Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Ikke-kommersiell spamming lovlig?


Knast

Anbefalte innlegg

Jeg har i det siste fått mail fra unge høyre der jeg tidligere var meldem. har sagt i fra 3 ganger allerede at jeg fortsatt står på listene dems og vil fjernes.

Finnes det noen lov jeg kan true med? Dette er spam, men finner ingen lover som gjelder annet enn spam i forbindelse med markedsføring..

 

Noen som kan hjelpe?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Har du prøvd å ringe dem? Eller sende en epost til en av lederne i UH?

6863130[/snapback]

6 ganger nå.. og hu beklager hver gang..

 

quoter den siste mailen jeg sendte..

 

VÆR SÅ SNILL OG SLUTT MED DEN ELENDIGE SPAMMINGEN.

NÅ MISTER JEG BESINNELSEN SNART.

 

AVSMAK!

 

 

! FJERN MEG FRA DEN BLODIGE LISTA FØR JEG ANMELDER DEG FOR SPAMMING !

Lenke til kommentar

Det er vel slik at har man hatt ett eller annet kunde-/medlemsforhold til en eller annen bedrift/organisasjon, så har de lov til å sende deg reklame, info etc i étt år fra siste dag du er medlem/kunde. Ikke engang å reservere seg hos Brønnøysundsregisteret hjelper mot dette. Jeg er usikker på den eksakte ordlyden i denne bestemmelsen, men jeg mener at det er noe hold i det jeg skrev. Noe lignende iallefall.

 

I ditt tilfelle er det derimot en ganske lett løsning. Avhengig av hvilken e-post-klient du bruker, så finnes det en drøss av muligheter for å blokkere bestemte avsendere.

 

Ellers er det ingenting som hindrer noen som helst i å sende deg informasjon (som er ikke-kommersiell), enten det er i form av e-post, brev, telefon eller andre kommunikasjonsmedier, så lenge det ikker går over i trakasering. Det er derimot ditt valg om du ønsker å bruke tid på å lese/høre på det.

Endret av Wlffrsether
Lenke til kommentar
Litt avsporing, men hvilke lover gjelder for kommersiell spam? Jeg kjenner ikke til noen  regler som forbyr kommersiell spam per e-post.

6899115[/snapback]

Som sakt ovenfor står det i Markedsføringsloven §2b.

Det er forbudt i næringsvirksomhet uten mottakerens forutgående samtykke å rette markedsføringshenvendelser til fysiske personer ved hjelp av elektroniske kommunikasjonsmetoder som tillater individuell kommunikasjon, som for eksempel elektronisk post, telefaks eller automatisert oppringningssystem (talemaskin).

...

Med elektronisk post menes i denne bestemmelse enhver henvendelse i form av tekst, tale, lyd eller bilde som sendes via et elektronisk kommunikasjonsnett, og som kan lagres i nettet eller i mottakerens terminalutstyr inntil mottakeren henter den. Herunder omfattes tekst- og multimediemeldinger til mobiltelefon (SMS og MMS).

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...