Gå til innhold

data+matte=viktig?


Anbefalte innlegg

Jeg vet at dette kansje ikke er det beste stede å spørre om dette spørsmålet, men her får jeg svaret for... trenger det fort også

 

Jeg sitter på skolen. Mattelæreren sa at vi måtte bestemme oss om vi skulle ha 1MX og 1MY.

1MX lett matte

1MY er for de som skal fortsette med matte til neste år

 

 

Hva bør jeg velge viste jeg har bestemt meg for å jobbe innen data? Er matte veldig nyttig innen data?

 

Håper på raskt svar:)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det spørs hva du skal jobbe med (eller studere) innen data. Skal du jobbe innen nettverk og drifting, er det overhodet ikke viktig med matematikk. Det samme gjelder for web-design. Dersom du skal jobbe med 3D-grafikk, CAD og programmering, kan du fort få bruk for matematikk, men sikkert ikke mye utenfor pensumet i første gym.

Derimot er det slik at de fleste datastudier ved høyskoler og universiteter inneholder mye matematikk. Jeg ser ikke helt vitsen i dette, men slik er det i alle fall.

Lenke til kommentar

Hvis du vil ha en skikkelig utdannelse bør du velge MX matte. Det skal jeg gjøre. De som velger MY er musikk folk og sånt. De som ikke trenger det seinere. Det er jo ikke noe problem allikevel.. Den matta vi har hatt hittil i år har jo vært møkka lett. Trigeometri, 2. grads ligninger, sannsynlighets regning og sånt. No problemo :smile:

Lenke til kommentar

Quote:


On 2001-12-13 11:18, zimen skrev:

Hvis du vil ha en skikkelig utdannelse bør du velge MX matte. Det skal jeg gjøre. De som velger MY er musikk folk og sånt. De som ikke trenger det seinere. Det er jo ikke noe problem allikevel.. Den matta vi har hatt hittil i år har jo vært møkka lett. Trigeometri, 2. grads ligninger, sannsynlighets regning og sånt. No problemo :smile:


 

Det blir verre, mye verre i 2MX ihvertfall etter L97. Det likner ikke noe som helst på 1MX matten (som var drit enkel (enklere om jeg hadde hatt gidda å lest da...)) Mitt problem med 2MX er kanskje pga. læreren er et stort ra....l, og flere ting jeg regner med ikke er lov til å si på dette forumet :wink:

Lenke til kommentar

Så på TV i går at 60% av 2MX elevene strøk på en 25 år gammel eksamen for 9.klasse. Det kan da ikke være så vanskelig ??

 

Skal du videre på høyskole eller universitet bør du ha med deg 2MX og 3MX ettersom det i mange tilfeller kreves for å komme inn.

 

Årsaken til at det er mange tilsynelatende urimelige krav er at folk skal jo kommunisere. Selv om man ikke skal jobbe med faget i fremtiden så er det jo viktig å forstå hva andre snakker om, eller? Som programmerer kan man få oppdrag der man må diskutere løsninger med ingeniører ,økonomer, produksjonsfolk o.s.v. og da nytter det ikke å se spørrende ut og ikke få med seg problemstillingen man skal programmere.

 

Yngve

Lenke til kommentar

Quote:


Hva bør jeg velge viste jeg har bestemt meg for å jobbe innen data? Er matte veldig nyttig innen data?


 

Det er en god ide å velge den "vanskelige" matten. Denne sammen med fysikk(heter det 2fy og 3 fy fortsatt) åpner for en hel rekke studier som du ikke er kvalifisert for uten. Jeg gikk for den lette, eller samfunnsfaglige varianten i sin tid, og det er egentlig ikke særlig vits i. Det samme gjelder egentlig kjemi og biologi som jeg også valgte. De åpner ikke opp for andre studier men gir kun tillegspoeng :sad:

At det var det eneste jeg hadde lyst til å ta er en annen sak :wink: Og det er jo lærerikt/nyttig og kunne noe utover det forferdelig overfladiske 1na da.

 

Pga av jeg manglet disse fagene kunne jeg ikke begynne på ntnu, ingeniør høgskolen eller søke på de fleste tilsvarende utdanneleser i utlandet. (ikke kan du bli lege, tannlege, vetrinær osv osv heller).

 

Min løsning er en omvei/ alternativ rute. Gikk to år på dph i oslo, så et år m påbygning diplom. Dette studiet krever ikke matte. Nå skal jeg ta en mastergrad i australia (1 år) med et universitet som dph har overgangsordning med.

