Gå til innhold

SATA blir hovedgrensesnitt for CD/DVD


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Men det er søtten for SATA, ikke for CD/DVD som mangler.

SATA har ingenting med dette å gjøre. Skal du installere en "3rd party driver" under installasjonen av Windows den komme fra A:

 

Hehe, jeg kan vise deg en bøling PCer med ingen av de to portene i bruk om du ønsker. Personlig har jeg mange flere overganger enn jeg noen gang vil trenge også.

Det kan du sikkert, men ute blant vanlige folk er det i hvertfall ikke normalt, men så henger vel vanlige folk temmelig langt etter vi som skriver på dette forumet.

Jeg bruker bare PS2 tastatur og syntes det er flott. Mer hendig på mange måter og behovet for USB har jeg ikke. På min maskin her jeg f.eks en PS2 splitter på tastaturkontakten som går til to 5 meter forlengere til hver ende av rommet til hvert sitt tastatur. Skulle jeg ha gjort det samme med USB måtte jeg ha brukt to kontakter og kjøpt fire forlengere på tre meter og håpet på det beste eller kjøpt 5 meter forlengere med forsterkere.

Endret av JohndoeMAKT
Lenke til kommentar

Gamle hovedkort med slike P-ATA RAID kontrollere kan man kanskje lage CD/DVD server eller kopieringsstasjon av. Eller så kan man jo henge dem på veggen til pynt og dra nytte av ekstra god CPU hastighet fra nyere hovedkort om man har råd til det.

Lenke til kommentar

Spennende diskusjon, og artig at det kommer frem at nettbutikker bruker feil termenologi i form av grensesnittsbeskrivelsen.

 

Jeg for min del håper at det tar minst tre år før de dropper pata-portene på hovedkort.

 

Jeg har et promise sata-kontrollerkort og ble litt skeptisk da jeg leste at støtte for SATA-brennere skal være dårlig på disse. Har ikke testet med noen brenner enda, men harddisker fungerer jo fint. De blir listet som SCSI-enheter. Kan være derfor det er dårlig støtte.

Lenke til kommentar

Mener å ha sett at enkelte gaming-tastatur reklamerer med spes. høy hastighet men kun på PS/2-porten, selv om de har en USB-plugg i tillegg. Har USB høyere latency eller noe?

 

Eidt: Glemte å få med poenget (trøtt): PS/2 bør kanskje ikke fases ut med det første?

Endret av Eivinde
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...