Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

bass og pakke


lifeh8tr

Anbefalte innlegg

vell her sitter jeg en liten 16 åring med egen bil og store drømmer :) vell, lets cut to the case..

 

ser på denne pakken men med noen modifikasjoner...

 

med 2 sony x-plode 12'' bass elementer,

en sony mono forsterker til hver av dem,

2 høytalere 7'' + 1 ekstra

og en ny hoved; cd/radio spiller :)

alt sammen er sony, alle elementer/høytalere er x-plode serien, men spiller o.l er sony bare uten x-plode...

 

pris: (med rabatt føggas) 5-7000,-

 

sounds good?

 

by the way; bilen er en Nissan Primera -98 :):thumbup:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

I bilstereo får du det du betaler for, uten unntak. X-plod (uten e til slutt :p ) er og blir budsjettanlegg, skal du være festsjåfør som spiller fjortistrance type boten anna med baksetet fullt av fulle folk eller ha en bass som får nummerskiltet til å riste, så holder dette lenge, men skal du spille pent, høyt og rent, må du nok legge litt mer penger i.

 

Du trenger bare en monoforsterker. Hvorfor du skal bruke 7" høyttalere forstår jeg ikke, det optimale er 6x9-ere i hatthylla og ett 5,25" eller 6,5" komponentsett foran. Det største minuset med oppsettet ditt er at bass og diskant ikke kommer til å passe sammen, uten en egen forsterker til mellomtone/diskanthøyttalerne av samme kaliber som bassforsterkeren vil du etter hvert som du vrenger opp lyden høre mindre og mindre av diskanten, og det vil også oppstå en ikke direkte hørbar, men ganske merkbar faseforskjell mellom bass og diskantlyd.

Endret av ventle
Lenke til kommentar

Jovisst er det unntak innen bilstereo også! Ta for eksempel merker som selger hovedsaklig på merkenavn og godt rykte fra eldre dager, Rockford Fosgate, Phoenix Gold, ++. De kan ha ok produkter, men slett ikke i nærheten av produktene de lagde for 10-15 år siden, produktene som skaffet dem det gode ryktet. Bedrifter går konk, og kjøpes opp av investorgrupper som har betalt en slikk og ingenting for å kunne sette navnet deres på produkter av en helt annen kvalitet enn merket er kjent for...

 

Hva er du ute etter lydmessig? Øredøvende lydtrykk? Bass som høres femten kvartaler bort? Forsiktig "flinkis-hifi? En kombinasjon? Hva slags musikk hører du på? Skal det stå i en kombi-kupè? Sedan? Hvor mye modifikasjoner er du villig til å gjøre?

 

:)

Endret av epifant
Lenke til kommentar

Sakser noe jeg skrev tidligere om ting bak...

 

----------------------------------------

Det kan være lurt å ha i mente at ethvert hattehyllemontert element som ikke er fysisk adskilt fra luftmassen basselementet jobber mot vil få massiv juling og fungere som ikke fullt så passive slaver.

At dette vil resultere i grums og spetakkel sier seg sjøl...

 

Skal en absolutt skal ha noe i hattehylla ville jeg satset på etpar små koaxer i egne kammre.

 

Men dette er noe som kommer langt ned på listen, etter oppgradering av batteri, demping og mye annet.

 

1. pri bør være gode komponenter foran samt et godt basselement - ifølge ens egne kriterier - og gode forsterkere.

 

Ting bak kommer vel som nr. 283 eller enda lengre ned...

----------------------------------------

 

Ellers er jeg mye gdt på samme bølgelengde som epifant, en bør gørst sette seg ned og vurdere allle aspekter med et prosjekt,

Planlegging er halve jobben og montering er halve resultatet.

Om dette gjøres skikkelig blir helheten garantert bedre. Det vil ta litt mer tid, svette og antageligvis blod og tårer også, men blir som oftest veldig mye bedre enn om en bare stapper inn litt hist og her og durer løs.

 

God Jul :)

Lenke til kommentar
Jovisst er det unntak innen bilstereo også! Ta for eksempel merker som selger hovedsaklig på merkenavn og godt rykte fra eldre dager, Rockford Fosgate, Phoenix Gold, ++. De kan ha ok produkter, men slett ikke i nærheten av produktene de lagde for 10-15 år siden, produktene som skaffet dem det gode ryktet. Bedrifter går konk, og  kjøpes opp av investorgrupper som har betalt en slikk og ingenting for å kunne sette navnet deres på produkter av en helt annen kvalitet enn merket er kjent for...

7566080[/snapback]

 

mange gode poenger der, men jeg mener nå fortsatt at Rockford leverer varene jeg da ;) (har selv ikke en eneste komponent merket RF i bilen min, om du måtte lure på det). Det jeg ville frem til er at jeg etter en hel del personlige erfaringer med X-plod-serien har vanskelig for å anbefale dette som valget om man er ute etter kvalitetslyd, formulerte meg kanskje litt uklart der.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...