Gå til innhold

Laptop Student - batteri, støy, tastatur


sanyar

Anbefalte innlegg

Jeg trenger en laptop til mye skriving og nokså lange forelesninger. Jeg har et veldig tørt fag, og siden det innebærer lange lesesaldager og forelesninger er det veldig viktig med en stillegående maskin både når det gjelder HD/kjøler og tastatur.

 

Krav:

-Batteri: helst 3 timer (eller mer)

-Stillegående (både maskinstøy og tastatur)

-Tastatur: må være veldig behagelig (skriver touch)

-Vekt: under 3kg

-Størrelse: jo mindre jo bedre uten å sprenge prisen

-Pris: helst under 13-14.000kr.

 

NB: jeg trenger studentmaskin (skriving, mp3 og småting), ikke en spillmaskin. Men den må vare gjennom studietiden min (5-6 år), og kan derfor ikke ha ALTFOR pinglete hardware.

 

De jeg har lagt merke til:

-Acer TM 225X (kr 11.147)

-Acer TM 225XV (kr 12.753)

-Dell Inspiron 2600 (kr 9.827 - veier 3,56kg!!!)

-Dell Latitude C510 (kr 10.436)

-i-Buddie P4-2400 (kr 15.995 - er ganske stor: 3,2kg. Så mye maskin til så billig penge MÅ jo bety at det ligger et eller annet lureri under!?!)

 

Innspill / anbefalinger / andre forslag?

 

[ Denne Melding var redigert av: sanyar på 2002-11-05 23:01 ]

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vel, apple har jeg ikke lyst på (er pc som gjelder) for min del.

 

Sony vaio sjekka jeg og de var superlette og virka veldig bra. Er noen av dem som har kun 850mhz og kanskje ikke kan vare i 5 år(?). Uansett er de fryktelig dyre og jeg finner ingen retailer i norge.

 

Noen som har noen aning om det finnes retailere i norge? Noen som har hørt hvordan Vaio er å bruke (tastatur og håndtering)?

 

Fremdeles viktig med under 3kg vekt, så lite volum som mulig (men ultraportable blir for dyrt), batteritid 3timer+, må ikke skape irriterende lyd på lesesal.

Lenke til kommentar

Hvorfor ikke "take a walk on the wild side" og velg en apple!

 

Hvis den skal brukes primært til skriving, er iBook perfekt, har godt over tre timers batterilevetid, et deilig tastatur, behagelig skjerm, samt et design som tar rotta på all konkurranse.

 

Har selv eid en iBook, av den første typen og var veldig fornøyd med den, pga. overnevnte grunner.

 

Det ville være veldig synd om du avskrev denne maskinen som alternativ, bare for at sen ikke kan kjøre windows XP... og så veier den bare 2.2kg... sa jeg det?

http://www.apple.com/no/ibook/specs.html

 

 

Anyways, lykke til med valget...

Lenke til kommentar

Anbefaler deg Apple iBook!

 

Den burde passe deg helt ypperlig men laaaang batterilevetid, utrolig behagelig tastatur som ikke bråker, god skjerm, lav vekt, og et pent og meget solid ytre.

Dessuten får du med AppleWorks som er 100% kompatibelt med Office og mange andre nyttige programmer.

 

Hvorfor vil du ikke ha en Apple-maskin?

Lenke til kommentar

Hva med en IBM ThinkPad R31?

 

Jeg har selv en T23, men den blir nok for dyr for deg. IBMs tastaturer regnes for å være de beste du får. Tastaturet på min maskin er ihvertfall meget støysvakt, og har logisk plassering av tastene. Selve maskinen støyer også svært lite. Kan ikke tenke meg at dette er særlig annerledes på R31.

 

R31 veier 2,4 kg, altså relativt lite.

Lenke til kommentar

Det du ser etter er typen maskin som f.eks Compaq EVO N610C, som har alt du ber om og mer til, men som samtidig koster..

 

Tips: Se om du får tak i en brukt EVO N600 f.eks.

 

Annet tips:

EVO N400C har vært solgt billig mange steder (rundt 8-10 tusen).

 

Zepto 2002 veier 2,8 kg, tastaturet er ikke helt topp, og viften støyer litt mye etter min mening.

