Gå til innhold

Hastighet på trådløst nett


sruhanse

Anbefalte innlegg

Har en Dell Inspiron 8600 med Intel Centrino prosessor. Har nylig fått fiber hjemme med 5 mb hastighet. På den stasjonære pcen med trådløst kort får vi ca 4,5 mb opp og nedlastning. På den bærbare pcen får vi imidlertid kun 2,8-2,9 mb nedlastning, men 4,5 mb opplastning. Den bærbare har innebygget 802.11b nettverk, mens den stasjonære har trådløst kort som er 802.11g kompatibelt. Trådløs routeren er 802.11 b/g kompatibel. Er det noen innstillinger som gjør at jeg ikke får større hastighet på den bærbare, eller er det slik at 802.11b standarden ikke klarer høyere nedlastningshastighet? Synes jo det er rart at opplastningshastigheten er mye høyere enn nedlastningshastigheten. :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hesan har en Inspiron 9400 med centrino duo. Den trådløse hastigheten var meget lav.

 

Etter å ha testet de fleste instillinger på router, så er jeg kommet til konklusjonen om at mac filter får det til å gå sykt tregt.. Så det er skrudd av i router. ellers ser det ikke ut som WPA eller WEP har så mye å si så jeg kjører nå med WPA.

 

På kortet (intel PRO/Wireless 3945AGB) har jeg satt streifingsaggresjon til laveste.

 

Dette er den beste komboen jeg funnet. På denne måten får jeg stabilt nett og kan streame DVD filmer fra min egen server.

 

Men hastigheten er alikevell ikke imponerende.

 

Har lite å si hvor nær jeg er basestasjonen. (Linksys WRT54GXv2)

Lenke til kommentar

Enkelte routere fungerer bedre sammen med noen trådløskort enn andre. Husk også at 802.11b bare er på 11 Mbps (=1,4 MB/s), dermed er det sterkt om du klarer 2,8 ned.

 

Sett strømnivået til høyeste på trådløskortet (Start->Run->devmgmt.msc->finn trådløskort, høyreklikk, properties->'advanced'-fanen->bla deg ned til Power Management, fjern avmerkingen for "Use default value" og flytt markøren til høyeste.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...