Gå til innhold

- Verken Blu-ray eller HD DVD vil vinne


:---{D

Anbefalte innlegg

Link til dagbladets sak.

 

 

Ja, jeg vet det er leit, men jeg har gjort den samme tanken selv. Jeg vil gjerne ha filmen som "hardware", men når det er så dyrt å produsere både spillere og selve discene. Jeg vil gjerne ha god kvalitet, men ikke for den prisen.

Om man derimot kan "leie" i HD blir det bedre. Slik at man laster ned fra nettet og sender det rett til TV-en. Da slipper man at det må innom HD DVD eller Blueray formatet.

 

Hva mener folket?

Endret av Tomat-Ulf
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Men med to standarder vil jo prisene paa begge presses ned.

 

Jeg vil ha fysiske plater i hyllen min, men fatter ikke hvorfor de skal krangle saa bustene fyker. Hvorfor ikke bare ha begge formatene med spillere som takler begge slik som det staar i samme sak, saa kan de heller krige om hvem som skal gi ut den peneste utgaven av en film?

 

Can't we all just get along? :)

Lenke til kommentar
Jeg syntes de vanlige DVDene er veldi bra jeg. Trenger ikke noe HD eller Blu-Ray. Det var ikke noe serlig spesielt syntes jeg.

8274786[/snapback]

 

Enig! Klarer meg utmerket bra uten HD-DVD eller blu-gay, er stress å måtte kjøpe ny tv og ny hd-dvd spiller, også bale å måtte kjøpe filmene på nytt!

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
Den dagen det ikke blir gitt ut vanlige DVD'er lenger, så kanskje det blir en "next-gen" spiller her i gården, men til dags dato så ser jeg virkelig ikke poenget.. Kanskje om du har en diger høyoppløslig TV-skjerm i stua!

8275251[/snapback]

 

Jeg var av den samme oppfatning selv, men etter å ha sett full HD-film på en 40" LCD tv har jeg ikke lyst å se flere filmer i DVD. Sylskarpt bilde og en fantastisk lyd gjør filmopplevelsen hjemme en 10x bedre enn med DVD.

Lenke til kommentar

Nå regner vel de fleste med at digital distribusjon over nettet kommer for alvor etterhvert, nok særlig som "leie"-film (der du kan beholde film/episode/serie/osv på maskinen i en viss periode etter nedlasting før den blir ubrukelig), men foreløpig har de færreste båndbredde nok til dette (i hvert fall når det gjelder ting i HiDef).

Microsoft (som jo backer HD DVD direkte) regner med at den nåværende formatkrigen er siste eller nest siste massemarked fysiske format.

 

Ellers er det å påpeke at det er en viss forskjell på Blu-ray og HD DVD når det gjelder planene om å "vinne" denne formatkrigen;

Blu-ray har som uttalt mål å overta for dagens DVD (og å slå HD DVD til de grader at HD DVD forsvinner fra markedet), mens HD DVD har planer om å være mer et supplement til dagens DVD i lang tid.

 

Ellers er jo innledningen av vanlig da'bla'-kvalitet:

"Film-framtida er digital, sier DreamWorks-sjef."

Som om ikke både BrD og HD DVD er digitale formater. :roll:

 

Når det gjelder prisene på de nye formatene:

I hvert fall på HD DVD-sida er prisene på både spillere og filmer jevnt over omtrent like som eller lavere enn det det var på standard DVD ett år etter at det formatet ble lansert (i USA får du i dag den billigste Toshiba'en HD DVD-spilleren til rundt/rett under $300, og fem filmer med på kjøpet).

Lenke til kommentar

Før så elsket jeg å samle på filmer i hylla. Begynte med VHS og fortsatte med DVD.

 

I dag synes jeg det er latterlig å se folk som har flere hundre filmer ++ i stua.

Når samlingen blir for stor får man bare inntrykk av at folk er ekstremt (syklig) opptatt av slikt.

 

Og hva skjer når nytt format dukker opp. Jo man kaster alle de gamle båndene/platene. Det skjedde med VHS bånd og det vil skje med DVD snart.

 

Har også sett hvordan det går med de gamle musikkplatene til den eldre generasjonen etterhvert. Stort sett alt havnet i søpla.

 

Nei, framtiden er digital og en film bør være på størrelse med en microSD brikke :)

Lenke til kommentar
Jeg vil allikevel ha en fysisk film i hylla, jeg..

Kanskje litt old-school, men det er litt kult ;)

 

Tror at mange vil ha hyllesamlingen fremdeles...

8271976[/snapback]

 

For meg gjelder det samme med musikk. Jeg hører aldri på CD-er lenger, men kjøper dem likevel. Er absolutt enig i at det er noe ekstra godt med å ha "trofeene" i hylla si, og ikke bare virtuelt på PC'en. :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...