Gå til innhold

Dine beste jakt og fiske minner!


Anbefalte innlegg

Atter en sesong med fiske har passert, og på døra står jaktsesongen. Kan det bli bedre?

 

Men jeg vil gjerne vite om deres beste minner når det gjelder jakt og fiske. Dette gjelder ikke 2005/2006 men alle årene dere har gått på jakt.

 

Husker mitt beste minne var da jeg fikk en 10 kilos laks i sommer :D Har fordøyd den med god samvittighet.... Mitt beste jaktminne var i forfjor da jeg sto på en klippe og opp kommer det to ryper etter hverandre, da den ene kommer i løpet og pang der detter den. Samtidig kommer den andre i andre løpet, da den fikk seg et hagleskur i kroppen :). Holdet var ca 15 meter

 

Btw! løpet var av type side ved side og trangborret.

 

 

 

Sommer eller vinter !

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Beste fiskeminne jeg har er når jeg og to kollegaer tok oss en fisketur etter jobb en dag i sommer. Turen var til Hanøy/Ramsøy som tilhører Askøy utenfor Bergen, og det var skyfri himmel, varmende sol og rein luksus! Vi fikk selvfølgelig ingen fisk, men hadde mange fine historier og koste oss med mat engangsgrill og sosialt samvær! :)

Lenke til kommentar

Billy Bob, godt poeng du har der!! Til dere som ikke har fått noe på deres jakt, eller fisketur :( stå på dere for noe.. Men som Billy Bobs innlegg sa, dere beste minne ikke nødvendigvis at dere har fått noe. Men om det var en spesiell tur dere hadde med venner, kollegaer, familie.

 

 

Fin tur, er ikke nødvendigvis og få noe eller, skyte noe vilt. En tur i skog og mark gjør godt for kropp og sjel...

Lenke til kommentar

Deilig når sola står opp grytidlig om morran og du har fiskestanga i hånda... :) Legger bak deg et par mil om gangen og setter deg på en fjelltopp eller noe og nyter utsikten. Du hører naturen gå sin egen gang, men rennende fjellbekk og ryper som kakkler samt en og annen elg i skogen som knekker busker.

 

Ikke tro at jeg skjærer alle over en kam, men nordmenn generelt burde komme seg ut i naturen og nyte den gaven som vi har blitt gitt. Naturen er noe som vi alle husker lett, fordi det er så vakkert og stille.

Lenke til kommentar

Oj oj oj... Beste jaktminne... Skulle eg ha skrive opp alle dei så hadde eg ikkje vore ferdig før utpå morgonkvisten! :love: Eg har hatt så mange gode opplevingar på jakt at det er bortimot umogeleg å trekkje ut enkeltståande episodar.

 

Men, det er klart, fyrste turen eg nokonsinne var med på jakt og bar rifle sjølv (eg hadde vore med i nokre år føre dette, men berre som tilskodar, eller som drivar), den kjem eg seint til å gløyme! Det var i lag med far min, på reinsdyrjakt i Setesdal vesthei. Me hadde knapt kome inn i terrenget før me kom over ein liten flokk. Eg klarte å felle tre dyr i løpet av ein periode på eit par timar. Det var ein knallstart på karrieren som jeger, det kan eg love dykk! :D Eg har skote både elg og reinsdyr etter den tid, men aldri tre på ein dag!

 

Uff, nei, no vart eg jaktgalen her! Skulle nok ikkje ha vandra innom denne tråden... :p Heldigvis skal heim i slutten av månaden og vere med på fyrste del av elgjakta!

Endret av Garegaupa
Lenke til kommentar

Jeg har igrunn flere fine opplevelser på jakt. Dette året blir litt trist med tanke på at ungbikkja brakk beinet i treninga før jakta.

 

Men husker godt for noen år siden når den nå gamle engelsksetteren var unghund. Det var min første jaktdag som fersk jeger under tilsyn av pappa. Første høsten til både meg og bikkja.

 

Engelsksetteren, som heter Chita, blir borte bak en kul. Når vi kommer over kulen ser vi henne i nydelig stand rett mot et bjørkekas. Både jeg og pappa går inntil og ber henne reise. Og der letter det første en stegg som detter av hagleskura mi. Jeg var i hundre og begynte delvis å løpe etter fuglen. Men da stopper pappa meg. Chita hadde tatt stand 2 meter til siden for der vi skjøyt den første. Og pappa sender meg fram alene denne gangen. Jeg ber henne reise og der kommer det opp et kull på 6. Og igjen detter det ei rype til Denne apporterer Citha sånn delvis. Eller hun løper bort og fillerister den for å si det på en annen måte. Jeg tror dette på alle måter måtte vært den perfekte starten både for meg og bikkja. Og en aldeles opprømt far.