 

Det finnes vel ikke så veldig mye i den klassen du snakker om nå, spesielt hvis du vil ha liten maskin, som er såpass billig, og som samtidig har lavt støynivå og god teknisk kvalitet..

Lenke til kommentar

Når det gjelder Apple iBook så ser den skikkelig strøken ut, men tingen er at programvaren er litt klossete i forhold til windows (hører min kjære fetter klager over dette og vi har samme "smak"). Jeg er forøvrig ukjent med funksjonalitet med mp3, programmer til avspilling tilsvarende winamp, etc. Er ikke trygg på kompatibliteten mellom de filene jeg har på pc og de filene som apple bruker. Jeg er godt kjent i Word, Excel osv, men tekstbehandlerne hos apple er vel noe annerledes og mer tungvinte(?)Er usikker på å investere i noe jeg er så usikker på... :

 

Asus Notebook M2400E koster 15.600 men det kan jeg forsåvidt leve med. Noen tanker rundt denne? Tastatur, støy etc.? (Forøvrig anbefales denne for studenter av barbara.no).

Lenke til kommentar

Obs, apple senker nå prisene på sine iBooks når de lanserer den nye toppmodellen..

http://www.itavisen.no/art/1299881.html

 

Billigste modell skal ned til ca. 1000$ i usa..

 

Det er mye maskin for pengene.

 

Når det er snakk om filkompabilitet, får du Microsoft office til mac også. Apple lanserte nylig en oppdatering til os-X der en av hovedforbedringene var nettopp bedre nettverks-kompabilitet med "pc'er"

Harddisk og ram som passer i vanlige pc'er passer også i iBook, med tanke på oppgradering senere...

Lenke til kommentar

Hm... virker nesten som divine intervention. Jeg som egentlig ikke har lyst på Apple, og så setter de ned prisen såpass. Er dårlig gjort!! :wink:

 

Microsoft Office til Apple høres bra ut. Men det jeg tenker mest på er tungvinte løsninger rundt brukervennligheten av vinduer og slikt. Ikke bare å klikke rundt som i windows; må mer inn på menyer og sånt. Og så er det noe med at høyre musknapp for hurtigmeny ikke finnes(!?) Høres så fryktelig amatørmessig ut (dette hører jeg fra min godeste fetter, og faren hans har den fete apple-modellen til 30.000. Regner med at det blir samme operativsystemversjon.) Er også veldig greit å oppdatere windows, er jo veldig godt kjent med det.

 

Får se om jeg finner et sted jeg kan prøve ut programvaren og feelingen med maskinen!

 

IBM Thinkpad R31 og Apple iBook. Er det noen flere forslag? Disse er jo veldig billige og fine...

 

(Svar til spørsmål på en tidligere posting: jeg er jusstudent på UiO. De som kan sin quenya ville sett det på nicket mitt :wink: )

Lenke til kommentar

Har selv en Acer 223XV. Bruker den daglig, 7-9timer. (Holder på med hovedfag) Den har et meget behagelig tastatur (Mykt å stille) og en meget bra skjerm. Synes også at den støyer lite. Batterikapasiteten er ca. 3,10-3,40 timer. Den nye 225 som du nevnte er sikkert enda litt bedre enn den jeg sitter på. Du bør absolutt se på Acer sine maskiner før du bestemmer deg, forholdsvis rimelige er de også.

Lenke til kommentar

Har noen en kommentar til Asus Notebook M2400E? Den virker jo bra. Har bra batterilevetid, veier 1,98kg. Er litt dyrere, men er det verdt det for en skrivemaskin for en student? Jeg vil i alle fall få innspill i hvordan tastatur og støy er på denne siden det aldri fremgår av produsenten (og om det gjør det så stoler jeg ikke på dem. Jeg stoler på dere!) :wink:

Lenke til kommentar

Hei Sanyar, noen kommentarer:

Quote:


Den 2002-11-06 18:12, skrev sanyar:

...men tingen er at programvaren er litt klossete i forhold til windows...


Her provoserer du nok oss i "menighet" :grin: mer enn nødvendig. Personlig vil jeg vel nesten si det er motsatt. :wink:

Quote:


Jeg er forøvrig ukjent med funksjonalitet med mp3, programmer til avspilling tilsvarende winamp, etc.


