Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

For trang forhud


Gjest mafister

Anbefalte innlegg

Gjest Gjest_gjest_*

Sliter litt med det samme som mange andre her. Strengen er fort kort til at jeg får forhuden lengre tilbake enn rett under penishodet i erigert tilstand, og den er litt vrien å få over hodet igjen når penis er erigert, men sex etc går glatt. Andre som har hatt samme problem, og har fikset det? Hvordan? :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 2 uker senere...
Til dere som har gjort et eller annet inngrep for å "slakke" eller ta bort forhuden:

Når man er vant til å ha forhud, er jo penishodet enormt følsomt, det er jo ubehagelig bare å ta på med fingeren. Går dette seg fort til, blir det fort "herdet"?

7060252[/snapback]

 

beklager men gidder ikke registrere meg rett og slett :p

tar ca 1-2 mnd før det blir herdet. det var helt sinnykt vondt de første dagene etterpå omskjæringen, så jeg vil anbefale en sykemelding (evt egenmelding\ferie) hvis du har tenkt å la deg omskjære. legen ville egentlig kun "åpne opp" forhuden, men jeg tenkte at når jeg først var kommet så langt kunne jeg jo bare fjerne hele driten. jeg angret rett etterpå fordi det gjor så sinnsykt vondt, og det var litt ekkelt de mnd når penishodet subber i boxern. nå et år i ettertid angrer jeg ingenting. eneste som er litt surt er at jeg ikke finner noen måte å fortelle dama at når hun slikker på penishodet så er det ikke det helt store lengre liksom.. kjenner jo ingenting :roll:

 

og forresten; det de gjør når de omskjærer er at de fjerner forhuden rett under penishodet, så syr de det sammen igjen. de "klipper" altså ikke bare av tuppen.

7193957[/snapback]

 

Tenkte jeg bare skulle komme med min versjon for at folk skal se at det er forskjellige erfaringer med dette. Jeg følte aldri at det var vondt etter omskjæring, men det var noe sensitivt i begynnelsen ja. :-) Har vel sikkert ikke helt den samme følsomheten i hodet, men det betyr jo bare at man holder litt lengre, og det er ikke noe i veien med å ha sex som omskåret.. 8-)

Lenke til kommentar

Omskjæring er faktisk mye mer renslig. Man får nesten aldri kjønnsykdommer der.

 

Visste du at de fleste pornostjerner omskjærer seg, ikke bare for å unngå kjønnsykdommer, men pga det sies at de er "penere".

 

Er det ikke sånn at over halvparten av alle menn er omskjært? Jeg er ikke, men burde kanskje...

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
Gjest El Pedro

Er 17, og hadde veldig trang forhud før. Er blitt mye bedre nå, men får likevel ikke huden helt tilbake. Den virker liksom strammest ved strenger, og er livredd for å ryke den ved sex (jeg er jomfru).

Men altså, om jeg bruker kondom vil vel denne "beskytte" tissen litt, så den ikke blir så "dratt i" mens jeg holder på vel?

Lenke til kommentar
Er 17, og hadde veldig trang forhud før. Er blitt mye bedre nå, men får likevel ikke huden helt tilbake. Den virker liksom strammest ved strenger, og er livredd for å ryke den ved sex (jeg er jomfru).

Men altså, om jeg bruker kondom vil vel denne "beskytte" tissen litt, så den ikke blir så "dratt i" mens jeg holder på vel?

7543490[/snapback]

Det går vel bra hvis man bruker riklig med glidekrem tror jeg.ikke vet jeg :dribble:

Lenke til kommentar

Det går vel bra hvis man bruker riklig med glidekrem tror jeg.ikke vet jeg :dribble:

7543560[/snapback]

 

Så hvorfor svare om du ikke vet?

 

 

El Pedro: Bare du tar det rolig i begynnelsen, vil det nok ikke være noe stort problem vil jeg tro. :)

Lenke til kommentar
Er 17, og hadde veldig trang forhud før. Er blitt mye bedre nå, men får likevel ikke huden helt tilbake. Den virker liksom strammest ved strenger, og er livredd for å ryke den ved sex (jeg er jomfru).

