Gå til innhold

Hva er det som frister med evig liv?


Anbefalte innlegg

Og til kjetil02, en av de religionene har helt sikkert plass til deg, men det spørs om de er sanne eller ikke.

8046100[/snapback]

 

Det var jo en underlig ting å si. Hva mener du?

8046125[/snapback]

Dersom du får plass i uendelig mange religioner som ikke er sanne hjelper det deg ikke. Selvsagt gjelder dette for kristendommen også. Dersom den ikke er sann, får jeg ikke evig liv av den. Men jeg tror at kristendommen er sann, og den sier at Jesus er eneste veien til frelse.

 

Vil også legge til at jeg ikke tror det er spørsmål om evig liv eller ikke. Jeg tror alle vil leve evig. Spørsmålet tror jeg heller er om du vil leve sammen med Gud i evigheten eller ikke.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest medlem-82119

Det som frister er vel tanken på at man kan våkne opp og gi F i å jobbe, bare daffe rundt og møte kjente og ukjente fra historien, slippe gnålet om selvmordsbombere og steinkastere, kunne leve uten å tenke på økonomi og pc-trøbbel, kunne slappe av uten at en parkeringsvakt bestemmer seg for å fucke opp livet ditt (DE har selvsagt tatt heisen ned), slippe å måke frem bilen i 25 minus for å finne ut at det er tomt for strøm på batteriet, slippe å stresse mellom barnehager, rekke jobben, mine og dine og våre barn, overvekt, undervekt og vite at man kan gå ut uten å bli syk, få influensa, pollen, og alt mulig dritt man blir smittet av.

 

Slik jeg ser det så må det finnes en eller annen form for perfeksjonsbryter som slår inn rett før ting begynner å nærme seg det perfekte.

Derfor ryker ett eller annet på bilen hvis man skulle ha noen kroner igjen når måneden nærmer seg slutten, derfor får man høysnue rett før det kjempeviktige jobbintervjuet, derfor er bussen forsinket den ene dagen den absolutt ikke MÅTTE være forsinket, derfor blir man stoppet og spurt etter sertifikat den ene gangen man har glemt lommeboken.

 

Er selv Human-etiker, men ønsker alle som drømmer om et evig liv LYKKE TIL!

Måtte dere få oppleve det dere søker.

Selv så sier jeg som Jim morrison sa om døden:

Det skjer bare en gang, og jeg skal ikke gå glipp av det!

Lenke til kommentar

Jeg vil bare quote vår alles kjære ateist Richard Dawkins;

 

Poseidon, Zeus ... All of us are atheist about all those gods, some of us just go one god further.

 

PS: Toss, søk litt på youtube om Richard Dawkins, så ser du ting fra et litt annet perspektiv :)

Endret av Emomilol
Lenke til kommentar
[..] virker for meg mye mer beroligende enn en himmel med en gud som har laget et tilnærmet helvete for mange på jorden.

8047866[/snapback]

 

Ikke glem at han har laget et bokstavelig helvete til dem når de har forlatt jorden.

8048010[/snapback]

 

 

Dette er visst ikke så lett. Det finnes ikke fnugg av bevis for noe helvete i Bibelen om du sjekker grunnskriftene. Helvete finner du bare i kristenhetens bibler.

Lenke til kommentar
det som frister mest med evig liv er jo : sex og nappe løken da... det jeg lever for :p

8049504[/snapback]

 

 

Er det noe som IKKE frister med evig liv? Forutsagt at en er frisk, ungdommelig, og ved god helse

8049523[/snapback]

 

Nå har du altså introdusert forutsetninger for at evig liv skal friste - det ser jeg faktisk på som litt interessant. Pick 'n choose.

 

Mener du da at evig liv ikke frister om man dør som gammel?

Mener du da at et barn som dør kommer til å krabbe rundt uten en oppfattelse av hva som skjer?

 

Edit: typo

Endret av Graut
Lenke til kommentar

Uten horomoner ville vi ikke hatt lykke, ikke orgasme, ikke frykt, ikke adrenalin.

 

Så; dermed må man ha en kropp for å være lykkelig.

 

Det som i bibelen og de fleste andre kilder referers til som "sjelen" eller "hjerte", har gjennom vitenskapen blitt egenskaper som ekslusivt er tillagt hjernen.

 

Dermed må vi ha en hjerne for å være oss selv.

 

Dersom man kan alt, er alt kjedelig.

 

Hvis vi ser på hva gud gjør med folk i hverdagen -- ingenting -- så virker himmelen som ett dørgende kjedelig sted.

 

I alle fall i ett evighetsperspektiv...

Lenke til kommentar

Altså, dersom man ser det fra et kristent synspunkt er vel spørsmålet ikke hva som frister mest av et evig liv eller en død uten noe i etterkant, men hvor vidt man ønsker å leve i evig lykke eller evig fordervelse. Dersom man tror at det kristendommen lærer er sant, vil hva man foretrekker være såre enkelt for de fleste.

 

Dersom man ser det fra et ateistisk synspunkt som benekter evig liv, er jo også spørsmålet om hvor vidt den evige lykkerusen frister eller ikke ganske urelevant, er det ikke?

 

Synes bare det å dra inn hvor vidt evig liv frister i religionssammenheng blir litt rart. Så fremt det ikke finnes noen religioner hvor man kan oppnå et evig liv, eller ingenting etter døden. Finnes det noe slikt der ute tro?

Lenke til kommentar

Noe av det som er viktig for mange i livet er det å hele tiden ha noe å se fram imot. Døden er for mange trist fordi vi innser at en dag vil våre opplevelser ta slutt. Dersom vi kunne forsikret oss et evig liv, så ville det også gitt oss et uendelig antall nye opplevelser, dvs samme hvor mye vi ville oppleve, så ville det alltid være nye ting å se fram til.

 

Derfor tror jeg at evig liv frister. :yes:

Lenke til kommentar

Vel, -kristendommen som eksempel-, der skal det jo komme en dag når alle blir dømt - altså, det vil komme en tid da himmelen er lukket for flere sjeler. Dette betyr at man har et endelig antall "mennesker" å relatere seg til, men en uendelig tid å gjøre dette på.

 

Jeg ser bare for meg et dødt ekteskap mellom alle individer til slutt, dog, riktig nok med ateistiske øyne.

Lenke til kommentar

Man kan ikke definere eller ha forutsetninger til en eventuell forutsettelse av livet hvis man ikke har opplevd hva som var før dette.

 

Selv liker jeg livet på jorden. Jeg hadde ikke klagd om jeg måtte leve evig på en måte som jeg gjør i dag. Ei heller ville jeg klagd hvis jeg måtte leve evig i en slags Nirvana (om jeg noen gang viser meg verdig til noe slikt). Vil heller ikke klage om jeg dør for evig. Tanken er skremmendes, men allikevel trøstendes. Man sovner inn, og blir endelig kvitt alle lidelser. Men hvis jeg har et valg mellom å fortsette å eksistere og å totalt forsvinne, så vil jeg foreløpig velge å fortsette å eksistere. Blir jo muligens litt vanskelig å ombestemme seg om man er forsvunnet. :p

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...