Gå til innhold

Hva er minimum temperatur for PC


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Den bør ikke under 0'C siden det gjør oljen i lagre til viftene og harddisken seigere og kan medføre at de får økt slitasje og redusert levetid på disse mekaniske komponentene.

 

Så lenge PCen er varmere enn omgivelsene (altså at den er skrudd på) så er ikke kondens et problem i det hele tatt.

 

PS. Hvis du har mulighet til å sette PCen i et rom som trenger oppvarming så vil du ikke "fyre for kråka". Hvis PCen bruker f.eks 100W i gjennomsnitt så vil disse 100W bli en ren merutgift hvis PCen står en plass som ikke trenger oppvarming, men inngå i det totale oppvarmingsbudsjettet i huset dersom den står en plass som trenger oppvarming. 100W elektrisk effekt inn til PCen omsettes fullstendig til 100W varme. PCer er altså like effektive til oppvarming som elektriske varmeovner med samme effekt.

Lenke til kommentar

Kan jeg konkludere med at det må ikke vare kaldere enn 0C? Det skal ikke være et oppvarmet rom, og jeg skal tappe på varmen, men jeg skal ungå bråk fra PC'en når jeg ser film med projektor, eller jober med PC. Det tror jeg ikke at temperaturen kan bli lavere en 0C in i huset. Det er kjellerstua som er 75% under bakken og jeg vet ikke hva temperaturen kan bli, men håper rundt 5-10 grader plus. Jeg plannleger ikke å ha det på hele tiden. Er det problem til å starte det når det er bare +5C? Hva er egentlig laveste temperaturen for PC til å operere (uten at den er på hele tiden). Har noen av dere lignende oppset ?

Lenke til kommentar
Bare et lite tips sånn helt på sidelinja.

Alt 248 gir deg °.

6899562[/snapback]

Takk for tipset, men av en eller annen grunn funker det ikke når jeg skriver innlegg med Firefox. Jeg kan alltids bruke notepad (eller lignende) og kopiere det inn i innegget men jeg tar heller den ukorrekte snarveien med å bruke ' .

 

Temperaturen er ikke det største problemet. Det største problemet du vil ha ved å plassere den i kjelleren er fukt. En PC er i likhet med de fleste elektroniske apparater svært følsom for fuktig luft og kondens.

6899565[/snapback]

Så lenge PCen er varmere enn omgivelsene (altså at den er skrudd på) så er ikke kondens et problem i det hele tatt.

6899003[/snapback]

Dersom PCen brukes daglig så vil den også holde litt på varmen mellom hver bruk og kondens vil ikke bli noe problem. Metningspunktet for luftfuktuighet i luft blir også lavere jo lavere temperaturen er så kald luft vil aldri ha noen særlig hæy absolutt luftfuktuighet. Korrosjon vil bli et mye mindre problem enn ved f.eks romtemperatur.

 

Kondens er ofte en veldig missforstått ting blant datainterresserte. Kondens oppstår ikke på grunn av lav temperatur i seg selv, men på grunn av at en fast ting (f.eks kabinettet) er kaldere enn lufta rundt, kombinert med at lufta er mettet på vanndamp. Hvis PCen er varmere (f.eks 0,1°C varmere) enn lufta i omgivelsene så vil det ikke bli kondens på PCen. Lufta vil alltid kondensere på det kaldeste i et rom (f.eks et vindu) og dermed avfuktes der.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...