Gå til innhold

Finnes det noe sterkere enn Jalapeños?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Du kan jo se om du finner Habanero f.eks. Eller så er jo Jalapeños i rå form betydelig sterkere enn den syltede varianten du har bilde av.

 

Generelt kan man vel si om den type ting; jo mindre de er, jo sterkere er de :)

Skrevet (endret)

Habaneros is what you need my good man ;)

Vet ikke om tilgjengeligheten her til lands, men burde være mulig å oppdrive viss du bor nogenlunde sentralt.

 

edit: nonsens er teit :p

Endret av tørrfisk
Skrevet
Du kan jo se om du finner Habanero f.eks. Eller så er jo Jalapeños i rå form betydelig sterkere enn den syltede varianten du har bilde av.

 

Generelt kan man vel si om den type ting; jo mindre de er, jo sterkere er de :)

7870017[/snapback]

Enig. Ble skikkelig skuffet over den syltede varianten.

 

Chili er også sterkere...

7870032[/snapback]

Nei.. det vil jeg ikke si.

Skrevet (endret)
Du kan jo se om du finner Habanero f.eks. Eller så er jo Jalapeños i rå form betydelig sterkere enn den syltede varianten du har bilde av.

 

Generelt kan man vel si om den type ting; jo mindre de er, jo sterkere er de :)

7870017[/snapback]

Enig. Ble skikkelig skuffet over den syltede varianten.

 

Chili er også sterkere...

7870032[/snapback]

Nei.. det vil jeg ikke si.

7870053[/snapback]

 

Det er vell det samme hva du sier... På en skal fra en til ti er paprika 1 jalapenjo 2 chili 3-4 og habanjero 10. Eller noe sånt men du skjønner tengingen. Jalapenjo er mild i forhold til chili.

 

Edit:

Nå er riktig nok chili hele familien men den vi kaller chili er over jalapenjo.

Det finnes hundrevis av forskjellige chilisorter. Hovedregelen er at jo mindre chilifruktene er, desto sterkere er smaken. De sterkeste chiliene brukes mest i meksikanske og asiatiske retter. De mildeste chiliene kan spises på samme måte som en paprika og er overhodet ikke "brennende". For å indikere styrken på de ulike chiliene benyttes noe som heter Scoville-skalaen. Den går fra 0 i paprika til 300 000 i habañero! Frøene og den hvite innmaten er det som gir den mest intense og brennende smaken. Husk derfor å vaske hendene etter at du har fjernet disse.

 

 

 

Chili hører med til tacofesten og gjør gryteretten mer spennende. Men vær forsiktig og prøv deg frem. Start med de mildere typene og smak deg frem til den styrken som er riktig for deg. Og til dere som tror dere er tøffe som spiser jalapeños; den ligger langt nede på Scoville-skalen! For et skikkelig svettetokt, prøv deg på en habañero, den sterkeste chilien som er å få kjøpt.

Endret av Aqidon
Skrevet

De selger habanero på den lokale asiater sjappa her(asian shop), så ta en titt innom innvandrersjappa der du bor om du ikke finner det i dagligvarebutikken.

Skrevet

Kryderet "Pirri Pirri" er noe sterkere enn Jalapeño, men minuset med det er at det er i pulverform og er langt i fra ferskt. Det har heller ikke like mye smak som Jalapeño (godt mulig det har det, men er så sterkt at jeg ikke smaker det). Det inneholder forresten Cayenne pepper.

Skrevet (endret)

ligg unna det sterkeste, hvis ikke dere hadde tenkt å lage smoodi med 96%.

 

sånn wasabie grønn pepperot er morsomt å prøve det river i nasen som salmiakk

 

caneynne pepper krydder smaker bedre en vanlig chili spansk rød pepper..

 

 

noen innvandrer sjops selger dem i 200gram? til rundt 20kr, disse er nice.

Endret av pizzafordi
Skrevet
Blair warned me of the heat level of this item many times. He talked about having put a small speck, a piece about the size of a salt crystal, on his tongue and apparently his tongue was wounded for a few days afterward.
Skrevet

Selv har jeg denne, og det er det sterkeste jeg noensinne har smakt. Den er 600k SU, kan ikke tenke meg hvordan den Loeve linker til er. Ut ifra den testen virker det ikke som den er egnet til noen form for mat. Er vel mer et "samleobjekt".

Skrevet (endret)

Ser at Santa Maria har lansert en ny salsasaus med habanero og tequila smak. Har ikke prøvd den enda.

 

Blue dragon har forresten en bra sterk chilisaus som passer til wok og andre asatiske retter. Fort gjort å bruke for mye av den.

Endret av Superior

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...