Gå til innhold

Fra skrivebord til bil


Anbefalte innlegg

Hvor skal du gjøre av spilleren? Tenker da på radioen?

Greit at man kan ha forsterker bak i bilen, men hva om man vil høre på radio?

Hva om man vil høre på en CD en gang?

Hva skal du gjøre den gangen PC eller skjerm ikke vil starte (forskjellige grunner)?

 

Skal ha både i pose og sekk ser jeg.... kom bare med noen vennlige tips....

Beklager at jeg ikke kom med en 100 sideres guide med alle mulige måter og dingser som slik at den ferdige løsningen tilfredstiller alles krav. :!:

 

Radio? Kjønner du ikke liker usb men her er et valg

http://www.engadget.com/2004/07/13/usb-radio-dongle/

 

CD? hmm sist jeg så på minipc'n så har den innebygd dvd-rw spiller... :hmm:

Plasere den i hanske romet og bytte cd/dvd der?

Sant nok vist du har mange cder i bilen så blir det tungvint og stoppe for og bytte cd.

Hva om bilen ikke starter? hva da? kødder men du kjønner hva jeg mener.

 

Kommer det en sang som plutselig er for høy eller telefonen ringer, har jeg volum kontrollen rett der.

 

http://www.griffintechnology.com/products/powermate/

Det finns ting til alt.... ps/2.... grøsss :)

 

Glemte å nevne i min lange post at det å bruke 12V - 230V må en ikke tenke på. Disse har stort effekttap. Få tak i en 12V strømforsyning, enten en slik til Laptop eller en som nedenfor.

Det finnes ferdige 12V forsyninger til de fleste Laptopper, med sigarett tenner plugg. Så man slipper å mekke.

 

Eh mulig jeg ikke er helt med her, med var det ikke akurat det jeg hen viste til?

kjønner ikke helt hva du vil fram til

 

Ikke stol blindt på denne "Low battery monitor prevents drained battery, even during Standy/Sleep" dette har min strømforsyning også, men kona har klart det.

Jeg har også hatt problem med at noe av utstyret har en hvilestrøm som tapper batteriet sakte men sikkert mens bilen står. Derfor har jeg koplet inn en hovedbryter som kutter strømen til alle komponenter som har med PC'en å gjøre. Slår denne av når jeg går fra bilen.

 

Kjønner ikke helt denne. Hva er det som trekker strøm så det tømmer batteriet?

Psu'n?

 

Edit... hmm noob som jeg er så fikk jeg ikke til Quote av en eller annen grunn

Endret av FomleGutt
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Beklager, men noe av det jeg skrev var ikke rettet direkte mot din post. Mer tillegsopplysninger.

 

Volumkontrollen: Jeg liker å kunne styre masteren uavhenging av maskinen sin. Har flere ganger irritert meg på PC'er som starter opp med altfor høy lyd og som ikke har volum kontroll på høyttalerne. Da må man vente til OS er ferdig lastet før man kan justere volum. Akkurat dette er ikke direkte problem i bilen siden man antakeligvis har volum på et greit nivå, men det at volumkontrollen går gjennom software stoler jeg ikke nok på og i en bil kan overaskende lyder/ting være farlige/ikke ønskelig. Derfor anbefaler jeg å ha en slags hoved kontroll.

Forresten så ser det ut for meg at den volumkontrollen er USB, men har ikke sjekket veldig.

 

Det finnes mange måter å montere skjerm og diverse på, jeg ville bare at folk skulle tenke seg om før de kastet bort spilleren. Selv skulle jeg ønske en radio/CD spiller med skjerm, selv om jeg vet det ikke går av plassmangel.

 

Strøm: Jeg vet ikke akkurat hva som trekker strøm når maskinen er av, det er mulig at den strømforsyningen jeg bruker har en hvilestrøm, kanskje det er skjermen (jeg slår den alltid av). Men det er også snakk om at bilen står en uke eller to før det var problem, og det føltes (har ikke testet grundig på dette) at det gikk raskere når det regnet, altså fuktig luft (bilen står i garasje). Jeg vil bare anbefale at hvis man går fra bilen over en periode, ferie e.l., så kan det være lurt å slå av utstyret.

 

Radio: Det finnes nok bra USB radioer, men jeg er skeptisk til en slik liten sak som dette uten ekstern antenne, spes. hvis den skal ligge i hanskerom. Muligens ikke noe problem på steder med god radiodekning, men kan ikke tenke meg at den kan konkurere med utvendig antenne.

Ikke ta dette som at jeg rakker ned på forslaget ditt om USB radio, men heller at jeg kommer med anbefalinger til de som vil bruke denne typen radio.

