Jump to content
Sign in to follow this  
panzerwolf

Katten min kaster ofte opp maten

Recommended Posts

Den ene katten min klarer ikke alltid å holde på maten. Vi klarer ikke helt å se noen sammenheng enda, men det hender litt for ofte at maten hun spiser kommer i retur. Etter å ha fått mat med annen "smak" (husker ikke hva dette kjente merket heter, kjøpt i dyrebutikk, blå poser) bestående av laks og ris (spurte i dyrebutikken om dette var mildt mot magen), gikk det bedre en periode, men nå har hun begynt igjen. I tillegg hender det hun har en slags stygg hoste. Bortsett fra at hun er ganske tynn, noe hun alltid har vært, virker hun frisk og rask og er leken som før. Hun virker altså ikke syk på noen måte.

 

Vi skal få tatt henne med til en dyrlege etterhvert, men jeg tenkte å høre om noen har noen tips å komme med før den tid?

 

(Og nei, jeg ønsker ikke useriøse svar som "bare skyt katta")

Share this post


Link to post

Er det en "ute" katt?

 

Min katt har hatt orm som gir de symptomene. Ormekur virket hos meg. Det er da viktig og ikke overdosere! Medisinen min katt fikk het noe som "advocat" eller noe liknende.

Siden min katt er veldig glad i "småfugler" så er sjansen vistnok ekstra stor for å få dette.

 

Uanset ta katten med til veterinær for sikkerhets skyld....

Share this post


Link to post

Hei

 

Det kan være orm katta har fått og da kan du få Panacur vet. tabletter 250 mg hos vetrinær.

1/2 tablett hver dag i 3 dager.

Dette hjelper mot spolorm og bendelorm hos katt.

 

En annen grunn kan være håroppsamling i kattas mave som den ikke greier og få ut.

I naturen hender det at katta spiser gress, dette for å vikle hårrester i maven fast i dette gresset som blir hostet/spydd opp senere.

Når da katta de aldri? er ute får den ikke tilgang til dette gresset og muligens problemer med å kvitte seg med hårrestene.

 

Disse hårrester kommer av at katta vasker seg, bruker tunga og svelger, dette fører en mengde hår ned i maven som den senere må bli kvitt.

 

For min katt sin del har disse 2 muligheter vært grunnen til hosting og brekninger, har den mye bendelorm kan det også sees i stoler osv der katta har ligget da bendelormene kan ha kommet ut i baken på katta.

De ser ut som tynne gulhvite gummistrikker som tidvis beveger svakt på seg.

Share this post


Link to post

Er ganske sikker på at de fleste katter kaster opp for å fjerne hår som har samlet seg opp i magen. Tror faktisk de brekker seg med vilje :ermm: Er ganske sikker på at det normalt, vår katt kaster i alle fall opp ganske ofte.

Share this post


Link to post

Ser ut som vi har funnet en mulig årsaken: Melk. Vi ga de litt laktosefri melk som særlig denne katten av glad i. Etter at vi kuttet det helt ut for et par dager siden, har det faktisk gått bedre.

 

Takker for tips og det med gress skal jeg ordne :) Har kjøpt inn noe kattegress jeg skal dyrke til de hjemme så ser vi om det hjelper også

Share this post


Link to post

Du skrev at du har to katter. Er maten ufordøyd når den kommer opp?

 

Jeg hadde samme problem med den største katten min at han kasta opp veldig ofte store klaser med veldig massivt spy. Det var som tykk grøt på en måte :wee: Grunnen til dette var at han kasta i seg maten for at ingen av de andre kattene skulle få spist; altså av sjalusi. Jeg løste dette ved å følge med på katten at han ikke slukte det, og distraherte han når han begynte. Jeg gav han også mye mer oppmerksomhet enn de andre kattene, og dette gikk over i løpet av en uke :)

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...