Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Ulovlig torrent opplasting


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Fra Peer Guardians hjemmeside:

PeerGuardian blocks IP addresses based upon a list of IP addresses collected by many methods. By default, PeerGuardian 2 collects IP addresses from the Blocklist.org website. Blocklist.org is a website designed to allow users to interactively manage and block the IP addresses of certain organisations and companies.

 

How safe is PeerGuardian, really? Well, it is accurate in the sense that it blocks everything on your blocklist. It is impossible to know all the addresses to block, so while it will increase your safety to a good extent, it can never be perfect.

 

Med andre ord; hvis du kjører Peer Guardian og ennå ikke har blitt kontaktet av MPAAs advokater, så er det umulig å si om det er fordi du kjører Peer Guardian.

Og hvis du ikke kjører Peer Guardian og ikke har blitt kontaktet, så vet du at du ikke ville ha tjent noe på å kjøre Peer Guardian.

 

Men, til alle som tror de ikke kan spores hvis de kjører Peer Guardian:

Slik er det altså ikke.

Lenke til kommentar
Tyveri er galt pga man tar noe fra noen, ikke pga man får tingen/filmen selv.

 

Laster du ned noe har vedkommende selv fortsatt filmen...

 

Så og kalle det tyveri er jo en kraftig overdrivelse.

7237042[/snapback]

 

And here we go... Det er slike bemerkninger som vil få denne tråden stengt. Tenk, trykk, tal.

Lenke til kommentar
det er jo ikke ulovlig å laste ned f.eks podcaster via torrents?

torrents er jo ikke i seg selv ulovlig, tvert imot genialt ;)

men det er hva du laster ned som bestemmer om det er ulovlig.

bredbåndsleverandørene har store problemer med å levere nok båndbredde når mange laster ned samtidig. For det bruker MYE av linja di.

Jeg kan for eksempel ikke laste ned ting OG bruke bredbåndstelefonen vår samtidig, fordi den bruker all opplastnings linkja (har 3500/400) og da vil ikke personen i andre enda høre hva jeg sier...

7233997[/snapback]

Er da ikke noe problem å bruke iptelefon samtidig hvis man begrenser uploaden til 2/3 eller 3/4 av det totale. Bruker man all uploaden kveler det linja fullstendig

7237012[/snapback]

 

10 kB i sekundet vil kvele linja mi, fordi det trekker mye linje bare det at programmet er på, bruker bitlord.

:confused:

Lenke til kommentar
Tyveri er galt pga man tar noe fra noen, ikke pga man får tingen/filmen selv.

 

Laster du ned noe har vedkommende selv fortsatt filmen...

 

Så og kalle det tyveri er jo en kraftig overdrivelse.

7237042[/snapback]

 

Opphavsrett er stikkordet her. Dette har blitt debattert opp og ned i mente uttallige ganger. Du stjeler ikke fra den som deler filmen, men fra dem som sitter med opphavsrettighetene. :cool:

Lenke til kommentar
Tyveri er galt pga man tar noe fra noen, ikke pga man får tingen/filmen selv.

 

Laster du ned noe har vedkommende selv fortsatt filmen...

 

Så og kalle det tyveri er jo en kraftig overdrivelse.

7237042[/snapback]

 

hvor tror du pengene egentlig skulle gått? de du egentlig skulle BETALE for å se f.eks. filmen eller høre på cd'en, spille spillet. TIL PRODUSERNE! (og artistene i musikk sammenheng) selv om mange musikere skjønner at det å legge det ut gratis på nettet er "veien" så ER DET TYVERI Å LASTE NED. FORDI DU IKKE BETALER! Selv om du får det

Lenke til kommentar
Får stadig opp at den blokkerer tilkoblinger fra Time Warner osv, så du mener dette ikke hjelper?

