Gå til innhold

Nå er jeg lei alle "warez-politiene" her!


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hadde spill som CS og UT vært spesielt populære hvis alle som brukte dem måtte betale for dem?

 

en brukbar pc koster omtrent 7-8000 spenn..

legger man til office pakke .. Windows og en passe haug med spill og nytteprogrammer kommer man fort opp i sinnsyke summer... som dem fleste ikke har, som ville ført til et langt mindre salg av maskiner. I det heletatt ville privatmarkedet for alt som innebærer data sunket drastisk.

 

Ikke er jeg spesielt interessert i spill.. men om jeg skulle gå og kjøpe hvert enkelt av dem for 500 kr for så å finne ut at 90% er bare møkk.. da hadde jeg jaffal funnet på noe annet.

 

Om jeg måtte betale flere tusen for officepakken.. hadde jeg nok funnet et enkelt shareware program istedet som gjør samme nytten.

 

Om jeg skulle betalt for windows er nok sjansen for at jeg hadde sjekka linux istedet sinnsykt mye større.

 

Saken er klar.. pc markedet hadde ikke vært i nærheten av hva det er i dag hvis det ikke var for piratkopier. Dem som lager software sliter ikke akkurat med økonomien heller... jeg derimot gjør det hver bidige dag. Så lenge prisene er på dagens nivå finnes det 2 muligheter: 1 drite i hele greia.. eller 2: bruke en piratkopi.

Og da kan man ikke si at produsentene de taper penger iallefall.

 

Roper folk ut.. heyheyhey.. dette er ulovlig, hver gang man hører om en rørlegger som jobber svart?

eller hver gang man ser en fyr som drikker heimbrent.. eller kanskje når noen snyter på skatten... eller smugler varer inn i landet?

Det gjør ikke folk flest iallefall... så ikke kom her og vær besteborgere og lat som om det er så ille med piratkopiering.

Folk er i grunn egoistiske av natur.. hvem vil gjøre seg fattig for å demonstrere bra moral? Men la oss kjefte på andres moral istedet.. det er så mye lettere sånn, sålenge man slipper selv ikkesant?

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-10-29 12:58, skrev pgressum:

Quote:


Den 2002-10-29 12:49, skrev HoVeSkOt:

Når du derimot kopierer et spill, taper verken PRODUSENTEN eller noe BUTIKK ei jÆvla krone! Grunnen bør du kanskje skjønne selv..?



 

Tror du bør tenke deg litt mer om før du skriver slikt...

 

Det sier seg selv at produsentene taper penger på at en kopiere spill! Enten kjøper du de eller så kopierer du de. Så enkelt er det.

 

At produsentene ikke har blitt påført et direkte tap som følge av at noen evt piratkopierer spill betyr ikke at de ikke taper penger på det. Det er reelt sett snakk om tapt fortjeneste. I praksis er det det samme som direkte tap (bare ofte litt vanskeligere å måle).

 

selvfølgelig enig i det... men jeg hadde aldri giddet å kjøpt alle de spillene jeg har... rett å slett for at mye av det ikke er bra nok... men er det noe jeg har lastet ned som jeg er fornøyd med (gjelder både spill og proggramer) går jeg å kjøper det...

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-10-30 09:28, skrev XAntaresX:

Roper folk ut.. heyheyhey.. dette er ulovlig, hver gang man hører om en rørlegger som jobber svart?

eller hver gang man ser en fyr som drikker heimbrent.. eller kanskje når noen snyter på skatten... eller smugler varer inn i landet?

Det gjør ikke folk flest iallefall...


Ganske trist egentlig... :sad:

Hvis det du sier her stemmer er det jo ganske ille! Å jobbe svart er faktisk det samme som å snyte fellesskapet for skatteinntekter (man kan selvfølgelig være uenig i hvordan inntektene benyttes, men vi har da deomkrati her i landet)!

 

Håper derfor at ditt syn ikke er så vanlig som du later til å tro...

Lenke til kommentar

Quote:


Roper folk ut.. heyheyhey.. dette er ulovlig, hver gang man hører om en rørlegger som jobber svart?

eller hver gang man ser en fyr som drikker heimbrent.. eller kanskje når noen snyter på skatten... eller smugler varer inn i landet?

Det gjør ikke folk flest iallefall... så ikke kom her og vær besteborgere og lat som om det er så ille med piratkopiering.

Folk er i grunn egoistiske av natur.. hvem vil gjøre seg fattig for å demonstrere bra moral? Men la oss kjefte på andres moral istedet.. det er så mye lettere sånn, sålenge man slipper selv ikkesant?


 

Jeg reagerer faktisk på alle tingene du nevnte ovenfor. Og jeg ser ikke på meg selv som en person med overlegen moral selv om jeg ikke drikker heimbrent, jobber svart eller smugler. Det er ikke snakk om at jeg gjør meg fattig på å demonstrere bra moral, snarere tvert imot, jeg klarer meg veldig bra, og det tror jeg jammen resten av Norges priviligerte befolkning også ville gjort uten å måtte ty til ulovligheter!