Men altså, om jeg bruker kondom vil vel denne "beskytte" tissen litt, så den ikke blir så "dratt i" mens jeg holder på vel?

7543490[/snapback]

Jeg vet! Ja, kondomen vil beskytte litt. Å ryke strengen er ikke spesielt vondt, men det spruter blod som bare faen, ikke veldig romantisk, og sikkert ikke gøy om det er første gangen. Skjedde med meg, var ikke første gangen (men første gangen uten kondom), og var relativt kjipt, ja.

 

Nå har jeg ikke den jævlige strengen og alt fungerer perfekt, home circumcision ftw!

Lenke til kommentar
  • 6 måneder senere...
personlig ville jeg aldri latt noen komme nær penisen min med kniv.

omskjæring er noe uvanlig her i norge, men er utbredt i europa. spesielt i usa.

du må også huske på at dette er en operasjon(?), og ved alle operasjoner(?) så er det en vesentlig fare for komplikasjoner, som f. eks. infeksjon.

Lite (veldig lite (!)) sannsynlighet med infeksjon i operasjoner den dag i dag med tanke på hva slags hygiene sykehus/klinikk oprettholder og som følges grundig.

 

Omskjæring er rett og slett ikke noe farlig, og hygienen blir bedre med tanke på at man ikke trenger å dra skinnet tilbake for å rense. Som ttt sier, så er det ikke kun et lite snitt, men hele forhuden blir fjernet ved at legen skjærer rundt hele den. Forhuden er som dere vet veldig tynn og det tar maksimum 5 min å få unnagjort inngrepet (det er ikke et inngrep en gang).

 

Det som er veldig fint er at man ikke trenger narkose/full bedøvelse i det hele tatt, kun området fra buke og ned som blir hardt bedøvet. Eller om du vil så får du også full narkose.

 

Edit: Jepp, det blir også sydd et par sting for å opprettholde litt skinn tilbake. Fullstendig ufarlig!

7009853[/snapback]

 

Jepp, ville ikke vært beskymret for infeksjon. Så en dokumentar, eller om det var 60 minuits eller noe hvor sykehusene i Norge er så rene at du kan spise mat rett fra gulvet uten noe stress ;)

Lenke til kommentar
Gjest Gjest_Nassetass_*

Jeg har hatt det samme problemet, jeg hadde trang forhud jeg også. Men jeg oppsøkte lege om dette og han sa at det er lurt hvis jeg tar en operasjon slik at jeg fikk fjernet den trange forhuden. Dessuten blir det mye mer renslig.

 

Greit sa jeg og fikk 7 sprøyter i kukken. Den 4 første gjorde så innehelvete vondt, men så får du en rar følelse av å ikke kjenne sine edle deler. og den følelsen glemmer jeg aldri:)

 

Operasjonen tok 45 minutter, og alt gikk som et olja lyn helt til bedøvelsen gikk ut, og omg det svei, jeg fikk ikke sove på 3 døgn, kunne ikke gå på skolen i noen uker og all berøring gjorde svin vondt ( besvimte en gang i dusjen fordi jeg fikk vann på den)

 

Så kommer dagen da man skal ta ut stingene, den dagen glemmer jeg heller ikke fordi det gjorde også ganske vondt.

 

Men i etterkant er jeg veldig fornøyd med at jeg gjorde det. det er mer renslig nå, Jeg får fint på en kondom.

 

Mvh

Nassetass

Lenke til kommentar

Har litt det samme problemet..

Husker svake minner om at når jeg var mindre, ca 6 år, hadde jeg en operasjon på "stewie-wonder". Dette var da såklart for å fikse trang forhud. Vi måtte også dra forhuden bakover etter operasjonen men dette gjorde så forbanna vondt at mamma ikke gjorde det. Tror kanskje det var dumt, for nå har jeg fremdeles problemet. Har brukt hydrokortison-salve en stund, samt bøy og tøy :) Har hjulpet en hel del, men føler at jeg har for mye hud der nede eller noe, men bare når jeg er i slapp-modus :) Har veldig lite lyst å la nok en mann i hvit frakk modde penisen min.. =/

Hvor lang tid tar det før jeg merker forskjell ang, salven og bøy og tøy? :)

Lenke til kommentar

Det er ikke uvanlig at forhuden er litt trang i puberteten. 1-2 % har trang forhud i tenårene. Dersom du har smerter når du trekker forhuden helt tilbake tyder det på at den er for trang. Det finnes flere muligheter for å rette på dette.

