Jump to content
Sign in to follow this  
Bjarte Pat

AMD - single VS dual?

Recommended Posts

Jeg skal bygge meg ny stasjonær til multitasking og grafikk (i forbindelse med webdesign og litt grafisk design), litt spill (wow o.l.) med 2 g minne, vil det svare seg å investere i en dual prosessor vs en single som koster under halvparten?

 

noen sier dette bare er noe som gagner gamere, mens amd selv anbefaler nettopp disse prosessorene til multitasking (http://www.amd.com/us-en/Processors/ProductInformation/0,,30_118_9485_13041^13078,00.html).

 

jeg er opptatt av å ha en god pc for multitasking, jeg bruker mye programmer samtidig, men de individuelle programmene er ikke så ekstremt tunge, et vanlig scenario er photoshop + dreamweaver + fireworks + media player + utorrent + outlook + msn + etc... jeg vil også tenke litt fremtidsrettet

 

bør jeg ta amd på ordet her? eller holder det med en single så lenge jeg har nok minne?

Share this post


Link to post

Ville nok valgt en dual core da det er mer framtidsrettet. Dual core er og mye bedre for multitasking da du har 2 prossesor istedet for 1. Det er kanskje bedre med single akkurat til spill da de ifleste ikke har støtte for dual core, men morgendagens spill vil ha støtte for dual core og da lir det en stor fordel.

 

Håper dette hjalp deg litt...

Share this post


Link to post

Mange som anbefalte dualcoren til meg også for et år siden for fremtidsrettet spill og programvare.. :hrm:

Noen store revolusjon innen dualcore-støtte har vi ennå ikke sett men.. :(

 

Nei, for Guds skyld! Velg dualcore! :thumbup:

Edited by nollie

Share this post


Link to post

Tusen takk for god respons! Da blir det nok dual core tror jeg. Jeg har satt opp et foreløpig oppsett som jeg hadde satt stor pris på om dere hadde kommentert. Jeg har aldri bygget pc selv, så ja, jeg er en noob :)

 

o AMD Athlon 64 X2 3800+ 2.0GHz Socket AM2 1MB, BOXED m/vifte

o Samsung SpinPoint P120S 250GB SATA2 8MB 7200RPM

o Shuttle SK22G2 Barebone Sort, VIA K8M800CE, AM2, PCI-E, SATA, LAN, 200W

o Sony DVD-brenner DWQ120AEN IDE OEM Black DVD+R/+RW and DVD-R/-RW (Dual Layer)

o TwinMOS DDR2 PC4200 2048MB Dual Pack KIT ,w/two matched DDR2 PC4200 1024MB CL4

 

Skjermkort har jeg ikke tatt stilling til enda, haster vel ikke så mye siden jeg ikke spiller så mye?

Share this post


Link to post

husk dual core optimizer driver

www.amd.com så slipper du tenke på å deaktivere 1 kjerne.

sørg for rikelig kjøling og riktige vifter db, ta det opp med din forhandler.

Share this post


Link to post

Jeg ville styret unna det barebone-kabinettet, om ikke det er et must å ha en liten og kanskje mobil PC. :)

Med tanke på kjøling spesielt. Kan kanskje bli litt vanskelig å bygge ut med flere deler osv siden alt virker så kompakt. Jeg vet heller ikke om 200W dekker alt om du skal ha et noe middelt godt skjermkort...

 

Jeg har ingen erfaringer med barebones selv. Men jeg ville regna ut hvor mye du kan kjøre tilsammen på den strømforsyninga. Har vært borti noen litt overdrevne kalkulatorer for å beregne strømbruket til PCn, så å beregne kan kanskje være vrient... Det er ofte nybegynnere nedprioriter strømforsyningen(PSU) som ikke har kunnskap og erfaring nok om det. Men få gjerne tips fra andre også før du tror på meg :p

 

Jo større kabinett, dess kjølingere - jo lengere levetid på komponentene. Det er skjelden nye PC-byggere klarer å bygge et 100% kompabielt oppsett uten problem, så ikke fortvil om det ikke alt fungerer som det skal første gangen ;) Men jo mere kunnskap du skaffer deg før du kjøper alt jo mindre trenger du kanskje også å sende i retur/bytte etter hvert..