7236870[/snapback]

 

Jeg personlig har liten tro på at det ikke er en mengde flaske postiver på PG, jeg mener å huske hele NTNU-nettet ble blokket en periode. (iten at jeg kan gå 100% god for dette, har ikke brukt det selv).

 

AtW

7236917[/snapback]

Atw:

Hvis du velger å laste ned IP-filter listen "educational" så vil NTNU bli blokkert. Altså hvis du laster ned Educational IP-filter blokkerer du disse norske:

- Norwegian University of Science and Technology

- University of Tromso

- University of Oslo

- Oslo Business School

- Europese School, Bergen

- UNINETT

- UNINETT Backbone network

- Bergen University, Norway

- Aspect Education Norway AS

- University Hospital of Tromso, Norway

- Med flere

 

:innocent:

 

Nikkor: Hvis du har blokkert HTTP så er det nok at du skal gå hente et bilde fra Time Warner sine servere, så blir den listet opp. ;)

Endret av tommy_89
Lenke til kommentar
Driver Lyse med dette ?

7232049[/snapback]

 

Lyse overvåker ikke kundene

Det har de siste dagene vært en del oppmerksomhet rundt ulovlig fildeling. Lyse ønsker i den forbindelse å informere om at selskapet ikke gir ut informasjon om sine kunder og deres bruk av tjenester. Vi foretar heller ingen overvåking ved bruk av tjenestene. Kundeinformasjon gis kun ut ved direkte henvendelse fra politi og domstoler, og selv da i et begrenset omfang

 

Det settes strenge juridiske krav til behandling av kundeinformasjon i Norge. EKOM-loven regulerer elektronisk kommunikasjon i Norge. Post og Teletilsynet og Datatilsynet setter også strenge krav.

 

Lyse kan ikke påta seg å overvåke nettsteder. Dette er ikke selskapets ansvarsområde. I tilfeller hvor Lyse får en henvendelse fra en rettighetshaver som mener at filmer eller annet materiale blir distribuert ulovlig gjennom selskapets nett, vil det kun skje en videreformidling av påstanden til den kunden det gjelder.

 

 

Etter min mening er videreformidling av slike brev bare formel sak som ISP'ene gjør.

Jeg mener at de indirekte markedsfører seg ved å utnytte fildelingstrenden.

 

De reklamere med store linjer som gjør at det går fort dele store filer over internett. Men for veldig mange privatkunder, er store filer, ophavsbeskyttet materiale. En har jo linuxdistroer og slikt. Men film, spill, og kommersielle operativsystem som windows er det som gjør at kundene etterspør høye linjer og betaler mer for en hastighet høyere en det rimeligste alternativet. Hvis kunder skulle kun benyttet seg av slik bruk en gjorde før adsl og bredbånd kom, eller surfing, overføring av bilder på msn og andre lovlige ting som ikke innebærer store filer, ville de fleste ha sett seg fornøyd med den rimeligste linjen ISP'en tilbyr. Og hvis stor kundemasse hadde gjort det, ville det kanskje ikke ha vært så aktuelt å oppgradere linjene til kundene, da det ikke er en så stor etterspørsel å ha stor linje. Samt at konkurranse mellom ISP om hvem som kan tilby best linje til best pris ville ha forsvunnet litt siden folk flest var fornøyde med en linje på f.eks. 512 mbps ned og prisnivåen vill eha vært på samme nivå siden etterspørselen for noe bedre ikke ville ha vært der i samme grad. Er en grense på hvor lavt en kan gå ned i pris for at noen skal velge linje hos en ISP fremfor en annen og at det samtidig er lønnsomt.

Lenke til kommentar

ISP'ene får ørten henvendelser daglig fra RIAA osv. Men de gjør ingenting med det videre. Om de informerer kundene varierer også. At du får beskjed betyr derfor ingenting... og det er en tåpelig grunn for å bytte leverandør. Jeg vil faktisk se på det som en god ting at de sier fra at de har blitt kontaktet angående deg.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...