Gå til innhold

Anbefaling av FAT/NTFS recovery programmer


CosmoK

Anbefalte innlegg

Jaja, så skjedde det som jeg har ventet på skulle skje en stund nå. Startet opp PC'en forleden dag, og fant ut at en av lagrings diskene mine har mistet MBR'en eller har rett og slett blitt wipe'et helt, sånn at når jeg prøver å komme inn på disken, får jeg bare opp den greie "Disken er ikke formatert. Vil du formatere den nå?" meldingen.

 

Det var ikke noe krise akkurat, siden jeg alltid har minst en backup disk og gjerne en lagret image av alle master-diskene jeg bruker. Problemet er jo at det var noen fåtalls små mapper som ikke var med på den siste backup jobben, så nå satser jeg på god recovery software.

 

Jeg har allerede installert og prøvd demo versjonen av Nucleus Kernel Recovery for FAT & NTFS, og denne virker svært bra. Avansert Søk fant alt som hadde forsvunnet fra harddisken, men kunne ikke gjenopprette filene siden man må kjøpe fullversjonen for å gjøre det. Dette er ikke noen ulempe, bare at jeg foretrekker å eie "ikke-gratis" programvare med serial kode på fast-format, dvs. CD eller DVD hvis man først kjøper det.

 

Ellers har jeg hørt et par gode ord om R-Tools RStudio, men har ikke prøvd det enda.

 

Har aldri hatt behov for slikt programvare før (liker å unngå det ved å være godt forberedt, men denne gangen gikk det dårligt :roll: ), så jeg tar gjerne imot erfaringer med disse eller andre tilsvarende programmer. Det finnes nok mange andre som er like gode, som i tillegg er gratis... :cool:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Takker for svar. Kjørte programmet og poster resultatene nedenfor. Regner med at du bare trenger informasjonen for den ene disken:

 

 

=======================================================>> Disk 1 MBR

# Activeflag Offset _____Size____________ Type

1 00 = No 63 488392002 = 238472 MB 0c = Win95 FAT32, LBA

2 00 = No 0 0 = 0 MB 00 = Empty

3 00 = No 0 0 = 0 MB 00 = Empty

4 00 = No 0 0 = 0 MB 00 = Empty

BPB sector signature is not 0xaa55. (0000)

 

 

Denne 250GB disken var tidligere i en ekstern WD "Lighted Drive" (enclosure) som jeg skrudde opp når den interne strømforsyningen tok kvelden. Satt den inn i kabinettet mitt, koblet den til IDE kontrolleren og PSU'en, og så var den i orden igjen.

 

Jeg regner med at forrige lørdags rekke med strømbrudd her i Stavanger området er hovedårsaket til dette. Hadde bestilt ny UPS før det skjedde (siden naboen har revet huset sitt, og i tillegg driver Lyse med noen oppkoblinger lenger nedi nabolaget som gjør at vi mister strømmen i ny og ne :hrm: ), men den kom ikke i posten så fort som jeg hadde forventet.

Lenke til kommentar

MBR partisjonstabell er OK, men Boot Parameter Block for partisjonen finnes ikke. Mulig den er strøket ut. Da er det vel bare recovery program som kan gjøre noe.

Har ingen erfaring med slike, men har noen linker til gratisversjoner:

http://www.softwarepatch.com/tips/howto-file-recovery.html

http://www.adrc.net/data_recovery_software/index.html

http://www.pcinspector.de/file_recovery/uk/welcome.htm

Lenke til kommentar

Heh, prøvde alle programmene som dere linket til, men ingen funket noe særlig bra i mitt tilfelle. PCInspector var forsåvidt grei, men nokså uoversiktlig, så til slutt valgte jeg Nucleus Kernel Recovery og fikk tilbake alt.

 

FreeUndelete funker bare for filer som har vært slettet, dessverre. Den kan ikke gjøre noe med harddisker som har mistet MBR/Boot sektorer'ene sine. Harddisken kom fram i venstre kolonne, men kunne ikke skannes.

 

Jaja, gikk greit nå. Takker for all hjelpen. ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...