Gå til innhold

Tråden for antall konsoller solgt + software!


Mr.FOXHOUND

Anbefalte innlegg

1. plass (konsollspill): HALO: REACH (MIC)

- Halo: Reach er årets nest største spill i førsteukesalg til en enkelt konsoll. Microsofts Xbox-spill startet 14 prosent sterkere enn Red Dead Redemption til PS3

 

Ganske skremmende at Reach ikke klarte åpne mer enn 10% bedre enn PS3 versjonen av Red Dead Redemption i Norge. Red Dead åpnet jo ikke så sterkt men var heller et spill som solgte bra over tid.

 

Her er noen fler notiser som viser hvor dårlig 360 spill selger i dette torskelandet.

 

13. plass (konsollspill): TOM CLANCY’S HAWX 2 (Ubisoft)

- Hawx 2 tyvstartet på Xbox 360, men kommer opp i pene tall når PS3 kommer etter. Selv om omsetningen til 360 øker 25 prosent, utgjør PS3 hele 74 prosent av denne 13. plassen, som lyder på det dobbelte av omsetningen for forrige ukes nummer 13.

 

PS3 75%.

 

15. plass (konsollspill): SPIDER-MAN SHATTERED DIMENSIONS (Activision)

- Ultimate Spider-Man fikk bare en uke på konsollspilltoppen, 18. plass, det var høsten 2005. Tittelen gikk bare Topp 10 på Gamecube. Shattered Dimensions får en bedre start, Topp 10 på PS3 med 76 prosent av omsetningen på det ledende formatet.

 

75% igjen.

 

1. plass (konsollspill): Fifa 11 (EA)

- Fifa 11 er tidenes konsollspillansering i Norge. Fifa 11 utgjør 79 prosent av rapportert spillsalg sist uke. Salget fordeler seg med 73 prosent på PlayStation3, 25 på Xbox 360, 2,2 prosent på PS2 og en knapp prosent på Wii.

 

Samme med Fifa også. Sikkert enda større forskjeller med PES og NHL.

 

Alt er fra farojournalen.no

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det var nok som forventet, men jeg klarer bare ikke å forstå hvorfor vi skiller oss sånn ut fra resten av verden. Solgte PS1 og PS2 bedre her enn i resten av verden? Trudde PS merkenavnet var like stort i hele verden (før PS3).

 

Sier på ingen måte at det er ufortjent at PS3 selger mest, men siden 360 og PS3 selger relativt gjevnt i resten av verden så er det rart at de ikke gjør det samme her. Vi er da et godt opplyst folk når det kommer til teknologi, trur jeg:)

 

Kanskje enda mer overraskende at Wii selger så dårlig med spill, den topper jo nesten overalt ellers.

 

 

 

Nintendo har driti seg ut når det gjelder 3rd party. Selger drit over hele verden.

Lenke til kommentar

Du snakker nedværdigende om Norge og nordmenn fordi PS3 selger bedre enn 360? Skjerp deg Trondenils!

Får inntrykk av at du prøver å framstille PS3 eiere som dumme men den eneste som framstår som dum er du Trondenils!

(Sorry for off-topic)

 

Ganske skremmende at Reach ikke klarte åpne mer enn 10% bedre enn PS3 versjonen av Red Dead Redemption i Norge

 

Hvorfor er det skremmende?

Overaskende, ja. Skremmende, nei på ingen måte.

Lenke til kommentar

Synes ikke Trondenils framstår som dum, snarere tvert om. Han peker på et, vil jeg si, meget spesielt og særnorsk fenomen. 360 selger bedre enn PS3 stort sett over hele verden (og det burde den i utgangspunktet gjøre uansett, 360 kom på markedet før PS3 og hadde et forsprang fra dag 1). Unntakene som jeg vet om er Japan og Norge. Japan er ingen overraskelse, de er et stolt folk og ting som er fra Japan er uendelig mye bedre enn alt annet i hele verden. "Kjøpe en AMERIKANSK konsoll?! Heeeell no!" I tillegg har de snodig smak i spill, mye av det som komme fra Japan er sære greier jeg ikke hadde kjøpt om jeg fikk betalt for det.

