Gå til innhold

OO + firefox + linux krasjer


Troxx

Anbefalte innlegg

Det er år og dag siden Office 2003 sammen med IE6, eller Opera (dårlig på klipp og lim) har krasjet på WinXP plattformen....

 

Til sammenlikning bruker jeg daglig 10-20 minutter på å restarte/gjenopprette(delvis)/gjenskrive dokumenter jeg har opprettet og oppført ved hjelp av OO og Firefox...

 

Linux - OO krasjer rett og slett hver dag..... de som sier Linux og OO lønner seg .... har ikke rett i mitt tilfelle....

 

Noen som har 1001 bug fixer for linux?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
At OpenOffice krasjer overrasker meg ikke. Det som overrasker meg er at folk faktisk bruker det. Det eineste som funka for meg var å fjerne det...  :hrm:

7216286[/snapback]

Det med bits og bytes er komplekse saker. På Windowsen min måtte jeg laste ned OpenOffice for å få gjort ferdig arbeidet, siden MS Office 2003 kræsjet i hytt og gevær. Likevel går jeg ikke rundt og tror at MS Office er ustabilt hos alle i enhver situasjon.

Lenke til kommentar

Jeg tror ikke det er noe poeng i å lese det første jeg har skrevet i denne posten. Gå til Oppdateringen og les derfra.

 

rart at hardwarefeil skal ramme spesielt oo og firefox.

 

Troxx: jeg tror skolelinux gjengen er meget interessert i å høre om dette

7226823[/snapback]

Det høres heller ikke ut som det er kun OO og Firefox som blir rammet, men som det er disse programmene Troxx bruker på denne maskinen. Eller?

 

Dersom dette er en maskin som brukes i en offentlig skole, har jeg selv sett hvordan disse kan behandles både av ukyndige "IT-adminer" og elever. Noe som etter mitt skjønn ikke minker sjansene for at problemet ligger i hardware.

 

Selv har jeg vel ikke opplevd en programkrasj på linux siden jeg oppdaterte min debian installasjon fra stable til unstable (som den gangen var sarge) for et par år siden.

 

IT-admin kan kjøre:

En veldig populær stabilitetstest for CPU er mprime:

http://www.freshports.org/math/mprime/

 

og en enda mer populær stabilitetstest for minne, memtest86:

http://www.memtest86.com

 

Det kan jo også være problemer med hovedkort, strømforsyning eller harddisk. Dersom det er hovedkortet eller strømforsyningen som har problemet, vil det sannsynligvis vises enten gjennom mprime eller memtest86. mprime er linuxversjonen av prime95 for windows.

Her finner du forskjellige verktøy for å teste harddisk:

http://www.tacktech.com/display.cfm?ttid=287

 

Oppdatering etter å ha tenkt litt ekstra:

Pakke: les program (om du er en windowsbruker).

 

Debian som skolelinux/debianedu er basert på kommer i tre versjoner, stable, testing og unstable.

Stable har vært testet i lang tid. 2år om jeg ikke tar helt feil før den slippes. Det er også like lang tid mellom to versjoner av stable slippes. Neste versjon er ventet å komme i desember i år. Dette er også den eneste utgaven av debian som mottar sikkerhetsoppdateringer.

Testing er Debians neste stable utgave. En pakke må møte visse krav til stabilitet og kvalitet før den blir tatt opp fra unstable til testing. Den ligger i testing en god stund for å sikre stabilitet før den tas opp i stable ved neste release.

Unstable er debians prøveplattform nr1, her kommer alle nye pakker først. De har ikke gjennomgått noen form for stabilitets- eller kvalitetstest. Unstable er til enhver tid nærmest ubrukelig på grunn av ustabile pakker.

 

Skolelinux bruker samme pakkereservoar som debian. Dette betyr at skolelinux også kommer i stable, testing og unstable. Skolelinux' andre navn er debianedu. Og enhver debianbruker kan installere det gjennom pakkesystemet.

 

Siden du sier du bruker OO2.0, kan det tyde på at IT-admin på din skole har oppdatert fra stable til unstable eller testing (kanskje nettopp for å få tilgang til OO2.0). Debian stable/sarge inneholder nemlig OpenOffice 1.1.3 og ikke 2.0.

 

Å gjøre dette, altså å installere unstable eller testing på en hel skoles tynnklienttjener, dersom man vet hva man gjør kan ikke beskrives som annet enn ren og skjær galskap. Dersom man ikke vet hva man gjør er man jo unnskyldt. Eller?

 

Men dersom det er som jeg mistenker, er grunnen til at du opplever programkrasj i hytt og pine den samme som det var for meg da jeg oppgraderte fra Debian stable til unstable for et par år siden. Man kan gjøre det på ens egen maskin, dersom det er en maskin man ikke bruker til noe annet enn å teste Debian, men ikke ellers.

 

Det er heller ingen god ide dersom man ønsker et stabilt system å kombinere stable med testing i /etc/apt/sources.list for å få tilgang til nyere versjoner av programmene man ønsker. Dersom man absolutt bare må ha OO2.0 før testing blir oppgradert til stable, kan man laste ned .deb filene og installere de manuelt ved å bruke dpkg. Ny versjon av stable er ventet å komme i desember i år og da vil uansett OO2.0.4 bli tilgjengelig via pakkesystemet.

 

Dersom dere ønsker nyere programmer enn det som kommer med Debian stable, kan du fortelle IT-admin om Edubuntu, som er Ubuntus svar på debianedu/skolelinux. Ubuntu kommer med mye mer oppdaterte programmer. Stabilitetsmessig legger nok ubuntu seg mellom Debian stable og testing.

 

Debian eller skolelinux må aldri installeres som testing eller unstable ved noen offentlige etater eller institutter. Det resulterer nemlig i at man ikke mottar sikkerhetsoppdateringer og man vil oppleve stabilitetsproblemer. I værste fall kan en kløpper elev få tilgang til å endre karakterer eller få tilgang til lærernes dokumenter og utkast til prøver. - Dette var ikke spesielt til deg, men til enhver IT-admin som måtte snuble innom denne tråden.

 

Det du kan gjøre med dette er å skrive ut denne posten og vise den til IT-admin.

Endret av Mental
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...