Gå til innhold

iPod eller Zen?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Jeg skal kjøpe meg ny MP3 som skal spille musikk og se bilder. Video er ikke så viktig, men et pluss.

Har hørt mye bra om både iPod og Zen(micro), så hvem skal jeg velge?

 

Er helt ny på forumet, sorry hvis dette er postet feil sted

6873433[/snapback]

 

iPod helt klart!! Rett og slett fordi det finnes mest ekstrautstyr for ipod, og iTunes er genialt!

Lenke til kommentar

Jeg synes begge to er helt glimrende. Helt subjektivt synes jeg også at Creative lager bittelitt bedre lyd enn Apple. Og så har Zen radio og en del andre fine ting.

 

Det store valget er kanskje hva slags mediaspiller du bruker å fore den med. Men iPod er du låst til iTunes -og sånn sett er dette riktig forum. iTunes kan du laste ned gratis og prøve fra apple.com, så finner du fort ut om du liker den eller ikke. Jeg vet ikke hva Zen bruker av tilsvarende.

 

Beste hilsen Harald

iPod-bruker.

Lenke til kommentar
Jeg skal kjøpe meg ny MP3 som skal spille musikk og se bilder. Video er ikke så viktig, men et pluss.

Har hørt mye bra om både iPod og Zen(micro), så hvem skal jeg velge?

 

Er helt ny på forumet, sorry hvis dette er postet feil sted

6873433[/snapback]

 

Zen Micro har vel ikke bildevisning etter hva jeg vet. Mulig det har kommet en ny versjon enn den jeg har da. Ville selv valgt Zen Micro, fordi jeg ikke er noen iPod fan og liker ikke måten iTunes skal overføre filer på. Liker veldig dårlig iTunes. Men liker Zen Micro'n fordi den ikke trenger noe spess programm for overføring og kan også bruke den som 6gb minnebrikke/harddisk hvis jeg trenger det. Bedre batteritid syns jeg den også har.

 

Personlige meninger.

Lenke til kommentar

Eg kjøpte nyleg ein mp3-spelar til bror min og valgte då ein Creative Zen Vision:M.

 

Eg studerte spesifikasjonane til begge og konkluderte med at dei er noko lunde like, Zen har riktignok eit lite overtak teknisk sett. Designmessig vinn iPoden, men Zen er ikkje noko burugle heller.

 

Det som var viktig for meg var kva som skjer når spelaren sluttar å fungere. Skjer dette innan eit år med ein iPod får du den reparert eller ein ny, skjer det etter eitt år må du betale for reparasjonskostnadene. Skulle noko liknande oppstå med ein Zen vil eg anta at du kan reklamere på produktet innanfor 2 år. Dette var stort sett grunnen til at eg landa på Zen, og ikkje iPod.

 

Edit: Såg først no at du snakkar om Zen Micro og iPod Nano (?), men det betyr ingenting, eg meiner uansett at Apple sin kundeservice er uakseptabel.

Endret av zeph
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Eg kjøpte Creative Zen Touch for en god stund siden no, og eg er så fornøyd det går an å bli med en så gammel modell... men siden dette er programvareavdelinen, kan eg nevne at alle Creative's HD-spillere har et standard-program, à la iTunes, men enda betre er Nomad Explorer, finnes på sidene dies... den overfører musikk, endrer ID2/3-tag, spillelister, alt du trenger, ingenting mer... :thumbup:

 

Ang kampen mellom iPod og andre spillere, er eg VELDIG imot Apples overtak på mp3-markedet, og Apple generelt... men subjektivt, creative har betre lydkvalitet, iPod "ser finere ut", creative har noe knotete menysystem, ellers er det mest smak og behag.. men ikkje velg iPod fordi "alle andre har det", er devinitivt for dårlig grunn!! :nei:

 

 

 

Ubuntu rul(l)er, M$ har punktert! :p

HelgeB

Lenke til kommentar

Burde ikke denne vært i mp3 delen?

 

Men uansett. Hvis det er Zen Micro Photo (så du skule vise bilder). Til dette er ikke Zen Micro Photo noe godt kjøp (ikke nano heller), skjermene blir for små.

 

Men Vil vill anbefale deg Creative Zen Vision:M, siden video var et pluss.

Dette er en spiller med god kvalitet når det gjelder matriale, lyd og bilde.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Ang. lydkvalitet, mener jeg, og jeg vil tørre å si at det bevist, at det er bedre lyd i iPod enn Creative, som nevnt ovenfor, men det er vel så og si et MUST å bytte ut de medfølgende proppene.

7055102[/snapback]

Hmm, eg og kunne godt tenke meg noko kjelde for dette utsagnet. Så vidt eg har fått med meg har Creative alltid kome best ut på lydkvalitet i forhold til iPod. Ikkje at det er noko skremmande forskjellar, personlig høyrer eg ikkje forskjell, men enten snakkar du om den nyaste versjonen av iPod eller så trur eg du har rota litt.

Lenke til kommentar
Er det ikke som regel sånn hvis du påpeker reklamasjonsretten så får man fiksa iPoden selv etter et og et halvt år`?

6874009[/snapback]

Vel, vi nordmenn påstår så, problemet er at vi av og til må krangle med Apple for våre rettigheter

 

Ubuntu rul(l)er, M$ har punktert!  :p

HelgeB

6986236[/snapback]

Greit nok, er enig, men hva hadde det med noe å gjøre?

Lenke til kommentar
Er det ikke som regel sånn hvis du påpeker reklamasjonsretten så får man fiksa iPoden selv etter et og et halvt år`?

6874009[/snapback]

Vel, vi nordmenn påstår så, problemet er at vi av og til må krangle med Apple for våre rettigheter

7056432[/snapback]

Av og til? Apple har jo satt seg skikkeleg på bakbeina i denne saken.

 

Fant så seint som i dag denne artikkelen på Vg.no.

Problemet for mange iPodkunder skal være at Apple nekter å ta produktet inn til sjekk etter at garantitiden har gått ut. Selv om bevisbyrden ligger hos kunden plikter Apple å sjekke produktet for å finne ut om det er en feil på produktet eller om det er kundens feil at iPoden ikke virker. Apple skal også legge frem dokumentasjon på hva som har skjedd med produktet og hvorfor det ikke lenger virker som det skal.

 

Så hvis du skal ha en mp3-spiller som skal vare i mer enn et år kan det være lurt å ligge unna den populære iPod'en. Bærbart utstyr er nemlig ekstra utsatt for slitasje og sjansen er derfor større for at det oppstår problemer enn med stasjonært hjemmeutstyr. Ifølge HiFi-Klubben er det ingen andre produsenter som opererer med samme dårlige betingelser som Apple.

iPod er ein god Mp3-spelar, det meiner eg heilt og fullt, har sjølv anbefalt spelaren så lenge eg har hatt min, men eg kan ikkje fortsette med det når Apple oppfører seg som dei gjer. Tekniske spesifikasjonar og lydkvalitet er irrelevante når Apple ikkje følger loven. Du har to alternativ, ein iPod til fleire tusen kroner som du kan risikere blir ødelagt etter 1 år og ikkje få reparert gratis, eller du kan velge ein Zen og være dekka mot produksjonsfeil i to år. Eg er ikkje i tvil om kva eg ville valgt.

 

Hadde derimot Apple gjort jobben sin og fulgt forbrukarkjøpsloven ville eg heller hatt ein iPod.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...