Gå til innhold

data+matte=viktig?


Anbefalte innlegg

Bare for å ha noe på det rene:

 

Dersom man velger 1MY i første KAN man ta 2MX i andre, men ifølge rådgivere osv så "er det ikke anbefalt". Hvor riktig det er at det "ikke er å anbefale" vet ikke jeg, men det er nok neppe så hardt som de skal ha det til.

 

Ville nok valgt 1MX jeg også, men jeg ville vurdert nøye om du har noen interesse for å bli ingeniør. Dersom svaret er nei så er det bare tull å velge 2MX.

 

Selv valgt jeg 2MX for å ha muligheten for NTNU.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er en stor grunn til å ta IT på vgs. Det er jo ett dritlett fag, sikker 6er med litt arbeid. Og så får du brent av litt timer hvis du trenger å få timeantallet ditt opp får å nå de 90 timene som kravet sier for å få studiekompentanse.

 

I 2.klasse hadde jeg 2mx og 2fy og noe anna = 33timer i uka

I 3.klasse har jeg 3mx og 2it= 24 timer i uka

 

Snakk om å leve livet da!

Lenke til kommentar

Jeg går 2. året allmenn og har fagene 2MX, 2FY og 2INF. Anbefaler deg å få med deg 2mx, 3mx og 2fy. Tredje året fysikk, 3fy, er nok veldig nyttig, men kreves ikke på de forskjellige ingeniørstudier jeg har sett på ntnu ivertfall. Informatikk er forøvrig et veldig greit fag :smile:

 

Lykke til !

mvh Espen Thøring

Lenke til kommentar

Jeg har er også ingeniør, men matte kunnskapene er ikke av de beste nei

 

Hadde verken 2KJ/2MX/MY/2FY eller 3FY/3KJ/3MX/3MY

 

Jeg hadde i stedet 2EN/3EN, 2SK/3SK og Fransk alle tre årene

 

Kjekt å ha, men savner litt Matte og Fysikk, men shit happens

 

Har selvsagt hatt :Bedriftsøkonomi, statistikk og Forkurs Matte osv

 

Fikk god karakter i disse fagene uten å jobbe noe hardt

 

2MY/MX er nok enkel i forhold til Matte 1 osv på Høgskole/Universitet

 

Kjemi Ingeniør - må du selvsagt ha kjemi i tillegg, fordel med biologi også

 

Noen ingeniør retninger er selvsagt enklere enn andre

Noen er det synsykt mye matte/fysikk i

 

Man trenger ikke å være historiker eller sosial.... for å ikke velge noe annet enn realfagene

 

Når det er sagt, matte er greit nok, men likninger med 3 ukjente og f...skap er jo ganske bortkastet.

 

Trigonometri og vektorer osv er derimot spennende

Lenke til kommentar

Kom bare på en ting.... Jeg har sittet å tenkt på alt sammen. Tror jeg tar å velger den vanskelige matten. Så får jeg bare legge litt mere tid i den enn det jeg har gjort i det siste;)

 

Er bare en ting jeg kom på. Jeg har tenkt å søke IKT-driftsfag neste år. Det er greit nok, men det er bare det at i det 3 og 4året er jeg i bedrift.

Er et lite problem med matten da... Må jeg ikke ha 3år med matte? Blir jo bare to år med matte vist jeg skal ut i bedrift

Lenke til kommentar

3FY er å anbefale hvis du har tenkt det til NTNU. Det er ikke noe krav, men jeg vil tro det kommer godt med i et fysikkfag som dukker opp i andreklasse. Dessuten er det jo litt spennende da. Relativitetsteoriene og kvantefysikk bl.a. :smile:. Dessuten er matta i fysikkfagene (og kjemi for den saks skyld) enkel på videregående. Man holder seg gjerne til å gange og dele, noe som passet meg utmerket.

