Gå til innhold

Bål på månen?


olaberg

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det vil bli noen gnister fra fystikken, men den vil ikke flamme opp. Bålet kommer ikke til å brenne. Man kan ikke fly med helikopter eller fly på månen og jetmotorer fungerer ikke. Hvis man lyktes med å sprenge dynamitt på månen, så ville man kunne se eksplosjonen, men man ville ikke hørt lyden og heller ikke følt noe lufttrykk fra eksplosjonen mot romdrakten. I teorien finnes det en uhyre tynn atmosfære rundt månen (litt tykkere enn de gassene som såvidt finnes overalt i verdensrommet), men i praksis har ikke månen en atmosfære.

Lenke til kommentar
Hvis man lyktes med å sprenge dynamitt på månen, så ville man kunne se eksplosjonen, men man ville ikke hørt lyden og heller ikke følt noe lufttrykk fra eksplosjonen mot romdrakten.

Lufttrykket fra eksplosjoner kommer fordi dynamitten har utvidet seg til gass og trykket på luften. Siden ikke det er noen luft til å stoppe gassen, vil man i stedet bli truffet av partiklene fra den eksploderte dynamitten.

 

Siden stoffet i dynamitt bl.a. inneholder oksygen (det er det som gjør at det brenner så fort at det blir en eksplosjon), burde det kunne sprenge på månen også.

Lenke til kommentar

Man kan i teorien tenne bål med materialer som inneholder egen oksidanter, slik at man ikke trenger å få tilført oksygen fra f.eks atmosfæren. Svartkrutt vet jeg har egen oksidant blandet inn, men dette brenner jo relativt fort i forhold til ved.

 

God gammeldags dynamitt vil brenne langsomt som en fakkel med mindre dynamitten brukes på en slik måte at du kan bygge opp trykk.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...