Gå til innhold

Diskusjon rundt pizza og gane-problem


aDirdal

Anbefalte innlegg

Har rota oss opp i en diskusjon rundt pizza og gane. Etter man har spist pizza opplever mange av oss at ganen blir "flerret" opp og kanskje vond svie. Er dette et resultat av:

 

1. Varm pizza?

2. Hard skorpe som "skjærer"?

3. ymse?

 

La diskusjonen rulle.

 

Undertegnede mener alternativ 2. Kamerater av undertegnede mener henholdsvis 1 og 2.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Et uhyre irriterende problem, indeed. Mine erfaringer som mangeårig pizzaspiser tyder på at det er det varme fyllet som ødelegger ganen. En løsning kan være å spise pizzaen opp-ned (altså pizzaen opp-ned - ikke deg), men dette blir ofte sølete og kan i verste fall føre til at brannskadene bare overføres til haken og underleppen.

Lenke til kommentar

Ja, veldig utfylt problem dette! Men det er nok varmen! Jeg spiser ikke pizza med sprø skorpe, smaker dritt synes jeg... Tips til dere pizzatroll: Vent 5 minutter med å spise pizzaen! :thumbup: I know it takes balls, but it's the least you can expect of yourself!

 

EDIT: norma_saw: Lær deg å rettskrive!

Endret av ZenCo
Lenke til kommentar

Dette skjer ved at det er en "hinne" av varm olje oppå pizzaen. Olje har som kjent høyere kokepunkt enn vann. Oljen er trolig ikke over 100C når du putter den i munnen, men siden den holder langt over 100 i øyeblikket du tar den ut av ovnen, er den likevel god og varm når den havner i munnen. Dessuten leder oljen varme mye mye bedre enn f.eks. pizzabunnen. Grunnen til at dette oftest skjer med pizza, er nok måten man spiser pizza (fyllet havner alltid opp, med mindre man er teit og bruker kniv&gaffel), dessuten er det ikke så mange andre matretter som har en hinne av varm olje rundt/oppå seg.

 

Om du venter litt ekstra før du hiver innpå, eller bruker kniv&gaffel, løser du problemet :D

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...