 

-Jon Are - som bruker å forklare hvorfor han til stadighet kommer for sent med Heisenbergs uskarphetsprinsipp :wink:

 

[ Denne Melding var redigert av: Jon Are på 2001-12-13 17:44 ]

 

[ Denne Melding var redigert av: Jon Are på 2001-12-13 17:46 ]

Lenke til kommentar

Hvis du har tenkt å studere videre informatikk (ikke ing) holder det teoretisk med 1MX/MY, men det er jo veldig tynt selv med god karrakter. Jeg fikk litt angst etter første matteforelesning her på høyskolen, men det går likevel (mye slit for 2 vt gitt...)

 

Sats uansett på minst 2MX, det kommer godt med i både IT og Bedøk (som de fleste IT studier har en del av).

 

Holder det virkelig med 90 uketimer for å få studiekompetanse? Synes å høre 100 var minumum jeg...

Lenke til kommentar

Quote:


On 2001-12-13 17:06, dilldall skrev:

sier bare dph.no, jeg :smile:


 

 

Det samme sier jeg. På DPH trenger du ikke matte hvis du ikke skal bli ingeniør. Når går jeg 2 klasse på DPH diplom fag, og programmering er noe som interesserer meg skikkelig. Du trenger ikke mye mattekunnskaper for å klare deg bra som programmerer. Men bare hvis du er genie, og kommer opp med noen avanserte formler som en god del if setninger hadde løst. Så mitt råd er som noe av det andre sier: Hvis du vil bli ingeniør med 5 års utdanning på universitet, så ta gjerne mx, men hvis ikke, så ikke ta det. Det er ikke vits. Jeg personlig hadde my bare 1 år. Gadd ikke ha det mer. Det han ene sa om at det er tullette å ta it fag på skolen er bullshit. Da måtte dere hatt en veldig sug lærer uansett. Ta gjerne programmering på vgs, systemutvikling (2ITA tror jeg) og gjerne Data teknikk. Disse kommer du til å få behov får videre.

Lenke til kommentar

Quote:


On 2001-12-13 16:25, Anders Leipsland skrev:

Quote:


On 2001-12-13 16:12, Macint0sh skrev:


Jeg gadd selv ikke velge disse fagene, siden jeg kunne alt vi skulle lære uansett. Det var så meningsløst å undervise meg i data, at jeg bare fikk fri i de timene.



 

Selvmotsigelse deluxe :wink:

 

 

 

Selvmotsigelse, huh?

Lenke til kommentar

Quote:


On 2001-12-13 17:51, CaSh skrev:

Quote:


On 2001-12-13 17:06, dilldall skrev:

sier bare dph.no, jeg :smile:


 

 

Det han ene sa om at det er tullette å ta it fag på skolen er bullshit.

 

Guess that's me, uansett, det *er* tull å ta IT på vgs hvis du tror du lærer noe av det. Hvis du har en god og entusiastisk lærer, muligens, men hvis vi returnerer til virkeligheten innser vi at de fleste som underviser på vgs ikke har peiling på fagene sine, og en som lever for skjermen nok kan vesentlig mer. Kan du ikke noe særlig om data, og vil lære nok til å klare deg som sekretær, javisst, da er it på vgs nyttig. Har du også lyst til å få en 6er uten å gjøre noe er også IT på vgs kjekt(og jeg innser at dette er fristende), men du kommer ut av skolen med bedre forutsetninger for videre utdanning hvis du velger fag du faktisk lærer noe av. En personlig kommentar er at en venn av meg valgt IT på vgs. Av og til stakk jeg innom timene hans for å surfe litt på nettet når jeg hadde fritimer. En gang hadde han tilfeldigvis fått utdelt en prosjektoppgave som skulle vare i 2 uker, jeg gjorde unna denne oppgaven som gikk up på webdesign i løpet av en skoletime. Kan du noe fra før, finn deg noe annet å gjøre.

Lenke til kommentar

Er du bare litt interessert i å bli ingeniør: Velg MX.

