Gå til innhold

Den Store Aksjetråden


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Sett stopp loss, med en litt godmargin, så du er sikret å få solgt dem..

Tror nok at vi skal fortsette oppover en liten stund til, så jeg ville ikke ha solgt dem på andre måter enn ved stopp loss..

 

Hva er egentlig rekorden for en "god dag" for oslo børs? 12,1% ser i mine øyne ut som en god dag..

Endret av Daniel-G
Lenke til kommentar

Grunnen til at Yen er så bra er at når rentene går ned nok overalt, men uten at det stimulerer markedene vil Yen styrke seg på grunn av at rentedifferansen blir borte, men også fordi alle disse husmødrene finner på andre ting å bruke tiden på. Som å shoppe dyre vesker fra utlandet etter at Yen styrker seg. Og utlendingene blir borte fra børsen. Det syns med en gang på kronekursen før børsen åpner og når de utover dagen selger seg ut. De ønsker ikke å sitte på aksjer på Oslo Børs, bare tjene litt på spekulasjon. Jeg hadde et mareritt. Da var dollaren og Yen 10 kroner. Og det hadde skjedd en plutselig devaluering. Det er ikke tilfeldig at firmaer fra Japan handler i USA. Økonomien i Japan er sterk fordi de har store valutareserver, de har lave boligpriser, lave priser på aksjer og mye oppsparte midler. Eksporten vil rammes, men Japan vil stå bedre imot enn de fleste fordi de har masse penger som vil komme hjem og investeres i Japan. Fordi det er en slik sparekultur i Japan, vil de også takle inflasjon på en bedre måte enn de sentralbankene som finnes her hvis inflasjon skulle bli et problem.

Endret av festen
Lenke til kommentar
Oljeprisen faller tilbake og oppgangen de siste dagene er visket vekk. OSE "bare" 6% opp nå.

 

Jeg venter at DNO, Norse og de andre selskapene som "borrer litt her og der", skal kollapse. Det samme med REC. Det må de da gjøre. Jeg er visst negativ igjen. Skulle jeg satset på solenergi ville jeg kjøpt et kinesisk selskap når oljeprisen kommer i 30 dollar. Kanskje det ikke var mer opptur enn dette. Det skal sikkert ned igjen i morgen. Det er stor aktivitet i SDS, og SSO, for nedgang eller oppgang på S&P 500. Det er en fin måte å spille på stemningen etterhvert som den varierer i løpet av dagen. På slutten av dagen kommer det til å falle på wall street mens frykten kommer tilbake.

Endret av festen
Lenke til kommentar
Kanskje ikke DNO som har vokst seg såpass store, men de andre oljemyggene er ren gambling. Hjelper ikke om oljen står i 500 dollar fatet hvis man ikke produserer noe...

 

REC er et solid selskap, men har vært ufattelig høyt priset.

 

Jeg ble anbefalt det når det var helt på topp. Jeg tok en titt på selskapet og fant ut at det kanskje var verdt 10 % av det eller omkring 25 kroner aksjen. Jeg har også en dårlig magefølelse for ledelsen i selskapet.

Endret av festen
Lenke til kommentar

Festen før DNO og REC skulle kollapse så er det en hel del andre selskaper som ryker først, det er nesten utrolig at du ikke nevner de;

 

CRU

IGE

CNR

Tandberg Storage og Data

 

-

 

Festen: Har REC positiv eller negativ kontantstrøm.... Nå snakker jeg om hva de HAR og ikke hva du TROR.

Endret av Cape
Lenke til kommentar
Festen før DNO og REC skulle kollapse så er det en hel del andre selskaper som ryker først, det er nesten utrolig at du ikke nevner de;

 

CRU

IGE

CNR

Tandberg Storage og Data

 

-

 

Festen: Har REC positiv eller negativ kontantstrøm.... Nå snakker jeg om hva de HAR og ikke hva du TROR.

Jeg har ikke analysert de så nøye, men jeg tror ikke de vil legge frem et tap. For meg er de en hype som kan være aktuell hvis de er truet av konkurs og oljeprisen er veldig lav. Jeg vil ikke inn i et selskap der aksjonærene er fanatiske. De andre selskapene har jeg ikke greie på.

Lenke til kommentar
de har lave boligpriser,

Morsom eller? Japan har blant verdens høyeste boligpriser.

Rangering av boligpriser kan gjøres på mange måter. Justert for gjennomsnittlig inntekt er boligprisene i Japan blant de laveste sammenliknet med øvrige industrialiserte land. Hvordan har du kommet frem til at de "har blant verdens høyeste priser"?

Orket ikke å søke meg gjennom så mye men fant en link her:

http://www.dn.no/forsiden/borsMarked/artic...p;jgo=c_current

 

Men nå snakker du om ett land som er omtrent like stort som Norge og huser 120mill innbyggere. Selvfølgelig må kvmprisen være høyere enn i Norge.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...