Gå til innhold

Den lille telemarkstråden


mummi-pappa

Anbefalte innlegg

Har du en link til den testen? Fordi jeg kan ikke se annet enn at det skal være himla bratt før jeg ikke får hevet hælen nok når jeg går med feller.

Regner med at de skjønte at de skulle løse ut motstanden i bindingen så man har fri vandring.

 

Er enig. Har ikke hatt noen problemer med NTN på feller jeg heller. Synes faktisk de er fantastiske å gå opp med.

 

Det jeg derimot har hørt noen klage på, er at de synes den er litt for stiv og treg når man kjører nedover. Hvertfall hvis man sammenligner med kablede bindinger. Dette kan jeg være delvis enig i. For leken skogskjøring er de ikke ideelle, men for stor fart både i bakken og i mye pudder er det et fantastisk system.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har ikkje link til testen nei. Dette er eit par sesongar sidan, og eg las den mens eg var i forsvaret.

 

Treg i skogskjøring derimot høres ikkje veldig bra ut, for det er noko eg likar veldig godt. Veldig fint å trene i skog, ettersom ein må presse seg veldig hardt for å komme seg utanom tre og andre hinder.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
  • 2 uker senere...

NTN kan kanskje virke litt stiv hvis man skal leke seg i skogen, eller kanskje i en kule løype. Min erfaring er vel at NTN ikke er treig når du er helt uthvilt, men etter en lang dag så kan det føles sinnsykt tungt. Dette har nok bare med at man må gi litt mer med en NTN binding og at det krever en litt annen kjørestil enn det man er vant med, men du får jo tilbake ganger 1000.

 

Det jeg liker veldig godt med NTN er at det åpner opp for en mye råere kjøring. Spesielt kombinert med et par gode ski så gir det en uttelling som er nok til å få meg i lykkerus bare ved tanken.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Utstyret til telemark har utviklet seg ganske radikalt fra da jeg startet å kjøre (25+ år siden). Da hadde jeg myke Alpha støvler og skrudde fast en "styrepinn" i hælen som så skulle treffe ned i en plastbøyle på skien for å hindre at skoen bøyde seg. YaDa, det var tider...

 

Det neste steget i telemark-kjøring kommer hvis noen bare finner en måte å låse hælen permanent fast til skien.

Lenke til kommentar

I påskenh hadde jeg et ganske stygt fall hvor jeg fikk litt vridninger og sånn i stor fart ute i løssnøen, men bindingene løste seg ikke ut. Det var forøvrig mitt første ordentlige tryn med NTN-bindingene, og jeg ble litt bekymret over at de ikke løste seg ut.

 

Noen andre som har opplevd det? Det virker ikke som om det er mulig å stille på sideutløserne heller?

Lenke til kommentar

Skal nok mye til at de løser ut i løssnø. Det er hovedsaklig siktet til å løse ut ved kraftige vridninger, noe man gjerne ikke klarer i løssnø.

Og nei, man kan ikke stille de per i dag. Det du kan prøve, for å se hvor grensen går, er at du legger skiene på et teppe eller lignende, setter på skoen, og vrir til den smetter ut.

Lenke til kommentar
  • 6 måneder senere...

Gleder meg stort til bakkene nå.

 

Byttet stoppere og fjører på mine NTN her om dagen.

 

Fikk nye plaststoppere av Rottefella, samt nye blå og grønnen fjær, uten helt å forstå hvorfor.

 

Uansett, grønne er montert på, blir moro å se om jeg føler de er bedre enn de blå som satt på.

 

Har endel planer fremover, toppturer, sesongåpning i Hafjell, topptur i Lyngsalpene etc.

 

Andre som skal mot Hafjell rundt 21. november? :)

Lenke til kommentar
Begynner å bli klar for vinteren snart, er ikke lenge til den første snøen kommer nå. Når er egentlig den beste tiden å dra til sunnmørsalpene? Er det på senvinteren, eller er det midt på vinteren?

 

 

Dette varierer kraftig fra år til år – oktober 2009 kommer eksempelvis til å skrive seg inn i historien som en knallmåned for toppturer, men det hører til sjeldenhetene at stabilt skiføre kommer så tidlig. Klimaet på Sunnmøre er preget av raske skiftinger og store nedbørsmengder (=masse pudder), og kort planleggingshorisont er derfor en fordel for å oppnå optimale forhold.

 

Skal du planlegge ut fra hva som normalt gir best skiforhold ville jeg satset på mars. Dette gir som regel de beste forholdene for tind-til-tare-turer. Sjekk ut:

 

http://fjellinordvest.net/

Lenke til kommentar

Påska 2008 var rett og slett heilt sinnsjuk heime på Sunnmøre. Hadde en dag på knallhard såle, som etterkvart blei slush, så snudde været og det begynte å snø. Snødde mellom 30 og 60 cm om dagen. Blei altfor mykje til å gå på toppturar etterkvart, men vi kunne kjøre nytt pudder i anlegga kvar einaste dag. Ettersom det snødde så mykje, så var det lite folk som gadd å stikke i anlegga, så kjørte vi opp snøen i traseen først og kjørte skog etterpå. Var heime i 12 dagar og sto 10 på ski.

 

Det er jo gjerne litt snø i fjella i januar og februar, men dei store snømengdene kan innimellom vente til mars/april før dei kjem. Fara er jo også at det kan komme veldig mykje på kort tid, før været snur og alt regnar vekk.

Lenke til kommentar
Har nokon her erfaring med korleis Crispi-støvlar er i forholdt til Scarpa? Det eg egentlig lurer på er om Crispi generelt lagar støvlar med breiare lest enn Scarpa. Sånn er det i det minste på fjellsko/støvlar, og dersom det er slik på telemarksko også, så må eg vurdere eit skobytte.

 

Er på tynn is her, men er gankse sikker på at Scarpa er kjent for å ha en smal passform.

Lenke til kommentar

Jeg kan komme med mine erfaringer..

 

Første paret mitt var Scarpa TX for NTN, de var bittelitt for store, dermed byttet jeg de ut med Crispi EVO NTN.

 

For meg føltes det ut som at Scarpaen hadde en bredere lest, men Crispi'en var smalere.

 

Får se på sikt om jeg ikke bytter støvlene til Scarpa igjen, når økonomien strekker til litt bedre ;)

Lenke til kommentar

Man trenger ikke ha noen erfaring på slalom. Er nok smart å ha noen til å vise deg noen grunnleggende ting. Eventuelt kan du bare prøve å feile litt på egenhånd, og så betale for en time med instruktør etter at du har fått litt balanse og teknikk. Sånn at han kan gi deg noe å øve på i fremtiden.

 

Mitt beste tips er å ha det gøy. Har selv lært opp et par stykker og de som smiler og faller mest er nesten alltid de som lærer det seg fortest =D

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...