 

Det første du kan prøve er å smøre forhuden din inn med en krem som inneholder kortison morgen og kveld i 6-8 uker og så forsøke å tøye forhuden forsiktig ved å prøve å trekke den tilbake. Det er ikke meningen at det skal være veldig vondt og du skal heller ikke ta i så det begynner å blø. Etter hvert vil forhåpentligvis forhuden vide seg ut slik at du får trukket den skikkelig tilbake uten smerter.

Dersom den blir trangere etter en liten stund kan du gjenta denne prosedyren.

Det går an å forsøke med Hydrokortison krem som man får kjøpt på apoteket uten resept, men ofte må man ha sterkere krem og det må man til lege for å få på resept.

 

Når du smører med Hydrokortison eller andre sterkere midler som er skrevet ut av lege skal disse smøres på selve forhuden og du skal prøve å komme så godt til som mulig. Hva som er innside og hva som er utside av forhuden kommer an på hvor langt man klarer å dra den tilbake, men alt skal smøres. Hvis du har sår hud så må du vente med behandlingen til huden er leget.

 

Dersom dette ikke hjelper bør du oppsøke en lege, enten fastlegen din eller en lege ved helsestasjon for ungdom. Legen kan henvise deg til en kirurg som kan vurdere om du bør opereres eller ikke. Dette gjelder spesielt ved smerter og hvis du ikke får trukket forhuden skikkelig tilbake når penis er slapp.

 

Det er viktig å få gjennomført en slik operasjon når forhuden er alt for trang.

Hvis dette ikke gjøres kan en få smerter, blødninger og ubehag ved onani og samleie.

 

En slik operasjon er ikke stor, man får vanligvis reise hjem fra sykehuset samme dag. Hvordan operasjonen gjøres er litt forskjellig, i de fleste tilfeller skjærer kirurgen forhuden med to snitt og syr den sammen på en spesiell måte slik at den blir videre. Etter en slik operasjon vil forhuden kunne trekkes tilbake, men utseende på den vil bli litt annerledes. Dersom dette er aktuelt for deg vil kirurgen forklare deg nøyaktig hva som skal skje under operasjonen før du blir operert.

Du betaler vanlig egenandel hos legen (ca. 140,- kroner), mens selve operasjonen er gratis ved norske sykehus.

 

Etter en slik operasjon er det viktig å holde penis i ro i noen uker. Hvis sårene har grodd fint skal det ikke være noe problem å være seksuelt aktiv etter 2-3 ukers tid.

 

Så lenge du passer på å rulle kondomet helt ned på roten, vil ikke det at forhuden din er litt trang ha noe å si for hvor godt kondomet sitter.

Selv om man ikke klarer å trekke forhuden bak penishodet når den er stiv, vil du kunne ha like god sex som om du klarte det.

 

På nettstedet www.unghelse.no finner du en oversikt over alle landets helsestasjoner for ungdom. Der kan du finne den helsestasjonen som ligger nærmest der du bor.

Du vil også finne mye nyttig informasjon om kondom og annen prevensjon ved å klikke på "Spill og tester" på hovedsiden til www.unghelse.no.

 

For å finne ut hvem som er fastlegen din kan du ringe Fastlegetelefonen på tlf. 810 59 500.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Gjest Gjest_Bekymret_*

Hei.

Har trang forhud, har slitt med det i over 1 år nå.

Men skal glansen være helt trukket tilbake som det er på pornofilmer?

Er kun 15 år, og får den ca 1 cm ned(forhuden). Lurer på om jeg skal kjøpe cortison kremen, men hvor skal jeg smøre den på? Forhuden eller glansen?

Og kan kortison kremen brukes til noe annet? Så jeg kan si noe annet hva jeg bruker den til? :p

Og hvor lenge skal jeg smøre på kortison kremen før den fungerer.

 

Men har fått trukket forhuden lengre ned ved lengre runking, og da kommer det sånn spermbiter. Hva er det for noe?

 

Håper på svar :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...