Gå til innhold

Hjelp til ny extrem laptop!


Anbefalte innlegg

Heisann. Har lett nettet rundt etter laptoper og har endelig havnet hos dell. Men før jeg endelig bestiller beistet tenkte jeg å sjekke med dere som sikkert har greie på mere enn meg.

Det jeg trenger:

2ghz c2duo 4 mb cache

2 gb ram

Så bra skjermkort som mulig

harddisk spiller ingen trille. Ekstern skal jeg ha uansett.

dvd brenner som ikke er kresen. (kan spille og brenne fleste typer dvder)

max 4 kg (helst så lite som mulig)

desværre ikke mac, da x1600 kortet ikke er bra nok i mine øyne.

budsjett: absolutt max 24.000. helst så lite som mulig.

lav støy og varme som mulig.

 

Pcen skal brukes til 3d programmering av ymse slag og spilling som de to krevende partene. Ser ikke bort fra video redigering og.

 

Er vel så og si umulig å finne en pc til noe særlig under 4 kg og 15" skjerm som har disse kravene. 15" skjerm hadde vært best men ender vel med 17".

 

Lurte også veldig på dette med proff kort og spille kort. quadro vs 7950gt f.eks. Vet jo at de er best på hver sin ting, men kan kortene utføre den andre sine oppgaver greit? altså kan spill kortet klare tung 3d prog og kan proff kortet klare de nyeste spillene? Hvor finner jeg sånne maskiner?

 

Har havnet på dell sin xps 1710 med 2gb ram 2ghz og 7900gs 256 mb skjermkortet.

Finnse det alternativer fra pålitelige sjapper? Trenger ulykkesforsikring og tyveri dekning siden den vil koste såpass mye. God service er jo også alfa omega. Hater dårlig service.

 

Og et siste spørsmål. Ram hos dell er dyrt, så hvis jeg går ned til 1gb ram og 7950gtx kortet istedenfor, og så kjøpe en ny rambrikke senere på 1gb som passer. er 7950gtx kortet så mye bedre enn 7900 gs? Hvor mye vil en rambrikke på 1gb koste?

 

Mye spørsmål og håper på raskt svar. Satser på å bestille denne helgen.

Og nei, gidder ikke vente for det kommer alltid bedre pcer (med mindre vi snakker om en uke og markante forskjeller) og ja jeg har googlet nok på pcdeler for dette året.

 

Takker

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Av grafikkort så kan du alltids få proffkort som kan brukes til spill og vice versa, men såvidt jeg vet vil ingen proffkort slå 7900GS/7950GTX i spill. Nærmeste måtte vel vært Dell Precision M90 som kan fåes med Quadro FX3500M, som er noe av det beste du kan få av proffkort til bærbare, Evt. har du også FSC Celsius H240 som kommer med ATI FireGL-kort.

 

Om X1600 er for dårlig for deg må du ta til takke med 17", ettersom X1800/7900GS/7950GTX ikke kan monteres i ett 15" chassis pga varmeutvikling.

 

Priser på minne finner du naturligvis i Prisguiden

Lenke til kommentar

Nå er ikke quadro eller FireGL rangert i skjermkortsammenligningstråden, så trådstarter får ikke mye hjelp der. For å hjelpe litt mer så vet jeg at Quadro FX-kortene presterer høvelig greit i 3DMark og bør nok kunne spilles med, dog vil de ikke prestere like bra som de beste spillkortene (naturligvis). Spillkortenes ytelse i 3D-programmer er jeg usikker på, hva slags programmer er det snakk om?

Lenke til kommentar

intet svar på spilkort vs proff kort altså? tipper jeg da går for spill kortet. Det har vel open gl støtte. Noen som vet forskjellen på å kjøpe forsikring samtidig som pcen (complete care fra dell f.eks) eller kjøpe forsikring fra en annen part. forsikrings selskap

f.eks

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...