Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Viften på strømforsyning stoppet!


Anbefalte innlegg

Vel som overskriften sier...

 

Satt i dag og spilte Flatout 2 da maskinen plutselig restartet, og jeg la samtidig merke til at det luktet svidd. Riktignok begynner spill å bli ganske realistiske, men jeg kunne ikke huske fra manualen at lukten av svidd gummi var en inkludert feature, og sjekket naturlig nok pcen litt nærmere.

 

Når jeg la hånden på kabinettet var dette så var dette så varmt at jeg ikke kunne holde den der mer enn et par sekunder uten å brenne meg! Det luktet kraftig svidd, og det kom _ikke_ luft ut fra strømforsyningen. Jeg skrudde umiddelbart av pcen koblet fra kontakter, og åpnet kabinettet. Inni var det, ikke så ovverraskende, veldig varmt. Både HD og kjøleribbe til CPU var langt varmere enn jeg ville trodd var normalt, og strømforsyning trenger vel ikke nevnes.

 

Etter at pcen hadde fått stå åpen og kjølt seg ca en time prøvde jeg å sette den i gang igjen. Nå virket vifta til strømforsyningen, og pcen fungerte som normalt.

 

PCen er under garanti, og jeg vil forlange strømforsyningen skiftet selv om ikke verksted finner feilen, da en slik varmeutvikling kan medføre brannfare. Jeg tør ikke la maskinen stå påslått ubevoktet for å si det slik. Har faktisk generelt blitt lik skeptisk...

 

Men kan det ha vært andre grunner enn hw-feil ved selve PSU/viften som var årsaken til dette?

 

Har helt siden jeg kjøpte pcen ment at PSU er underdimensjonert. Det er en 300w Fortron Source, som skal drive en pc med bl. a, et Radeon X800.

 

Kan overbelastning av PSU ha ført til dette? PC er litt over 2 år gammel.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Kan overbelastning av PSU ha ført til dette?

7811255[/snapback]

Nei.

Vifter er en ganske billig mekanisk enhet som ikke har like lang levetid som resten av en PC. Men om de burde ha det kan jo diskuteres. De skal i alle fall vare ut garantitiden.

Vifter samler dessuten støv, og mye støv kan lett stoppe en vifte.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...