Gå til innhold

Hvilket lydkort til musikk??!


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Quote:


Den 2002-12-18 19:19, skrev Holmgr3N:

Ja tenkte på Audigy2 hørte noe om at man ikke kunne spille av kopiert musikk stemmer dette?


ja audidgy2 har M$ DRM teknologi integrert i chipen sin, noe som gjør at du ikke kan spille av kopiert musikk i en mediaplayer som også støtter DRM i software (windows mediaplayer har vel det?). en enkel måte å ungå det på er rett og slett å bruke en annen mediaplayer som ikke støtter DRM f.x winamp. men det kan jo hende disse også tegner drm avtale med MS i framtida da.
Lenke til kommentar

1. Noen som har testet de nye Terratec Aureon kortene?

 

2. Noen som har noen URL'er med linker til tester av disse kortene? Jeg tenker da særlig på tester utført med RightMark Audio Analyzer. (Jeg har ikke funnet foreløpig)

 

3. Har ikke funnet et sted det står at Aureon støtter ASIO ennå. Noen som vet noe mer enn meg angående dette?

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-12-18 19:59, skrev cdguru:

trenger du virkelig 5.1 lyd for musikk? har du sett terratec kortene? de har et par rimelige modeller. sjekk ut procom.no eller finn det billigere andre steder.


 

Det er Terratec som lager "Aureon 5.1 Sky"

"DMX 6 Fire"-serien er de gamle modellene (dog de selges jo fortsatt). De er veldig bra og omtrent like gode på ren lydkvalitet som Audigy2. Audigy2 har dog mye bedre kvalitet på andre ting sånn som effekter +++. Spørsmålet er nå om Aureon 5.1 Sky har bedre kvalitet enn foregående modell og Audigy2.

 

 

[ Denne Melding var redigert av: sozo på 2002-12-18 20:11 ]

Lenke til kommentar

Jeg føler jeg kan bidra litt her. Audigy 2 er nok et bra kort, men.....det er alltid et men :smile:

 

Creative kortene er all-roundkort, som egner seg for Spill, musikk og DVD Audio, men ikke dedikerte kort for audio.

 

Uttalelsen om at Terratec DMX6FIRE er erstattet av Aureon, er også bare tull. Dette er to forskjellige segment.

 

DMX6FIRE er basert på Terratecs lydkort for profesjonell lydopptak og redigering. Det her 24 bits 96kHz da/ad converters, med en helt annen (høyere) kvalitet enn konsumkortene Aureon.

 

Hvis du kun skal ha god lyd, og ikke er særlig interresert i alle tilleggs funksjonene på allround kortene, bør du gå for et DMX6FIRE, enten DMX6FIRE 24/96 eller LT. Begge er basert på Terratec EWS88MT, og har, i tillegg til WDM drivere, ASIO2 drivere for "low latency performance" i forskjellige Audio Sequensere.

 

Jeg vil foreslå DMX6FIRE 24/96. Dette kortet har 5.1 surround, s/pdif, optisk inn/ut, Phono inn med pre-amp, MIDI inn/ut etc.etc. Kortet har ikke Joy-stick kontakt, da Terratec antar at Joy-stick produsentene har USB kontakter på produktene.

 

Hvis du skal ha et all round kort, gå for Audigy 2 Platinum, som også har en breakout boks for intern montering (Ex versjonen kommer over nyttår) Fordelen med Audigy er at den har Firewire, og er optimert for spill, hvis du driver med denslags.

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-12-18 19:39, skrev Holmgr3N:

ok det er ikke no problem i såfall da..


Men Audigy2 eller et annet? Vil være sikkerr før jeg sløser bort en 1000-lapp!


Ville styre unna sånne drm greier. Hva skjer dersom avspillingsprogrammene du bruker plutselig blir lovpålagt å støtte drm? Jo, da sitter du der med en haug av mp3er som ikke kan spilles av på pcen din fordi du stolte på at drm "ikke var noe problem". Mitt råd er å styre unna alle produkter som inneholder brikker som sørger for å krenke dine rettigheter som pcbruker. Kjøp noe annet enn audigy2.

Lenke til kommentar

Jeg lager musikk, og har et semi-proft hjemmestudio basert på Cubase SX (et kanonprogram, for øvrig).

 

Jeg har M-Audio Delta 44, som er veldig bra. Jeg ville satset på M-Audio Audiophile 2496. Det er det samme kortet med 2 innganger i stedet for 4, og det billigste kortet som har 24 bits innspilling og avspilling.

 

Audigy har bare 24 bits avspilling, noe som er meningsløst. Hadde det ennå vært motsatt..!

 

Du kan sjekke ut Audiophile her:

http://www.procom.no/produkt/midimanaudiophile2496.htm

 

Koster litt over 2000. Bra kort til 1000 spenn for musikkbruk kan du stort sett glemme. Jeg kjøpte i sin tid en soundblaster fordi det var billig, og det var bare å pisse i buksa for å bli varm - jeg endte opp med å kjøpe Delta 44 innen et år hadde gått, og brukte dermed mer penger.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...