 

[ Denne Melding var redigert av: mad_arab på 2002-10-30 10:07 ]

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-10-30 10:02, skrev Shrike:

Hjemmebrent er iallefall rimelig utbredt


 

Hjemmebrent er tyveri. Du stjeler penger fra vinmonoplet og statskassen. Tenk på de stakkars menneskene som ikke får trygden sin neste gang du stjeler!

 

Quote:


samma med det å jobbe svart.


 

Igjen: Tyveri fra Den Norske Stat, samfunnet, barna i Afrika, osv.

 

På den annen side finnes det jo de som hevder at skatt er tyveri...

 

Kanskje vi skal begrense bruken av dette ordet til krenkelse av eiendomsrett til fysiske gjenstander? (I såfall dekkes fortsatt skatt og avgifter. :smile: )

 

LeD

Lenke til kommentar

Hvorfor bryr folk seg så skinnsykt mye om det er tyveri eller ikke?

Det jeg faktisk ville ha tenkt på er at dere bruker et produkt det har kostet masse penger å lage.

Hvis dem ikke tjener nok på å selge et bra produkt dem må dem lage det neste billigere, ergo mer bugs.

 

En annen ting er at mye av dem pengene dere bruker på å kjøpe ett spill brukes til å videreutvikle teknologi. Og dere som ikke vil betale for spill sitter allikevel å gleder dere til dem spillene som vi andre har betalt for. Klarer dere ikke se lengre en boxen dere kjøper? Har ikke spillene blitt mye bedre dem siste årene kanskje, vel det er iallefall ikke dere skyld!. ****s snyltere! sier dere har penger nok, samme det snyltere er dere!

(Har litt større problem med å forklare at en gruppe på 4 lager en skive å krever at vi skal betale snart 200kr)

 

Nå skal jeg ikke prøve å si at jeg er perfekt, har ca 30 org spill og det er vel ingenting iforhold til hva jeg har spilt i mitt liv, men det er vel endel mer en hva en normal "gamer" har. Noen her sier at boxen er så fin å ha, og manualen. Herregud, det er en box! Hva skal jeg med den.. den tar bare plass. Kjøp den for at det neste spillet skal bli bedre.

 

Mange sier dem kjøper spill dem liker, yea right... Vedder på at dere har kanskje 4 spill som dere er så stolt av at dere har kjøpt, og det er best buy spill!

 

kruger

 

[ Denne Melding var redigert av: kruger på 2002-10-30 10:45 ]

Lenke til kommentar

Har selv en god del orginale spill. Har kjøpt en del småting til Ms Flightsim 2002, (som jeg har orginalt, både 2000 og 2002 versjonen) har jeg kjøpt både Fly, scenery og mesh.

 

Jeg har den oppfatning at har du råd, kjøp det, har du ikke råd, kopier det (ta fra de rike gi til de fattige).

Lenke til kommentar

Kopiering er av spill, musikk, operativsystemer og VELDIG mye programvare. Hvis du ser bort fra linux. Vil jeg si er stjeling, som noen andre har sagt. At produsentene av spill taper på at du får en kopi av f.eks Red Alert 2 av en kompis (uansett om du spiller det eller ikke) betyr at Westwood taper ca 200 kr pr kopi. Noen vil kanskje si at dette er dråper i havet, men husk at mange bekker små blir til et hav.

 

Følg ei veldig god oppskrift; kjøp spillene etter en måned. Da har de fleste spillene droppet fra 450 kr til ca 150 kr. Merkelig nok gjelder dette stort sett bare spill til pc. skjønner ikke hvorfor.

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-10-29 15:09, skrev kindings:


Jeg mener dersom en programmerer gjør en grov feil som koster en annen bedrift/privatperson eller liknende store økonomiske tap eller liknende, så bør personen stilles til ansvar.


 

Mange programmerere er allerede under sterkt press. Tviler på at lønna deres vil bli lavere når det attpåtil skal personlig stilles til ansvar for en bedrifts tap. Alle ansatte jobber for et selskap, ikke på personlig basis. Det er også derfor at selskapet har rettigheten til kildekoden, og ikke programmerereren. Derfor kan også programmereren ikke lastes direkte dersom noe går galt. Jobbet han som selvstendig konsulent er det selvsagt en annen sak.

 

Quote:


Å sparke noen skal selvfølgelig være siste utvei dersom forseelsen er alvorlig nok, som f.eks at en bank mister alle data som en følge av programmeringsslurv.


 

Ganske alvorlig feil ja, men er det faktisk programmereren sin skyld? Av personlig erfaring vet jeg at utvikling tar 20% tid, mens 80% er testing. Dersom man ikke _får lov_ til å bruke tilstrekkelig tid og penger på testing, så kan du regne med at det blir bugs - uansett hvor god og nøye programmereren er. En ansatt har lite å si dersom ledelsen VIL at alt skal være klart til en bestemt dato. Et _meget_ godt eksempel på dette er Telenors første ADSL CD, som det ble innrømt at de kjørte ut for raskt - etter press fra adm. Programmererne visste meget godt at dette ikke var et fullverdig produkt, men hadde ingenting å si i det store å hele - selv om de sa klart i fra.

