Gå til innhold

Koss porta pro vs. Sannheiser PX100


Anbefalte innlegg

Skal nå kjøpe meg ny iPod Video og i samme slengen må jeg ha nye hodetelefoner. Ørepropper passer ørene mine dårlig og bare detter ut.

 

Har hatt Koss Porta Pro før, men de ble borte. Var veldig fornøyd med lyden og kvaliteten på de. Hadde gått for disse, om folk ikke hadde snakket så godt om Sannheiser PX100.

Hva bør jeg velge? Lydkvalitet og komfort er viktigst.

 

Evt. andre konkurenter`?

Endret av MagnusW
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Av Porta Pro og PX100 ville jeg uten tvil valgt sistnevnte. Av andre konkurrenter med tilsvarende konstruksjon har man AKG K24P, men har ikke hørt disse selv. Skal visstnok være på linje med PX100.

 

Dersom du vurderer halvlukkede hodetelefoner, kan PX200 og AKG K26P være lurt å ta en titt på.

Lenke til kommentar

Har selv Sennheiser PX100 og kan ikke klage på dem. Har ikke hatt noe problem med dem siden jeg kjøpte dem for 2 år siden. Joggeturer i regnet har ikke vært noe problem. Komforten syns jeg er god, går fint å bruke dem på LAN en hel helg.

 

Merket ikke forskjell da jeg sammenlignet lydkvaliteten mellom Porta Pro og PX 100. (Noe jeg forresten gjorde på en buss, så det bør taes med en klype salt.)

Lenke til kommentar

Har hatt PX 100 lenge og er svært fornøyd. PX 100 har god kvalitet og veldig bra lyd i hele spekteret i tillegg til overaskende herlig bass. Har prøvd Porta Pro, men synes de er mye dårligere. Porta Pro har bass. Kun bass. Høy, men dårlig bass.

 

Så jeg anbefaler PX 100 på det varmeste.

Lenke til kommentar

Som så mange andre poengterer, ligger px100 et godt hode foran porta pro. Har selv begge, dvs, jeg kjøpte porta pro på tilbud først, fordi så mange skrytte av denne, men fant fort ut at det var et dårlig kjøp for min del, for mye bass og ikke bra nok lyd (2 ting av samme sak).

 

Kjøpte senere px100 og har brukt de nå aktivt i snart 1 år, veldig gode i bruk og anbefales sterkt. Personlig mener jeg de er bedre å ha på også enn pp, ikke bare bedre lyd.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+89234341

Px100 er utrolig mye bedre, både lyd og komfort ikke minst. Bassen på portapro er så udetaljert og jævlig som man kan få, som å sette en eksentersliper bort til øret :p Har hatt to par før jeg byttet til den mp3 spilleren jeg har nå og px100, og med mach3bass (bassboost funksjon) så leverer px100 like mye bass som portapro gjør på en vanlig spiller, men da er det faktisk bass og ikke tidligere nevnte maskinstøy :D

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Skal nå kjøpe meg ny iPod Video og i samme slengen må jeg ha nye hodetelefoner. Ørepropper passer ørene mine dårlig og bare detter ut.

 

Har hatt Koss Porta Pro før, men de ble borte. Var veldig fornøyd med lyden og kvaliteten på de. Hadde gått for disse, om folk ikke hadde snakket så godt om Sannheiser PX100.

Hva bør jeg velge? Lydkvalitet og komfort er viktigst.

 

Evt. andre konkurenter`?

8534700[/snapback]

 

Jeg er ikke helt enig med de andre som har svart. Jeg har to sett Porta Pro og ett sett PX100. Jeg skal prøve å oppsummere mine oppfatninger:

 

1. Porta Pro har mye bedre lyd enn mange her mener. De har en behagelig, musikalsk og passe detaljert mellomtone og diskant. Dersom opptaket du hører på er litt "kvasst" i lyden, er Porta Pro perfekt. PX100 har en mer fremtredende diskant og øvre mellomtone, men etter min mening låter de en anelse mindre musikalsk- litt for skarpt i enkelte typer musikk.

 

2. Porta Pro har en for dominerende øvre bass på enkelte innspillinger. Det kan låte litt "boomy". På slike innspillinger knuser PX100 Porta Pro. PX100 har en mer "riktig" balanse mellom bass og mellomtone, samt en bedre balanse mellom lave og høye bassområder.

 

3. Begge er behagelige å ha på seg.

 

4. Begge er lettdrevne med portabelt utstyr.

 

Jeg liker å ha begge to, avhengig av hva jeg skal høre på. Til tungrock er Porta Pro best. Til klassisk og jazz holder jeg en knapp på PX100, men faktisk kan Porta Pro funke ok her også. Porta pro er behagelige fordi man ikke blir trett av å lytte til dem.

 

CD

Lenke til kommentar

 

Hallo Ødegård,

 

Fin review av PX100. Jeg klarer ikke helt å bestemme meg for om Porta Pro er generelt lite detaljert i bassen, eller om det rett og slett handler om en frekvenstopp i øvre bassområde som på enkelte innspillinger overdøver det øvrige bassområdet.

 

Det fine med Porta Pro er den nesten "rør-aktige" fargingen av musikken. Liker du et varmt lydbilde, er Porta Pro bra, men nøytralt er det jo ikke. Til en pris på 250 kr. i div nettsjapper, er de et kupp.

 

Obs- jeg har en Sony HD5 MP3-spiller

 

CoolDuckie, eier av et par dyyyre, gamle Stax elektrostathodetelefoner, KSC75, Porta Pro, PX100, div dritt Sony i-øre-plugger, Sennheiser HD595 (liker dem ikke) og Phillips HP911 (veldig bra- faktisk).

Endret av CoolDuckie
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+89234341

Et annet utrolig viktig poeng med portapro er designet - det suger hardt i forhold til px100 til portabelt bruk. Fikk akg k412p i posten i går, samme hodebånd som portapro,. har lyst på å finne en akg ansatt og slå vedkommende helseløs. Faktisk verre enn portapro de her - i tillegg til å lugge så kveler de deg om du har dem rundt halsen. Px100 skull ehatt veldig dårlig lyd for at jeg ikke skulle brukt dem ute pga designet, og når de da har god lyd, er det ikke engang konkurranse spør du meg ;)

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...
  • 2 uker senere...

Jeg kjøpte Koss Porta Pro for ca. et år siden. Når jeg hadde betalt 399 kr for den og gledet meg til å prøve de når jeg kom hjem, men når jeg prøvde de oppdaget jeg at lydkvaliteten var jo ikke noe bra. :roll: Alle sa at det var kjempebra lyd på den og at den kom høyt på alle mulige tester. Jeg tror aldri jeg har vært så skuffa i mitt liv. Lyden er grei, men ikke noe bedre enn vanlige små ørepropper som følger med mp3-spillere o.l :roll:

 

edit: Les: Portapro suxx! :thumbdown:

Endret av Metalheart
Lenke til kommentar

Samboeren min kjøpte PX100 for ca et år side. Jeg har brukt dem en del og synes dem er rimelig gode. Har hatt HD580 og HD595 før, så jeg må si at jeg liker "sennheiser" lyden, og dem kjenner man igjen i PX100.

 

Koss PortaPro blir for meg mest "imponatorlyd". Den er kraftig hevet i nedre del av mellomtonen og litt ned i bassen slik at dem får veldig "fet" lyd. Ellers synes jeg dem blir litt grumsete i toppen samtidig som dem ikke når like dypt som PX100. (Det er mye bass i Koss settene, men ikke nødvendigvis dyp bass)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...