Gå til innhold

Sammenheng mellom OC og produksjonsteknikk?


Anbefalte innlegg

Lurer på om det er noen sammenheng mellom overklokkingspotensiale og produksjonsteknikk på en CPU med identisk arkitektur?

 

Grunnen til at jeg spør er fordi jeg tidligere har opplevd at jeg har fått lik overklokk med nyere "bedre" cpu'er. Eks. Athlon 1700+T-Bred@2100 Athlon 2500+Barton@2100. (tallene er kun ment som eksempler). I dette tilfellet var det en minimal "oppgradering" (cache) i å bytte cpu.

 

Er dette en trend, eller kan man forvente bedre overklokk med nyere cpu'er i samme familie? Ser jo at dagens t 65 nm Conroes overklokker meget bra, men vil denne overklokkingsvennligheten kunne forsvinne etterhvert som arkittekturen blir eldre og produksjonsteknikken bedres til 45 nm? I så fall vil det straffe seg å vente for lenge med å kjøpe C2D fordi dagens gode overklokkere vil bli faset ut...?

Endret av bebbetufs
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

du kan vel egentlig aldri vite om cpu en er noe saerlig overklokk-vennlig foer du vet hvilken Stepping (prod. dato) den er..

en opteron klarer alt fra 2.4-6 mhz til 3ghz+ alt etter steppingen..

 

vil tro at overklokkbare prosessorer kommer vi bare til aa se mer av, da dette begynner aa bli en trend...

 

jo lenger du venter, jo billigere faar du det, men du kan risikere at det blir faset ut foer du faar kjoept det :p

Lenke til kommentar

alt avhenger vel av hvilke deler som brukes under produskjon, og hvilke fabrikker som har produsert delen...

 

det sikreste er vel aa velge en cpu som har passert di fleste kvalitetstestene (f.eks. server cpu'er som Opteron som genrelt har bedre silicon en X2 prosessorene, eller overklokkings vennlig cpu som FX serien... Har heller liten kjennskap til intel cpu'er, men regner med det er det samme der)

men man er aldri 100% sikker foer man har faatt testet det, eller i det minste vet hvilken stepping cpu'en har, og sjekke det opp mot andre som har samme cpu og har funnet ut hvor langt man kan presse de forskjellige steppingene.

 

saa det hele koker vel ned til at overklokkings cpuer er som god vin, det er ganske mange forskjellige instanser som skal til for aa faa god vin, som f.eks. druene, lagringen og smak...

 

Kanskje noen med mere innside info om cpuer kan svare bedre en meg..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...