 

Dermed har jeg lurt meg unna matte. DU trenger ikke nødvendigvis så omfattende matte kunnskaper for å jobbe som f.eks programmerer. Mye av de innledende årene på f.eks siv ing studiet er vel av såkalt felles karakter som skal gi ingeniørene en naturvitenskaplig plattform og som ikke nødvendig vis er direkte relevant for senere arbeid.

 

MEN, ønsker du å jobben med programmering, systemutviklig, databaser osv osv er det veldig viktig å ha forståelse for problemløsing og kunne jobbe strukturert. Da kan matte fortåelse være svært nyttig.

 

Et annet godt poeng er at norge får stadig færre ingeniører så har du den typen utdannelse vil du stille temmelig godt for å få spennende og fett betalte :grin: jobber i fremtiden.

 

Lykke til med matte slit i de neste årene :smile:

Pål

 

_________________

Ask me no questions and I'll tell you no lies.

-Ali G

 

[ Denne Melding var redigert av: PålPot på 2001-12-13 12:37 ]

Lenke til kommentar

Dersom du vurderer å bli ingeniør så må du velge MX. Ing. utdannelse krever nemlig 3MX og 2FY :sad:

 

Hvis ikke ville jeg valgt MY matta og ikke valgt noen matte i andre dersom du ikke synes det er gøy med matte da.

 

Det spiller egentlig ikke noen rolle hva slags fag du velger. Alle videre utdannelser krever nemlig bare generell studiekompetanse og da har det ikke noe så si hva slags fag du har valgt, bare hvor gode karakterene dine er. Det finnes noen få unntak som ingeniør, lege osv. som krever visse realfag. Se på hva du vil holde døra åpen for og så velger du bare de artige tinga du kan få god karakter i.

 

_________________

Datasupport (9MB *.mov) - ROFLMAO :lol:

 

[ Denne Melding var redigert av: Anders Leipsland på 2001-12-13 12:38 ]

Lenke til kommentar

Jeg går nå førsteåret kommunikasjonsteknologi ved NTNU. Dette er et sivilingeniørstudium, og vi har ikke mindre enn 3 forskjellige mattefag det føste året alene. Matte er altså et viktig element her, og dette gjelder også de andre siv.ing-retningene (inkl datateknikk). Mitt råd er å velge den "vanskeligste" varianten (så vidt jeg husker var det ikke rare forskjellene uansett). Slik unngår du å brenne bruene dine. -Siden mange studieretninger innen teknikk krever en viss bakgrunnskompetanse på matte (og fysikk) er det lurt å holde disse valgmulighetene åpne.

 

mvh.

Jon Are

Lenke til kommentar

hoho, går på VKI og har "IT modul A" og du blir ikke akkurat noen ekspert nei. Vi har lært litt Access(database) og så skal vi vel ha litt andre småting senere. Greit nok å kunne litt om databaser da, men jeg valgte faget fordi jeg ville ha noe jeg kan få god karakter i uten å gjøre noe annet. Har runna Death Rally da :wink:

 

I modul B driver de på med visual basic tror jeg, men det er vist ikke så hardt det heller.

 

Så ikke velg IT hvis det kun er for å bli flink.

Lenke til kommentar

IT på VGS:

 

Det var ikke noe å satse på der jeg gikk i alle fall. Man kan vel kanskje stille spørsmålet: -Tror du at du vil lære noe der du ikke like gjerne kunne ha gjort hjemme? Eller tror du at du vil lære noe du ikke kan fra før? Hvis ikke blir det bare dumt å kaste vekk tid på det. Får man forsatt ekstrapoeng for realfag, forresten? I så fall er jo det et argument for å bruke tiden på noe i den retningen i stedetfor. Kommer kanskje litt an på hvor man har tenkt seg etter vgs. Igjen vil jeg anbefale å holde valgmulighetene åpne. Fint å kunne ombestemme seg.

 

-Jon Are

Lenke til kommentar

IT faget på videregående er ikke noe å satse på. Det er ingen utdannelser som forutsetter at du har hatt disse fagene, og du lærer egentlig ikke noe som helst der. Jeg gadd selv ikke velge disse fagene, siden jeg kunne alt vi skulle lære uansett. Det var så meningsløst å undervise meg i data, at jeg bare fikk fri i de timene. Kan du noe om data fra før, lærer du ikke noe nytt i disse timene. Du kan selvfølgelig se på timene som fri, men jeg personlig valgt å bruke disse timene til noe nyttig (les:andre fag).