Og så har vi lilleputtstaten Norge hvor PS3 klarer å ha 75% av spillsalget på multiplattformtiler. Det er et snodig fenomen som vi vel ikke har noen god årsak til. Jeg holder en finger på teorien om at Ola og Kari Nordmann rett og slett trodde på Playstation-propagandaen om at PS3 er raskere og bedre enn 360. "Konsoll til 6000,-? Den MÅ jo være bedre enn en konsoll til 2500,-!"

 

Ellers er det ofte spillsalget det vises til og der kan kanskje piratkopiering på 360en ha noe å si, til tross for at MS går hardt til verks mot de som driver med denslags med sperring av både konsoller og Live-kontoer.

Lenke til kommentar

Det jeg reagerer på er formuleringene hans.

 

 

 

Ganske skremmende at Reach ikke klarte åpne mer enn 10% bedre enn PS3 versjonen av Red Dead Redemption i Norge.

Hvorfor skremmende??

 

Vi får takke oss med at vi er et lite ubetydelig nisseland og at det PS3 selger her på 5 år er vel kanskje halvparten av hva 360 utselger PS3 med i USA per måned.

Hvorfor skal vi takke oss med at vi er ubetydelig? Hvorfor er det så utrolig trist at PS3 selger bedre enn 360, og hvorfor er det så bra at 360 selger mye, mye bedre i USA. Skulle ønske de solgte like bra jeg.

 

PS2 solgte vel mer i norge enn noe annet land befolkningen tatt i betraktning og saueflokken prøver jo aldri noe nytt. 6000kr for ps3? Ikke noe problem.

Dette er å framstille PS3 eiere som saueflokk uten egne meninger. nedværdigende ovenfor de som har kjøpt PS3. Er det ikke mulig at de som har kjøpt den gjorde det fordi de liker den?

 

Jeg møter også fremdeles mange som absolutt skal ha Sony tv, enda de ikke har peiling, mens samsung har de ikke lyst på. Dette begynner heldigvis sakte med sikkert å snu seg.

Dette gjelder alle selskap, ikke bare Sony. Hvorfor rakke ned på akkurat Sony? Mange som kjøper Microsoft bare fordi det er MS.

 

Norge er vel det mest traurige landet i hele verden. Her går det i det samme gamle og trygge. Lusekofter, grandiosa, melodi grand prix, langrenn, playstation.

På nytt igjen, nedværdigende ovenfor PS3 eiere.

 

Alt i alt så lyser det 360 fanboy lang vei fra Trondenils, og fanboys er ikke de skarpeste knivene i skuffen for å si det slik.

 

 

 

Hovedpoengene hans er tidvis verd en diskusjon, men når han formulerer seg slik han gjør så blir det bare ødeleggende for diskusjonen.

 

Det er heller ikke logisk at 360 BØR selge bedre enn PS3 når du tenker på alle problemene som 360 har hatt. Det er mer merkelig at den solgte så bra som den gjorde.

Nå som problemene er løst på 360 stiller ting seg selvfølgelig anneledes, og personlig synes jeg de to framstår som like gode valg. Både + og - med begge.

Endret av sphaa
Lenke til kommentar

Når man kaller folk som spiller 360 daglig for PS-fanboy, så må jo noe være galt. Det å framstille det å kjøpe PS3 som noe man gjør ene og alene fordi man er kjent med merket er pisspreik. Finnes massevis av folk verden over, som foretrekker PS3, selv om de har begge konsollene i tillegg.

 

Det at PS3 selger bedre i Japan er det samme som at Xbox selger mer i USA. USA er et mer betydelig land på salgsfronten og Xbox er fra USA. Japansk konsoll?! Heeell no! I tillegg har flere amerikanere enn smal spillsmak og holder seg til de årlige releasene av COD, AC og Madden...

