Gå til innhold

Memtest finner hundrevis av feil


Mister t

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ikke nødvendigvis. Det kan være flere grunner til at du får feilmeldinger:

 

* Hovedkortet er ikke kompatibelt med dine ram-brikker. Løsning: Oppgrader bios. Hvis det ikke hjelper, prøv med en brikke av gangen.

 

* Kan være som du sier at du har ødelagt brikkene med statisk elektrisitet. Det er veldig fort gjort hvis du bare er bittelittegrann uforsiktig. Nå har det seg slik at det er veldig vanskelig å vite om det er kompatibilitetsproblemer mellom rambrikke/hovedkort eller om det dreier seg om esd-skade på selve ram-brikkene. Det du kan håpe/anta er at kun én av brikkene er skadet. Da vil systemet kunne kjøre ok når den brikken som ikke er ødelagt er installert. Derfor kan det være lurt å teste uansett. Når du håndterer Ram-brikker bør du passe på å ta i sidene så du unngår all kontakt med printbanene og selve chipene som er montert på.

 

* Billige rambrikker har en tendens til å virke ukompatible med mange hovedkort. Her er det to løsninger som kan være aktuelle. Oppdater bios. Det kan kanskje hjelpe. Det andre er å gå inn i bios å forsøke å endre spenninga til ram-brikkene. Bare endre litt av gangen og kjør memtest etter hver endring.

 

* Det kan være at strømforsyninga er for svak eller defekt. Dette opplevde jeg med en maskin som ikke var ment som spille-pc hvor psu fulgte med kabinettet jeg kjøpte. Det var en helt vanlig 350W strømforsyning.

Endret av geir__hk
Lenke til kommentar

Ja det kan være noe i den duren. Jeg har nå testet den ene brikken, uten å få noen feil. Er halvveis ferdig å teste den andre, og ingen feil har kommet på den heller. Skal prøve å bytte PSU å se hva som skjer. Litt rart at en og en virker, siden det er twin moduler.

 

Oppdaterer denne posten senere i kveld.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

K8N Neo4 må du sette memory volten (vdimm) manuelt på .

Auto setter kun ihh til jedec spec (2.50v) og det er nok litt for lite .

Med to moduler insatt samtidig droppes gjerne spenningen i memory bussen litt .

Sett manuelt vdimm til 2.75v så testes det nok greit uten feil med begge.

Endret av syar2003
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...