Lenke til kommentar

Selv har jeg en gammel laptop som står fast under passasjersetet i en hjemmelaget brakett. Denne har slot-in dvdspiller og får strøm fra en 220v-omformer som er koblet på tenninga i bilen. Maskinen er satt opp til å sette seg i "sleep-mode" etter 10 minutter på batteridrift hvis man ikke bruker den (dvs ingen inputs). Har montert fast en trackball rett bak håndbrekket, ekstern skjerm på dashordet (dessverre ikke touchscreen pga pengemangel), gps via bluetooth, og trådløst minitastatur under førersetet.

 

Dette funker fint som fy. Maskinen vekker jeg opp fra sleep-mode (hvor den kan stå 2-3 dager uten å slippe opp for strøm, og tapper uansett ikke bilbatteriet) med å trykke på en knapp på trackballen, og dette tar ca 5 sekunder. Jeg bruker wlan der det er mulig, og har et pcmcia 3g/edge-kort (mobilt kontor) fra telenor i maskinen for internettfunksjonalitet overalt ellers.

 

Lyden tar jeg gjennom bilstereoens aux-inngang, og hadde det ikke vert for at skjermen på laptopen er skadet ville jeg kunne tatt med meg maskinen og brukt den som vanlig ved behov.

 

Siden dette var en skadet laptop jeg hadde liggende har dette oppsettet kostet meg følgende:

* "mobilt kontor" fra telenor - 1000,- (kjøres kampanjer på dette til stadighet, men da må du binde deg til abo. jeg bruker ringkontant og betaler 50,- pr døgn jeg bruker det)

* bluetooth usb-dongle da dette ikke var innebygd i laptopen - 99,-

* bluetooth gps-mottaker - 495,-

* 7" lcd-skjerm med feste 799,-

* 150w 12v->220v omformer 299,-

 

Mobilt kontor og gps kunne jeg droppet, og resten hadde jeg liggende. Datamaskin med full funksjonalitet i bilen trenger ikke koste noe særlig hvis man har litt fantasi!

Lenke til kommentar

hmm, det slår meg at den mulig beste konfigurasjonen på ett oppsett som dette vil være en kombo av strøm og batteri. altså at du har laptop som er satt opp til å ta strøm fra bil når den er i gang, men med en gang en skrur av tenningen så går den over på batteri med en innstilling om å gå til dvale (lagre ram til harddisk og skru helt av) kort tid etter at strømmen blir kuttet.

 

om en så klarer å få rutet svakstrømsbryteren til fronten så er det bare å vri om tenninga, trykke på knappen, og vips. om da ikke en kan finne ett rele eller lignende som "trykker inn" knappen når tenninga blir vridd om...

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
  • 1 år senere...
Er det bare meg som ikke skjønner poenget med noen terabyte filmer i bilen? :dontgetit:

 

Det er gjerne slik at de som ikke har barn heller ikke skjønner nytten av film i bil. Få deg et par kidz i alderen 3-10år så skjønner du skissa :cool:

 

(med forbehold om at du ikke har barn da. Hvis du har barn så har du antageligvis veloppdragne barn, og da er film i bil overflødig og jeg kan skjønne at du ikke skjønner poenget)

 

DrE

Lenke til kommentar
Det er å annbefale å ha knapper, jeg bruker selv et Logitech PS2 tastatur. Dette er lite og med opphengsfester bak (det er ikke oppgitt å fungere på PC, men vet om flere som får det til). Har også hørt at man kan få tak i et kort som man kan plugge på PS/2 og som har innganger for 8 (muligens andre modeller med mer) trykknapper. Man programmerer kontrolleren til å simulere enkelte tastetrykk med hver av inngangene. Dette kan være en mulighet, å lage noen knapper for de viktigste funksjonene. I tillegg kan man kople et PS/2 tastatur til denne kontrolleren slik at man bypasser gjennom kontrolleren. Vet ikke hvor man får tak i men han jeg har sette det hos kjøpte det i sammenheng med å lage spilleautomat (slik som står i spillehaller) av en PC, så sjekk på slike sider.

 

Det kan gjøres så enkelt som at man kjøper en logitech gamepad på usb. Så demonteres denne, printplaten tas ut. Man lodder lednigner og trekker de til der man vil ha knapper. Knapper installeres (chassis-montering så de ligger i flukt med det man vil montere de i). Så mapper man knappetrykk fra den demonterte/modifiserte gamepaden til å utføre tastekombinasjoner på maskinen. Slik kan man styre omtrent hva som helst.

 

Jeg brukte to slike selv da jeg bygget om en NAD dvd spiller til en mediapc. Byttet ut innmaten, satte i en DVD-RW og tilpasset slik at denne passet i luka på NAD-spilleren. Så mappet jeg alle knapper på fronten av NAD-spilleren til de nevnte gamepad`ene og videre via USB til VIA EPIA kortet i spilleren.

post-30-1225891080_thumb.jpg

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...