Da lærer du en fin blanding av slag, spark, kast, grep, frigjøringer og fallteknikk. Det tror jeg passer best for en på din alder. Styr unna MMA, BJJ og Vale Tudo da jeg mener du er for ung.

 

Ellers så regner man Systema og Krav Maga for å være rene selvforsvars stiler og er ikke ment for konkurranse.

 

Håper du ble litt klokere av dette.

 

PS Det var en som nevnte Jeet Kune Do et sted her...det er IKKE en kamsport men en filosofi...mer som et konsept.

Lenke til kommentar

Krav Maga. Ingen over, ingen ved siden.

Utviklet av det israelske forsvaret med et mål for øyet, at det skal være effektivt. Ikke noe fancysmancy greier. De fleste spesialstyrker i verden trener dette.

 

demonstrasjon:

 

Som du ser trenger man ikke å være topptrent for å mestre dette.

Lenke til kommentar

Få tak i Bas Rutten si bok som heiter Big Book of Combat. Der er det det bilder av mange mulige måtar å slå til folk på, korleis ta imot eit spark i siden uten at sparket skader deg fordi man beveger seg med sparket og korleis man kan komme seg utav forskjellige grep som folk holder på deg.

Denne boka er midt i blinken. Ellers finnes det mange filmer av Bas Rutten og sånt. Du kan jo søke litt rundt på youtube og plasser der han lærer sjølvforsvar.

 

Du kan jo også begynne på ein kampsport. Det er ein god ide, men der går det vel litt tid før du får inn movesa.

Lenke til kommentar

Prøv og finn en kampsport som er litt åpen, uten belter og slik...

Jeg går på taekwon-do og der lærer du ikke den typen selvforsvar før etter en liten stund.

 

Men det tror jeg ikke man gjør noen andre steder heller.

 

Men det er sikkert ett selvforsvars kurs i nærheten av deg da..

Men Det er stor risiko for at fu møter Bestemor

Endret av Bzerk1337
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...