Likevel ser det ut som det du har skal fungere greit om du ikke skal kaste deg inn i overklokking osv :p

Men forhør deg om PSUen litt først ;)

Edited by nollie

Share this post


Link to post

Jeg vet at barebones er litt uglesett i denne leiren, men nå skal jeg jo ikke bruke pcen til spilling primært. Jeg ser fram til å kunne plassere hele pcen på skrivebordet og slippe å ha det beistet stående på gulvet med masse kabler og drit, dessuten kan jeg ta med pcen på skolen eller når jeg er hjemme. Ja, jeg vet det er vanskeligere å oppgradere og holde vedlike, og dersom jeg hadde drevet med videoredigering eller gaming så hadde jeg naturligvis valgt et stort og romslig kabinett. Men jeg har aldri oppgradert noen komponenter på min gamle pcen utenom ting som harddisk og skjermkort og sånn, og jeg tror at dersom jeg kjøper denne pcen og den fungerer så skulle den holde noen år, til mitt bruk vel og merke. Men dersom det blir vanskelig med psu og sånn så får jeg vel heller skaffe meg et miditower. Er det forresten noen som kjenner til alternative kabinetter som støtter AM2? Dette og et annet som er svindyrt var de eneste jeg fant i omtrent denne størrelsen. Jeg hadde også satt stor pris på om noen kunne hjulpet meg med denne utregningen av psu ettersom dette er en problemstilling jeg aldri har vurdert en gang. Du sier at det kan bli vanskelig å drive et skjermkort med den, men trenger jeg noe fancy skjermkort så lenge jeg ikke spiller da?

Share this post


Link to post

du kan fint kjøpe et barebone, men 200 watt er for lite, du kan bruke et 6150 integrert skjermkort som er ikke verst. eller er det disse barebone som har enda mindre hovedkort som kun fås integrert.

det finnes 2 forskjellige x2 cpuer, 70watt og 35 watt

shg vet jeg solgte 35 watt. se om de har den inne eller kan bestille hvis du handler denne cpu.

2ghz dual core tilsvarer 3ghz gammel kan du si,

 

 

http://www.antec.com/us/productDetails.php?ProdID=15738400 watt

http://www.antec.com/us/productDetails.php?ProdID=91300300 watt holder

western digital blir for varm for barebone

 

Varenummer: 321242

Produsent: AMD

Varenavn: Athlon64 X2 3800+, 2.0GHz, 2x512LB Cache, 0.09 Micron, Windsor Core, Energy Effecient (35 Watt), Dual Core, Socket AM2, BOX

Modell: ADD3800CUBOX

Lagerstatus: Forventet på lager den 08-09-2006

 

Varenummer: 310998

Produsent: Asus

Varenavn: M2NPV-VM, nVidia nForce430 / GeForce6150, GLAN, 6 Channel Surround Audio, Onboard GeForce6100 VGA, SATAII RAID, Firewire, PCI-Express, DDR2-667/800, Socket AM2

Modell: M2NPV-VM

Share this post


Link to post

Du nevnte blandt annet "wow og. lig, fremtidsrettet, masse multitasking, photoshop m.m" Var litt vanskelig å vite helt sikkert hva du var ute etter; Barebone eller tower. Sorry :)

Edited by nollie

Share this post


Link to post

Meget takknemlig for din tilbakemelding :) Jeg har veldig lyst på barebone, men ikke til enhver pris, og slik det ser ut kan det fort bli dyrt. Jeg er fremdeles ikke helt med på det med strøm, får studere det litt nærmere. Dersom 200 watt er for lite, hvor mye trenger jeg?

Share this post


Link to post

Ok, jeg har innsett at jeg ikke kan låse meg til det med kabinett, så jeg satser heller på et pent og kompakt mini eller midi kabinett. Jeg hadde veldig sansen for ASUS PC TM-210 og ser det har fått god kritikk. Hvilke hovedkort passer til dette? Noen tips på veien hadde jeg satt veldig stor pris på!

Share this post


Link to post

Lian Li har nettopp lansert ett riktig snasent lite kabinett for micro-ATX, men med plass til vanlige ATX strømforsyninger.

 

Lian Li minicube

 

Kjøp ett slikt og en Mist strømforsyning, så har du en liten og stilig PC med en virkelig god, kraftig og stillegående strømforsyning.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...