Gå til innhold

Raid 0 i kubuntu


ⅵdar

Anbefalte innlegg

Jeg har gått til innkjøp av en ny harddisk og tenkte i den forbindelse at jeg skulle sette opp et raid 0. Jeg setter opp biosen, men når jeg skal innstalere får jeg bare opp diskene uten noe raid. Hva skal dette ha seg? Har ikke ubuntu støtte for raid, eller er det bare jeg som har gjort noe feil? Det er første gang jeg prøver meg på noe raid så jeg ser ikke bort i fra det.

 

Hovedkortet mitt er et MSI k8n neo4-f med to sata harddisker på 250GB hver.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Setter du opp raid i BIOS, eller tenker du å sette opp et SW raid?

 

Vist du setter det opp i BIOS skal OS se diskene som en, men mange hovedkort som har billige raid brikker som krever støtte av en driver. (Noe som muligens mangler i ditt tilfelle.)

 

Kjører selv SW raid1 her på et par partisjoner. Dette satt jeg opp i instalasjonen. (Raid støtten i BIOS brydde jeg meg ikke om i det hele tatt.)

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

En liten bump her.

 

Jeg får det fortsatt ikke til å virke. Tenkte at problemet kunne være at den ene disken var sata 2, men å sette en jumper på hjalp ikke noe.

 

Jeg finner ikke helt ut av hvordan jeg skal sette opp et software raid heller. Jeg finner ikke ut hvordan jeg bruker mdadm.

Finnes det andre distroer der det er enklere å sette opp?

Lenke til kommentar
  • 6 måneder senere...

Hardware-RAID er ikke noe tess i det hele tatt før man kommer opp i de dyreste sakene. De fleste billige løsningene er egentlig software-raid, hvor driveren tar seg av alt, og ingenting faktisk aksellereres i hardware. Vil heller råde deg til å sette opp software-raid, da dette er mye mer fleksibelt, og har (minst) samme ytelse.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...