 

Fisker også en del på sommern. Det går mest i ørret, men det er skrekkelig morro å ta en gjeddetur. Jeg og en jevnaldrende kamerat dro for første gang alene på hytta. Vannet vi fisker ikke er ikke akkurat kjent for store gjedder. Men derimot store abborer. Men vi fisker allikevel mye etter gjedde. Så dro vi da ut første turen, ganske sent på kvelden etter vi hadde kommet. Jeg fisker med skitter pop (en overflatewobler) og ei lita ørretstang og plutselig kommer det ei lita gjedde hoppende fra vannet og tar skitter poppen. Jeg bare sveiver inn og tenker ikke noe særlig over det. Plutselig stopper alt opp og snøret forsvinner så det duger. Den stakkars stanga og snella får virkelig kjørt seg. Jeg begynner etter hvert å gå tom for snøre og ber kameraten min starte opp motoren og kjøre etter. Så vi kjører etter en god stund, helt til gjedda drar mot noen vannliljer og setter seg tydeligvis fast der. Og da ser vi en relativt stort stjert stikke opp av vannet. Vi kjører inntil og jeg sveier så vidt inn. Så blir alt helt stille, nå ser vi hva som har skjedd. Den lille gjedde som hadde gått på først, hadde blitt tatt tvers over av ei relativt stor gjedde som ikke slapp for alt i verden (mest sannsynlig pga. tenna). Så jeg drar gjedde opp mot båten, og kameraten min stikker hoven som er alt for liten ned i vannet i et forsøk på å få hovet faenskapet. Og etter hvert får han tredd håven bak fisken så stjerten og litt av bakparten er nedi hoven. Da han løfter den opp av vannet ruler gjedda seg over håven. Det er vel kanskje den villleste opplevelsen jeg har hatt på vannet. Hvor stor gjedda var er vi ikke sikre på, vi har aldri vært borti gjedder som det er litt storleik på. Men tett oppunder 10 kg var det. Og det er nok på ei lettspinnstang.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Mitt beste minne må være en fjellørret jeg fikk for to år siden. 1,5 kg og sprek som ett udyr. Det var rundt 30 juli og igrunn perfekte forhold. varmt i lufta og masse insekter.

Jeg hadde fått øye på en fisk som sporadisk gikk og vaka inne med land på andre sida.

Fisken gikk samme "vakruta" om og om igjen. Tok med med ei lett 5' stang og gikk rundt på andre sia av vanne hvor fisken sto. dro ut litt line og kasta på den. kaste var perfekt og jeg fikk fisken til og ta. tok meg 7-10 minutter å få den på land. Alt stemte og jeg gjorde alt rett. Flua jeg fikk den på var ei brun døgnflue jeg selv hadde bunnet.

 

Ellers så glemmer jeg nok aldri de tre dagene jeg hadde alene i elva i sommer. Fikk en sjøørret på 1,8 og mista en bra laks(5/8kg). Selv om fangsten ikke var så stor så koser jeg meg neste ihjel i elva..

 

Friluftsliv er herligt! :)

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...
Beste fiskeminne jeg har er når jeg og to kollegaer tok oss en fisketur etter jobb en dag i sommer. Turen var til Hanøy/Ramsøy som tilhører Askøy utenfor Bergen, og det var skyfri himmel, varmende sol og rein luksus! Vi fikk selvfølgelig ingen fisk, men hadde mange fine historier og koste oss med mat engangsgrill og sosialt samvær! :)

6827953[/snapback]

Enig med deg Billy Bob! :dribble::thumbup:

Lenke til kommentar

Æ og fattern va på rypejakt forrige helg, og så et par ryper... Han fikk en mens æ fikk ingen. Han hånte mæ på spøk ;)..... Da vi kom til et nydelig vann, blikkstille og dyrelyder i skogen... Lot alt av det stressende hverdagen forsvinne og den "hånete" attituden hans.... Sinnsykt deilig, bare været var jo perfekt samt at naturen var nydelig...

Lenke til kommentar
Eg hadde akkurat fylt 16. Frå du er 16 til du er 18 kan du vere med på storviltjakt under tilsyn. Så eg var ikkje gamle karen...

 

Det er jamman meg snart ti år sidan... Eg begynner å bli ein gammal mann... :p

6828074[/snapback]

TUSEN takk! Da kan jeg begynne å jakte med rifle når jeg er 16! Dette visste jeg ikke, nå ble jeg utrolig glad. Så da får jeg være med Onkelen min på jakt til neste år tenker jeg :D Skal ta Jaktprøven i Vår tenkte jeg, og da blir det hagle , og deretter rifle.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...