 

Man kan si akkurat det samme der. PS3 har solgt nesten like mye worldwide som 360 nå, selv om 360 hadde 1 års forsprang. Når man i tillegg ser på fremtiden til de to konsollene er det lett å anta at PS3 vil ta igjen 360, med mindre Kinect blir en stor suksess. Gran Turismo alene kommer til å heve salgene av PS3 betraktelig, dessuten er 2011 stacked med PS3 eksklusiver, mens Xbox har igjen Gears 3, Fable 3 og Codename Kingdoms av de virkelig store titlene sine. Salgene når denne generasjonen kommer til å være jevne, med mindre det skjer noe spekatulært med Move eller Kinect. Dette må jo være rart, når 360 "tydeligvis" selger bedre enn PS3 i alle andre land enn Norge og Japan... Merkelig hvor de resterende 30 millioner PS3er har blitt solgt da..

Endret av Maefteda
Lenke til kommentar

Vet ikke om dere fikk med dere denne VG-artikkelen:

 

http://www.vg.no/spill/artikkel.php?artid=10033702

 

Ser ut som spillsalget til PS3 hadde en helt ekstrem økning i Norge første halvår i år ift. samme periode i fjor:

"I første halvår var hele 38,8 prosent av de solgte spillene for Sonys konsoll, noe som er en sterk økning fra samme periode i fjor. Da hadde konsollen 14 prosent av markedet."

 

X360 lå på 23,6%(også gått frem fra samme periode i fjor). Wii gikk ned fra 14,9% til 9,5%. DS lå på 11,8%. PC på 15,7% men dette inkluderte ikke nedlastinger. PSP lå på under 1 prosent!

 

PS3-spill solgte altså mer enn X360, Wii og PSP til sammen.

 

Dette var altså kun tall for spillsalg.

Lenke til kommentar

September salg i USA NPD.

 

Xbox 360: 483,989

DS: 403,000

Wii: 254,000

 

Sony har valgt å ikke slippe tallene sine så langt.

 

Men mest sannsynlig så PS3 under 300K.

 

Så bare denne måneden solgte 360 rundt 200K mer bare i USA alene. Ganske herlig å se hvordan alle playstation fjottene her i landet som kjøper ps3 over en lav sko har null betytdning i det store og hele.

Lenke til kommentar
PS3 har solgt nesten like mye worldwide som 360 nå

 

Nei, det har den ikke. Slutt å svelg sony propagandaen. PS3 er 4-5 millioner bak 360. Akkurat som den var 4-5 millioner bak da den kom ut.

 

Du har tatt Sony's tall for god fisk. Sony bruker alltid shipped tall, ikke solgte.

Alle steder som dreier seg om salg har 360 4-5 millioner foran PS3.

 

Og med tanke på hvor død 360 er i japan så er det ganske utrolig at PS3 fremdeles ikke har tatt igjen 360.

 

360 selger også en god del bedre enn PS3 på verdensbasis nå etter at slim kom ut. Til tross for null salg i Japan.

Lenke til kommentar

Halo Reach solgte forøvrig 3.3 millioner. Da er tallene fra Reach 360 pakka ikke inkludert.

Så rundt 3.4 millioner først måned i USA er realistisk.

 

Halo: Reach (Microsoft, Xbox 360) - 3.3 Million

Madden NFL 11 (Electronic Arts, Xbox 360, PS3, PS2, Wii, PSP)

Dead Rising 2 (Capcom, Xbox 360, PS3, PC)

NHL 11 (EA, Xbox 360, PS3)

FIFA Soccer 11 (EA, Xbox 360, PS3, PS2, PSP, Nintendo DS)

Kingdom Hearts: Birth By Sleep (Square Enix, PSP)

Mafia II (Take 2 Interactive, Xbox 360, PS3, PC)

Spider-Man: Shattered Dimensions (Activision Blizzard, PS3, 360, NDS, Wii)

Metroid: Other M (Nintendo, Wii)

Call Of Duty: Modern Warfare 2 (Activision Blizzard, Xbox 360, PS3, PC)

 

NPD har dessverre nå sluttet med tall på antall solgte og har også puttet alle versjoner i sammen. Til Sony's store glede kan jeg tenke meg.