 

Quote:


Du kommer ikke utenom at det faktisk er programmereren som programmerer, det å skylde på ledelse/administrasjon for en elendig kode blir litt smålig.


 

Man trenger ikke kode elendig for å gjøre en stor feil. Én manglende variabelsjekk er nok til å skape et stort sikkerhetshull. Formelt sett er det faktisk ledelse og administrasjon som har skylda for alle strategiske og formelle avgjørelser - eks. mindre penger til testing, press på tidsfrister. Det er også derfor det er ledelsen som går når ting går galt - ikke "arbeiderne".

 

 

Quote:


Enhver engieniør bør også vite at han/hun MÅ kunne stå tilrette for resultater som legges frem, dersom resultatet ikke er tilfredstillende og ingeniøren vet at det ikke er, så har han/hun et ansvar.


 

Et ansvar ja, men det hele og fulle ansvar - nei. Det er greit nok at en programmererer har "skylda" for en programmereringsfeil, men i mange tilfeller vet adm. at det småbugs i software, men kjører allikevel ut software - selv om disse eksisterer. Jeg snakker ikke her om bank-applikasjoner, men eksempelvis enkel Windows software. Dersom du vil ha et profft system uten bugs, kjøp en IBM AS400 med os400 - men da må du regne med å betale noen hundretusen også.

 

Quote:


Det har i det hele tatt blitt altfor enkelt å skylde på andre når noe går galt.


 

Money talks :smile:

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-10-30 10:11, skrev LeD:

Quote:


Den 2002-10-30 10:02, skrev Shrike:

Hjemmebrent er iallefall rimelig utbredt


 

Hjemmebrent er
tyveri
. Du
stjeler
penger fra vinmonoplet og statskassen. Tenk på de stakkars menneskene som ikke får trygden sin neste gang du
stjeler
!

 

Quote:


samma med det å jobbe svart.


 

Igjen:
Tyveri
fra Den Norske Stat, samfunnet, barna i Afrika, osv.

 

På den annen side finnes det jo de som hevder at
skatt
er tyveri...

 

Kanskje vi skal begrense bruken av dette ordet til krenkelse av eiendomsrett til fysiske gjenstander? (I såfall dekkes fortsatt skatt og avgifter. :smile: )

 

LeD

 

hmm.. minner meg om økonimilæreren min som ba meg dra med meg kona ut i skauen når hu skulle føde i det øyeblikket jeg sa det var "KNALL" å jobbe svart.

 

Når jeg i dag betaler så mye skatter og avgifer til staten gjennom den fattige lærlinglønnen min, de SUGER penger for hver meter jeg kjører med bilen min, de SUGER penger hver gang jeg passerer bommen, de SUGER penger hver gang jeg er på byen etc etc.

 

MEN... hvor går pengene? Assylmottak og OPERA? Nei, jeg bruker enhver fattig liten sjangse jeg har til å snylte den forpulte staten for hvert ***** øre som overhodet er mulig å snylte.

 

på tide å lære av pakkisa, de har det jo i genene

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-10-30 12:32, skrev Shrike:

MEN... hvor går pengene? Assylmottak og OPERA? Nei, jeg bruker enhver fattig liten sjangse jeg har til å snylte den forpulte staten for hvert ***** øre som overhodet er mulig å snylte.


på tide å lære av pakkisa, de har det jo i genene



Sympatisk kar.

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-10-30 01:49, skrev Kjetil Lura:

STJELING og KOPIERING?? Når du kopierer noe så er det i mine øyner stjeling.


 

Tja, hvis du ser litt anderledes på d og legger en god del vellvilje inn i smørja kan du vel si at kopiering er forfalskning. Og når du forfalsker noe overføres opphavsretten til kopiereren.

 

=)

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-10-30 13:43, skrev -JKJ-:


Tja, hvis du ser litt anderledes på d og legger en god del vellvilje inn i smørja kan du vel si at kopiering er forfalskning. Og når du forfalsker noe overføres opphavsretten til kopiereren.



 

Dette er sprøyt, og jeg tror du skjønner det selv men at du bare nekter å godta det. kopiering av programvare gir eksakte kopier, med eksakt samme funksjonalitet som originalen. På den annen side straffes falsknere streng i Norge, så jeg skjønner ikke hva "velvilje" har å gjøre med det argumentet...

 

Quote:

"Opphavsretten overføres til kopiereren"


LOL, Dette er så uti hasjtåka at jeg tror ikke jeg trenger kommentere det engang....

 

[ Denne Melding var redigert av: mad_arab på 2002-10-30 15:47 ]

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-10-30 15:46, skrev mad_arab:

Dette er sprøyt, og jeg tror du skjønner det selv men at du bare nekter å godta det. kopiering av programvare gir eksakte kopier, med eksakt samme funksjonalitet som originalen.


 

:lol:

 

Og en forfalsket bok er ikke en eksakt kopi og har heller ikke sammen funksjonaliteten som orginal boka? Liksom hele vitsen med forfalsking da. :razz:

 

Du kan legge til flere filer på kopi CD'en, og vips så er det ikke lenger en eksakt kopi av orginalen.. :razz:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...