 

Angående MX og MY. Han som startet denne tråden tror jeg har misforstått noe, nemlig hvilke retninger han skal velge. Du går på GK ikke sant? Og du skal velge hva du skal ha neste år? Da er alt du skal bestemme deg for er om du skal ha matte neste år eller ikke. Hvis du skal ha det, velger du den retningen som er vanskeligst, skal du ikke ha det er det ikke noen grunn til at du skal gjøre noe vanskeligere for deg selv enn det behøver å være. Hvordan matte du skal ha videre, og det er her MX og MY kommer inn, kommer ann på hvilken utdannelse du tenker deg. Se på hva inntaktskravene er, og velg de fagene du må ha. Her må jeg forresten legge til at det faktum at en del skoler krever matte for datautdannelser er bare en eneste stor konspirasjon. I virkeligheten har du ikke noe som helst behov for 2. og 3. klasse matten (det være seg MX eller MY) i de aller fleste programmerings eller andre datajobber. Skal du designe ting er matte ganske så uviktig, kreativitet og inspirasjon er mye viktigere, og det lærer du ikke på skolen. Programmering ser jeg på som mye mer likt å lære seg et nytt språk (som engelsk, tysk, spansk) enn å lære seg trigonometri. Tenkt på det, programmering går jo egentlig bare ut på å lære seg hovedreglene (les: gramatikken) og pugge verg og substantiv (les: variabler og lignende). Realfolkene prøver bare å tvinge oss til å lære ting de selv har måttet gå gjennom, og dette er deres grusomme hevn! Til slutt vil jeg råde deg til å IKKE FØLGE rådet om å velge det vanskeligste slik at du ikke brenner noen broer. Jeg kjenner selv flere som angrer bittert på at de valgt den vanskeligste veien pga dette resonnementet, men finner nå ut at de sliter og får dårligere karakterer enn de kunne hatt på grunn av å holde muligheten åpen for å stikke hånden sin oppe i rumpa på en puddel.

Lenke til kommentar

Hei!

 

Ville tatt MX - matte uansett om jeg skulle hatt matte videre. I første klasse er matten ekstremt enkelt. Samme med 2MX (om du får en god lærer). Holder på med 2MX fremdeles, som ikke er så verst. Det vil være en fordel å kunne litt matte dersom du skal utdanne deg innen IT. Jeg skal ta 3MX, 3FY og 2KJ. Det er liksom lesefagene. Jeg gjør ikke så mye at det gjør noe... Har gjennomsnitt på 4.

Lenke til kommentar

Quote:


On 2001-12-13 16:12, Macint0sh skrev:


Jeg gadd selv ikke velge disse fagene, siden jeg kunne alt vi skulle lære uansett. Det var så meningsløst å undervise meg i data, at jeg bare fikk fri i de timene.



 

Selvmotsigelse deluxe :wink:

 

Når det gjelder det å velge noe nyttig i stedet så er realfag de eneste nyttige fagene rent teknisk. Selvsagt kan det være kjekt å ha rettslære dersom du skal bli jurist, men det er ikke noe krav.

 

Det å velge kun realfag for å få realfagspoeng er også noe man skal tenke seg om. Det er hardere å få gode karakterer i de fagene. Derfor kan du med å velge IT heller konsentrere deg om 2 realfag enn 3 f.eks

 

Når det gjelder 2MX matten så ville ikke jeg valgt den vis jeg hadde fått under 4 i 1MX. Helst bør du få 5 i 1MX. Er ikke noe poeng å velge 2MX for å holde døra åpen dersom du kommer til å ødelegge snittet ditt slik at du ikke kommer inn på NTNU(som har skyhøye krav) uansett

Lenke til kommentar

En puddel? Hm... Vel, siv.ing. og svjv også ing.-utannelsen innen data krever mattekunnskaper. Jeg er ikke sikker på om man krever 2MX/3MX for å komme inn, men du må være et aldri så lite vidunderbarn for å komme gjennom f. eks Matte 1 uten 2/3MX. Dette er et obligatorisk fag for alle siv.ing.-linjene ved NTNU.

 

Man bør selvsagt ikke velge fag man hater med hele sitt lille mørke hjerte, men ting er ofte ikke så ille som de skal være :smile: Det er dumt å velge vekk muligheten for å velge matte i 2. klasse på videregående i alle fall. Den andre mattevarianten i grunnkurset er vel mer å regne for en livbøyle for alle de vordene sosialviterne og historikerne som har veldig lite lyst/veldig dårlig grep på matta. Jeg foreslår at du velger den mattetypen som ikke diskvalifiserer deg for å velge matte i 2. og 3. årskurs, og så ser du hva du synes. Det er ikke værre enn det. Det er dessuten enklere å hoppe av enn å hoppe på et fag.

 

-Jon Are

 

[ Denne Melding var redigert av: Jon Are på 2001-12-13 16:50 ]

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...