Gå til innhold

Nytt kamera 3500>


Anbefalte innlegg

Hei

 

Har fått et "gavekort" til jul på et nytt kompaktkamera, tror smertegrensen var 3500.

 

Mor fikk et Panasonic FX01 til jul (har vel kommet en FX07) og jeg har jo prøvd dette litt i romjulen - det virker helt kurant til mitt bruk, men jeg er litt av typen som liker å sjekke alle alternativer før jeg bestemmer meg. En venn av meg har et HP (R927 ?) som jeg prøvde litt i sommer og alt i alt var det et kjempekamera, det skiller seg litt fra FX01 med at jeg synes bilder tatt med blitz blir bedre - ansikter har en tendens til å bli litt for bleke med FX01.

Her avslørte jeg vel litt bruksområdet for kamera - det er jo ikke de heftigste landskapsbildene som er målet her, men mer å fange øyeblikket. Men så er jeg jo selvsagt opptatt av at jeg ender opp med det beste alternativet.

 

Et tredje alternativ jeg har sett på (hittil) er Ixus 850, men det har jeg ikke noe forhold til. Så jeg er litt i villrede her med tanke på hva jeg skal velge, er det noen flere klare kandidater jeg burde ta med i vurderingen ?

 

Takknemlig for alle innspill

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du er i akkurat samme båt som meg, jeg titter på Fujifilm F31, Canon Ixus 850IS og Panasonic FX07.

 

Det jeg er mest ute etter er bildekvalitet, hurtighet og batteritid (i den rekkefølgen). I tillegg er vidvinkel et stort pluss.

 

På brukerdelen så ønsker jeg å kunne overstyre ISO og lukkertid, kan jeg i tillegg endre noe på blenderen er jeg veldig fornøyd.

 

Fra de testene jeg har saumfartet så får F31/F30 god kritikk for bildekvalitet, hurtighet og batteritid. Den mangler vidvinkel og er litt snau på manuell overkjøring slik jeg har forstått.

 

850IS har store problemer med kanskarphet i full vidvinkel i hjørnene, noe som tyder på at optikken er presset litt lengre enn den burde vært. Ellers er kamera raskt.

 

FX07 var egentlig valget mitt, men ut ifra testen her på akam kritiseres bildekvaliteten. I tillegg er kamera kun middels raskt. Pluss er at det har vidvinkel og optisk bildestabilisator.

 

Er det noen som kan gi et virkelig spark til hvilken modell jeg bør gå for?

 

Kamera skal erstatte et Nikon Coolpix 4300, der hovedsavnet mitt har vært hurtighet på autofokus og batterikapasitet. Pris er mindre vesentlig. Og kamera kommer meget sannsynlig til å bli brukt sammen med en Nikon D80 eventuelt tilsvarende dSLR.

 

Edit: jeg ser at alle tre kameraene jeg har listet har lite kontroll over lukkertid og blender, trist. Er det noe som er på vei ut av markedet?

Endret av hce
Lenke til kommentar

Jeg kjøpte kamera for ca 3 måneder siden. Ønsket meg et kamera hvor jeg kunne stille inn ting selv, og ha full kontroll over alle parametre.

 

Valget mitt endte opp mellom Panasonic LX2 og Canon Powershot G7. LX2 kan tilby 28mm vidvinkel og 16:9 bilder, mens G7 kan skilte med 6X zoom og mulighet for ekstern blitz + vid og tele konvertere. G7 har også optisk søker.

 

Disse kameraene havner litt over 3500,-. G7 ligger vel på 4300 for tiden. Mitt valg endte på G7, og jeg har ikke angret et sekund. Full manuell kontroll, meget god bygge og bilde kvalitet, og god brukervennlighet. At det ble årets kamera i lyd og bilde og vant test i siste nummer av digital foto gjør heller ingen ting.

 

Vil anbefale dere å titte på disse kameraene. Her kan dere stille inn selv, men samtidig er det jo også auto moduser, hvor det bare er å knipse. Litt enklere å vokse med kameraet når man har flere muligheter til å justere parametre.

 

Samtlige Powershot modeller kan vel også styres manuelt må nevnes.

 

Jeg har ikke mye foto-erfaring, men er hvertfall veldig godt fornøyd med mitt G7!

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...