Vel, iTunes er vel nesten universelt annerkjent som et av de aller enkleste/beste rippe, organisere, brenne programmene på noen platform. Tro meg det er BRA og enkelt.

Quote:


Er ikke trygg på kompatibliteten mellom de filene jeg har på pc og de filene som apple bruker. Jeg er godt kjent i Word, Excel osv, men tekstbehandlerne hos apple er vel noe annerledes og mer tungvinte(?)


Du får jo akkurat de samme programmene til Mac. MS Word, Excel osv. kompatibliteten er 100% da filformatene er HELT identiske.

Quote:


Men det jeg tenker mest på er tungvinte løsninger rundt brukervennligheten av vinduer og slikt. Ikke bare å klikke rundt som i windows; må mer inn på menyer og sånt.


Ikke for å fornærme familien din :wink: men har fettern din i det hele tatt brukt Mac'en sin? Drag-&-drop er f.eks. LANGT bedre utviklet i OSX enn i noe WinOS.

Quote:


Og så er det noe med at høyre musknapp for hurtigmeny ikke finnes(!?) Høres så fryktelig amatørmessig ut...


Vel, og det er feil. Mac lager riktignok ikke toknappers mus, men støtter hurtigmenyer i OSX hvis du har en toknappers tilkoblet. Har du bare en knapp, trykker du ctrl + musknappen.

 

Lurer litt på om ikke fetteren og onkelen din kjører ett eldre MacOS. OSX har praktisk talt ingenting med de eldre MacOS'ene å gjøre da det er bygd opp fra bunn av med ny kjerne, ny GUI etc.

 

MEN (Og her kommer det som er tyngst for meg).

Jeg pleier alltid å si:

Er du fornøyd med Windows, hold deg til windows. Er du ikke helt fornøyd, eller kunne tenke deg å prøve noe nytt, test Mac og OSX.

 

iBooken er iallefall fremdeles en perfekt maskin til den bruken du har beskrevet... Lykke til! :smile:

Lenke til kommentar

Gå ikke glipp av mac på grunn av at du ikke tror du vil like deg i osX. Det er mer effektivt en xp og 10 ganger mer gjennomtenkt.

 

Om du kjøper en ibook så har jeg sett at det er annbfalt med 256 mer ram i tillegg til det som står i på den minste konfigurasjonen.

 

Å bruke windows til mac går som oftest helt greit etter det jeg har brukt mac (tilbake på g3 dagene).

Helt sikkert en god del greiere nå.

Jeg savner fortsatt følelsen av mac.

Lenke til kommentar

Angående hvilken mac-os fetteren min hadde testet så sa han noe om at mac snart var ute med en ny versjon som visstnok var mye bedre. Dette var en stund siden. Jeg tar ditt ord på at det er bra, og jeg heller mer mot iBook enn noen gang før. Jeg må bare få testet den et eller annet sted..

 

Angående anbefalt 256mb ram ekstra: den billigste iBooken som er den jeg har sett på har som minimumskonfigurasjon 128mb. Er det altså slik at jeg under alle omstendigheter bør legge på 1000kr for å få 384mb ram? Eller er dette ment for spill?

 

Angående tekstbehandlere, excel og slikt: følger dette med iBook eller må jeg kjøpe det ved siden av for noen tusen? (Prisen stiger eventuelt med ram og software med rundt 3000, noe som er kjipt).

 

Hvordan er det med iBook og ADSL? Den har ordinær TP-inngang til 10/100mbit nettverk, så jeg regner med at det ikke er noe problem å sette opp?

 

[ Denne Melding var redigert av: sanyar på 2002-11-07 10:18 ]

Lenke til kommentar

det er faktisk latterlig enkelt, plugg i kabelen og du er på nett. hvis du kjøper en mac inn januar, så får du kjøpt ms office for 1890 spenn, og ms sier selv at den office versjonen er den beste de har laget. 256 ekstra ram vil jeg ikke anbefale deg å kjøpe fra apple, er bedre å kjøpe den i en vanlig databutikk, koster ikke mere enn 5-600 spenn.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...