Lenke til kommentar

September salg i USA NPD.

 

Xbox 360: 483,989

DS: 403,000

Wii: 254,000

 

Sony har valgt å ikke slippe tallene sine så langt.

 

Men mest sannsynlig så PS3 under 300K.

 

Så bare denne måneden solgte 360 rundt 200K mer bare i USA alene. Ganske herlig å se hvordan alle playstation fjottene her i landet som kjøper ps3 over en lav sko har null betytdning i det store og hele.

 

Sony velger ingenting, NPD samler jo inn tall fra butikker og kjeder.

 

 

Ganske herlig å se hvordan du putter alle som har kjøpt playstation i Norge i fjottbåsen. Håper du forstår at for alle vettuge folk her på forumet så fremstår du ikke som noe annet en enda ett nyregistrert troll.

 

 

 

Halo Reach solgte forøvrig 3.3 millioner. Da er tallene fra Reach 360 pakka ikke inkludert.

Så rundt 3.4 millioner først måned i USA er realistisk.

 

Halo: Reach (Microsoft, Xbox 360) - 3.3 Million

Madden NFL 11 (Electronic Arts, Xbox 360, PS3, PS2, Wii, PSP)

Dead Rising 2 (Capcom, Xbox 360, PS3, PC)

NHL 11 (EA, Xbox 360, PS3)

FIFA Soccer 11 (EA, Xbox 360, PS3, PS2, PSP, Nintendo DS)

Kingdom Hearts: Birth By Sleep (Square Enix, PSP)

Mafia II (Take 2 Interactive, Xbox 360, PS3, PC)

Spider-Man: Shattered Dimensions (Activision Blizzard, PS3, 360, NDS, Wii)

Metroid: Other M (Nintendo, Wii)

Call Of Duty: Modern Warfare 2 (Activision Blizzard, Xbox 360, PS3, PC)

 

NPD har dessverre nå sluttet med tall på antall solgte og har også puttet alle versjoner i sammen. Til Sony's store glede kan jeg tenke meg.

Tror ikke hverken sony, ms eller nintendo bryr seg så veldig mye om NPD tallenen. De kommenterer dem jo selvfølgelig, men de sitter jo inne med så nøyaktige tall som mulig selv.

 

 

 

Lenke til kommentar
PS3 har solgt nesten like mye worldwide som 360 nå

 

Nei, det har den ikke. Slutt å svelg sony propagandaen. PS3 er 4-5 millioner bak 360. Akkurat som den var 4-5 millioner bak da den kom ut.

 

Du har tatt Sony's tall for god fisk. Sony bruker alltid shipped tall, ikke solgte.

Alle steder som dreier seg om salg har 360 4-5 millioner foran PS3.

 

Og med tanke på hvor død 360 er i japan så er det ganske utrolig at PS3 fremdeles ikke har tatt igjen 360.

 

360 selger også en god del bedre enn PS3 på verdensbasis nå etter at slim kom ut. Til tross for null salg i Japan.

Og du tar selvfølgelig MS tall for god fisk? MS bruker alltid shippet tall, ikke solgte. Hvor mange aktive maskinen tror du det finnes på markedet? MS har jo hatt større problemer enn Sony med HW på sine maskiner. Men det blir jo uansett bare spekulering. Det er uansett meget jevnt nå. 

 

 

 

Lenke til kommentar

September-salg i USA NPD.

 

Xbox 360: 483,989

DS: 403,000

Wii: 254,000

 

NPD gir ikke ut salgstall mer, så det er opp til produsentene å slippe tallene.