 

Ingeniørutdanningen (ihvertfall på Høyskolen i Oslo) krever 3MX og 2FY. Hvis du ikke har de fagene, kan du gå forkurs (kaste bort et år) eller ta 2FY og 2 & 3MX ved siden av ingeniørstudiet; tresemestersordning(mye jobb, og du bruker første og andre sommeren på fysikk og matte)

 

I tillgegg inkluderer førsteåret (i Oslo) både matte og fysikk...

 

 

-E

Lenke til kommentar
tintin77 skrev (2001-12-13 17:39):

 

2MY/MX er nok enkel i forhold til Matte 1 osv på Høgskole/Universitet

 

Kjemi Ingeniør - må du selvsagt ha kjemi i tillegg, fordel med biologi også

 

Noen ingeniør retninger er selvsagt enklere enn andre

Noen er det synsykt mye matte/fysikk i

Man trenger faktisk ikke kjemi for å bli sivilingeniør i kjemi, men man trenger derimot matte og fysikk. Litt snålt, men sånn er det i vertfall. (Det er selvfølgelig en fordel med kjemi.)

 

Viss du jobber litte grann, så er ikke mx2/mx3 så veldig vanskelig. Viss du derimot ikke gidder å jobbe og samtidig har problemer i første klasse, vil du sannsynligvis få problemer.

 

[ endret av Ithron den 2001-12-13 20:45 ]

Lenke til kommentar

Joda det er nok greit å kunne matte før man begynner å studere, men i bunn og grunn er det vel ikke veldig viktig om man velger det eller ikke.. Etter det jeg har hørt tilbyr de fleste høyskoler matte som forkurs?.. Og dessuten kommer man temmelig langt med generell studiekompetanse!

 

Når det er snakk om timetall.. sliter med 3. året idrettslinja nå..

 

vi har hatt 35t i uka i tre år vi.. i år har jeg faktisk 37 hvis vi regner med organisasjonsfag!!

 

9 timer på en 8 timers skoledag er ikke lett å komme gjennom! :sad:

 

Oppgavene hoper seg opp.. har nå 2 norskstiler, et særemne og to foredrag i henholdsvis historie og religion å gjøre ferdig til etter jul.. Pluss at jeg er redaktør i russeavisa.. meg slite!

 

Thomas aka Zamoht

Lenke til kommentar

Quote:



Guess that's me, uansett, det *er* tull å ta IT på vgs hvis du tror du lærer noe av det.


 

Dette er jeg helt enig i. Jeg kan faktisk garantere om du klarte å klikke deg inn på hardware.no sitt forum vil du sove deg igjennom IT timene på skolen uansett hvor god læreren er. Det vil ALLTID være noen elever som "tror" IT er lett når du aldri har skrudd på maskinen en gang slik at alle andre må sette opp en database (for 100'ede gang) (kunne det før jeg startet på IT'en) Etter 1/2 år har læreren enderlig klart å lære de "elementene" å starte programmet, trykke ny, legge til et navn, sette det til tekst, velge 20 bokstavers lengde, sette den øverse (el.) til nøkkel, trykke lukk, lagre (ja) også åpne det igjen!!! (Vi andre spiller bare CS og surfer) Vi har så smått startet på Excel, men holder enda på å starte programmmet :smile: (nesten)

 

Mvh

Allyse

Lenke til kommentar

Quote:


Selvmotsigelse, huh?


 

Jepp, først skrev du

 

Quote:


Jeg gadd selv ikke velge disse fagene, siden jeg kunne alt vi skulle lære uansett.


 

Her skriver du at du ikke valgte noen av it fagene(underforstått at du ikke hadde dem). Videre skriver du

 

Quote:


Det var så meningsløst å undervise meg i data, at jeg bare fikk fri i de timene.


 

Her skriver du at du fikk fri fra it timene fordi du kunne alt, men hvis du fikk fri i it timene så må du jo ha valgt dem?

 

Først sier du at du ikke valgte it, så sier du at du valgte it, slik tolka jeg det du skrev ihvertfall :wink:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...