Gå til innhold

Den store øl-tråden


Anbefalte innlegg

Skrevet (endret)

 

Det er din gane som bestemmer hva du liker, men jeg tillater meg å riste lett på hodet om du kun har smakt Hansa, Ringnes, Tuborg, Carlsberg og andre varianter av lys lager og mener Hansa er det beste ølet du får tak i. For slike meninger bør en ha smakt litt mer forskjellig. Om det ikke er av interesse er det helt greit å mene at Hansa er den beste pilsen.

 

Om jeg er øl-viter får andre avgjøre.

Jeg har smakt det meste som er av matbutikk-øl. De eneste typene jeg ikke har likt er de lokalproduserte: pokal, cb og lignende, men de går ned de også. Jeg smakte guiness en gang men den smakte rett og slett så vondt at jeg tror den er laget for toppeliten blandt ekspertene :p

Endret av EvilSeagull
Videoannonse
Annonse
Skrevet

Det meste går på hva man er vant til. Veldig mange synes øl med mye smak ("Poløl") ikke smaker godt nettopp fordi det er mye smak og man er vant til at ting skal smake veldig lite. Mye av det er altså en gradvis tilvenning. Men om man tar skrittet og prøver ut litt mer smakskraftige øl mer enn bare én gang, selv om man ikke umiddelbart liker dem, så vil en helt ny verden av smaker åpne seg.

Skrevet

La oss få høre hvordan det går.

Skal sette opp 50 liter English Extra Special Strong Bitter imorgen. Havner på ca 34 IBU.

 

På søndag ble juleølen satt og var å så om den i går (tirsdag) og da putra og gjæra det godt nedi dunken, blir trolig flasking nå på søndag, i alle fall om den er i nærheten av forventa "final gravity"

 

Kan forøvrig nevne ingrediensene jeg brukte:

 

Crystal malt, chocolate malt og muntons dark LME.

 

som bitterhumle brukte jeg magnum og som aromahumle brukte jeg litt cascade for å gi ølet en litt mer fruktig aroma samt at jeg håper å fremheve smaken fra appelsinskallet i krydderekstraktet litt mer.

 

Brukte nottingham ale yeast (tørrgjær)

 

og krydderblandinga besto da av: kardemomme, kanel, nellik og apelsinskall.

 

Forventer en IBU på 36, traff spot on på original gravity som skulle være på 1.06 og resultatet skal ha en alkoholprosent på 6 - 7% og fargemessig så er det spot on på en brown ale som jeg satser på.

 

Om brygget faller i smak så slenger jeg opp hele oppskrifta :)

 

 

 

 

 

http://www.brewtoad.com/recipes/nissefylla

  • Liker 1
Skrevet

Spennende at Mack slenger seg med med en Porter i polvariant som i tillegg er lagret i to år. Har god tro på denne.

Ja, den kommer neste uke. Jeg får smake den i kvelde, så en anmeldelse kommer i morgen på bloggen :)

  • Liker 2
Skrevet

Ja, den kommer neste uke. Jeg får smake den i kvelde, så en anmeldelse kommer i morgen på bloggen :)

Mener du at den havner på polet neste uke? Dvs. på fredag 18.? Dette blir vel isåfall før selve juleølslippet som sikkert er helt i slutten av okt?

Skrevet

Det er

 

Mener du at den havner på polet neste uke? Dvs. på fredag 18.? Dette blir vel isåfall før selve juleølslippet som sikkert er helt i slutten av okt?

Det er hva jeg ble fortalt, men ikke heng meg om jeg tar feil. Lover å sjekke det grundigere i kveld på ølsmakningen.

  • Liker 1
Skrevet

 

 

Jepp, jeg har det.

 

Ooog? Jeg var vel interessert i å høre erfaringene, ikke bare om du har det eller ikke..

 

anngående diskusjonen for noen dager siden om å lagre øl. Juleporteren til Mack ble brygget 2011 :)

http://godtdrikke.net/nordlys-pa-flaske-og-en-juleporter/

 

Sånn jeg leser det er det ikke 2011-batchen som slippes på flaske nå, de bare snakker om at 2011-batchen har utviklet seg bra. Vi får se hva de slipper.

Skrevet

Har ikke brukt det mer enn 2-3 ganger, så har egentlig ikke så mye å komme med. Det står hjemme i Norge, hvor jeg ikke oppholder meg for tiden ser du.

Skrevet

Noen andre som har prøvd øl fra Nøisom? Mikrobryggeri fra Fredrikstad. Var på Havnelageret, en pub her i byen med temmelig bra ølutvalg, prøvde en American Pale Ale fra Nøisom, som fallt veldig i smak. Fruktig og frisk.

Skrevet

Var det noen der som visste når Porteren havnet i hyllene hos Polet? Og er det en veldig liten batch eller vil den bli relativt bra utbredt over hele landet?

Den kommer neste uke på polet i Troms. Men, den kan bestilles over resten av landet. Måtte ringe Mack for å sjekke :)

  • Liker 2
Skrevet

post-90800-0-55922700-1381700376_thumb.jpg

 

Da var juleølet ferdig gjæra og over på flaske, virker lovende men vanskelig å avgjøre hvor godt varm ale uten kullsyre rett fra gjæringsdunken er.

  • Liker 4
Skrevet (endret)

Godt Drikke vil torsdag ha åpent for spørsmål om øl. Svarene for du av en av Norges absolutt beste bryggerimestere, Bryggerimester Rune Andreassen. Så om du lurer på noe om øl generelt, eller om malt, humle eller hva du kan gjøre med hjemmebrygget ditt eller hva det kan være du lurer på, så send inn spørsmålet ditt her allerede i dag : [email protected]

Endret av Vidar Pedersen
  • Liker 1
Skrevet

attachicon.gif2013-10-13 22.40.41.jpg

 

Da var juleølet ferdig gjæra og over på flaske, virker lovende men vanskelig å avgjøre hvor godt varm ale uten kullsyre rett fra gjæringsdunken er.

Så bra ut det der.

Tappet selv over en American Ale fra fat til flaske igår. Brukte en beergun fra Blichmann. Fungerte veldig bra.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...