 

Sony har ikke oppgitt tallene ennå, men leser på vgcharts:

NPD noted that PS3 and PSP increased their weekly sales rates over August 2010, but fell from September 2010 rates. That means PS3 likely sold about 285,000 - 300,000 units, while PSP likely came in at about 125,000 units by NPD figures.
Endret av Blackbuck
Lenke til kommentar

360 selger også en god del bedre enn PS3 på verdensbasis nå etter at slim kom ut. Til tross for null salg i Japan.

 

Slutt og prat piss.

 

http://www.lazygamer.net/ps3-slim-and-xbox-360-s-launch-sales-compared/

 

Jeg sa NÅ din tosk. 360 selger mye bedre i amerika og litt bedre i europa.

 

Ja nå etter at slim kom ut, du sa ingenting om at nå = oktober.

 

Har du tall som bekrefter påstanden din kanskje?

Endret av -iL-
Lenke til kommentar

La oss se på salgene i 360-land(USA) og PS3-land(Japan)

 

Japan sales figures

2. PlayStation 3 – 4,020,563 as of 17 May 2010 (2010 -05-17)[update][33]

3. Xbox 360 – 900,000 As of 5 February 2010 (2010 -02-05)[update] [34]

 

United States sales figures

2. Xbox 360 – 18.6 million as of 31 December 2009 (2009 -12-31)[update][39]

3. PlayStation 3 - nearly 12 million as of 14 April 2010 (2010 -04-14)[update][40]

 

PS3 har 3 millioner mer solgte konsoller i Japan, mens 360 har 6,6 millioner mer solgte i USA. Hvis man da tar med fordel man får i eget hjemland er faktisk fordelen 3,6 millioner solgte til Xbox 360. Worldwide ser det slik ut:

 

Worldwide sales figures

2. Xbox 360 – 41.7 million as of 23 July 2010 (2010 -07-23)[update][31]

3. PlayStation 3 – 38.1 million as of 30 June 2010 (2010 -06-30)[update][32]

 

Altså 3,6 millioner mer solgte fordel Xbox. Det betyr at PS3 og 360 har solgt like mye totalt sett hvis man fjerner Japan og USA.

 

Men nå tipper jeg at tallene mine er "feil" og at PS3 bare har solgt konsoller i Japan og Norge siden de ikke vil høre om noe annet enn Playstation uansett... PS3 lyver på statsene også og har egentlig bare solgt sånn 10 millioner eller noe, helt sikkert... :roll:

Lenke til kommentar

Hvorfor så gamle tall?

 

October 4-10

 

__________________________________________________________________
|System |  This Week  |  Last Week  |        YTD  |         LTD  |
------------------------------------------------------------------
|  NDS  |     50.038  |     54.890  |  1.917.244  |  31.196.324  |
|  PSP  |     34.874  |     37.842  |  1.595.170  |  15.338.258  |
|  PS3  |     19.948  |     20.363  |  1.099.195  |   5.600.562  |
|  WII  |     12.158  |     13.360  |  1.072.732  |  10.677.931  |
|  360  |      2.746  |      2.769  |    167.482  |   1.377.154  |
|  PS2  |      1.373  |      1.247  |     65.536  |  21.675.713  |
------------------------------------------------------------------
| DSiLL |     21.777  |     24.246  |    967.414  |   1.474.321  |
|  DSi  |     22.301  |     24.937  |    762.805  |   5.101.751  |
|  DSL  |      5.960  |      5.707  |    187.025  |  18.034.781  |
------------------------------------------------------------------
|  PSP  |     33.683  |     37.088  |  1.545.373  |  15.212.706  |
| PSPgo |      1.191  |        754  |     49.797  |     125.552  |
------------------------------------------------------------------

 

Ser du på LTD som er Launch To Date, så er tallene

 

PS3: 5.600.562

360: 1.377.154

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...