Jump to content
Sign in to follow this  
trixogfix

Overkvalifisert og frustrert

Recommended Posts

Er det noen som kan stille opp som min referanseperson og gi meg gode skussmål ovenfor potensiell arbeidsgiver/rekrutteringsbyrå? :ermm:

 

Vil inn i salgs og markedsføringsbransjen, men trenger å dokumentere resultater og salgsegenskaper for i det hele tatt bli vurdert som aktuell.

 

Utdannet allmennlærer, spesialpedagog og cand.mag fra universitetet. I flere år jobbet jeg som lærer, men fikk en dag nok av å jobbe sammen med gamle, umoderne og absolutt ikke endringsvillig damer/medarbeidere.

 

De siste to årene har jeg studert markedsføring, strategi og ledelse på masternivå ved BI. Jeg har lite med nettverk utover det akademiske miljø og dermed er det så og si umulig å få seg en fot innenfor markedsføringsbransjen.

 

- "Overkvalifisert i forhold til stillingen" eller "mangler dokumentert resultater og salgserfaring" er ofte begrunnelse som blir gitt i avslagsbrevene.

 

Jeg vet at mine kommersielle og resultatfokusert legning kan bidra positivt og trenger bare en sjanse for å bevise denne påstanden i praksis. Derfor har jeg tilbydd min kompetanse og arbeidsiver gratis og uforpliktende i 3 måneder for flere bedrifter.

 

Nå begynner motløsheten å sige inn og selvtillitten forsvinne ut. Er det noen som kan tilby seg å være min "tidligere arbeidsgiver" og stille som referanse?

Trenger også dokumenterte salgsresultater. Andre forslag og råd om hvordan jeg får en fot innenfor bransjen, mottas med takk. :(

Share this post


Link to post
Er det noen som kan tilby seg å være min "tidligere arbeidsgiver" og stille som referanse?

Trenger også dokumenterte salgsresultater.

6736319[/snapback]

Tror nok dette vil rett og slett bli forfalskning, noe som er straffbart, så du vil nok få problemer med å finne noen som stiller opp..

Share this post


Link to post
Er det noen som kan tilby seg å være min "tidligere arbeidsgiver" og stille som referanse?

Trenger også dokumenterte salgsresultater.

6736319[/snapback]

Tror nok dette vil rett og slett bli forfalskning, noe som er straffbart, så du vil nok få problemer med å finne noen som stiller opp..

6736337[/snapback]

:no:

Å gjøre seg til kjeltering for å få vise sin egen dyktighet i jobbsammenheng, eller ende opp som kjeltering og arbeidsledig trygdeboms -

 

Hedelige og lovlige råd/tips mottas med takk.! :ermm:

Share this post


Link to post

Du må ikke gi opp det gjorde ikke jeg.

 

N er ikke akkurat dette mitt fagfelt, men jeg kommer opprinnelig ifra Kristiansand. søkte på tja godt og vrel 60 jobber der nede, kunne nesten telle jobb intervju på 1,5 hånd. Til og med Support hos LOS og Ventelo fikk jeg ikke. Jaja, da måtte jeg bare gjøre noe "drastisk" søke på et annet jobb marked, så da søkte jeg på jobb her i Oslo, og fikk napp på første forsøk som trainee (6måneder).

 

Det at du er "overkvalifisert" er bare tull fra ennen til annen. det bedrifter tenker på er vel lønn de må betale deg utifra dine kvalifikasjoner. Skrive en bra CV, begynn å skriv cover letter (søknad på jobber som ikke er lagt ut eller som eksisterer på gitt tidspunkt). Få med det lønnsnivået du er villig til å starte på. Man skal "level" vel og merke. Men jeg ville ha sattset ei lønn rundt 250-tusen det første året (eventuelt 6mnd), for så å stige.

 

så lenge man ikke har erfaring så ikke regn med å få noe topp lønn de første 6-12mnd (det måtte jeg, men jeg angrer ikke en plass på den jobben jeg fikk, trives kjempe godt)

 

Frankie

Share this post


Link to post

Jeg vet det kan være vanskelig å få jobb, men jeg tviler på at du har det være enn jeg hadde. Jeg var ferdig våren 2002 siving i IT, da var det jo helt blåst for relevante jobber og ikke stor mulighet å få jobb med noe relevant. Det tok et år, ca 150 jobbsøknader før jeg fikk meg jobb.

 

Det gjelder å ikke gi opp. Du som har studert markedsføring burde jo bruke det til å markedsføre deg selv for potensielle arbeidsgivere.

 

Å prøve å være referanse i forhold til noe tidligere er nok bare dumt for begge parter. Faren for at det blir oppdaget er ikke noe jeg vil utsette meg for. Det er heller ikke så lurt for deg om det skulle bli avslørt, da er det jo ikke sikkert du ville beholdt jobben.

Share this post


Link to post

Bare for å tipse litt når det gjelder referanse. Hvis det var en eller flere lærere du hadde spessiel kontakt med på skolen, så er det ikke noe i veien for at du kontakter han eller henne, spør om de husker deg. for så høre om de er villige til å være referanse for deg når du nå skal søke jobb. Det gjorde jeg da jeg var student på Noroff, funket kjempe fint det.

 

Har du egne "spesial felt" selv om du ikke har jobb erfaring fra disse så ta dem med på din CV. Jeg for min del liker veldig godt å holde på med sikkerhet av forskjellig slag, til og med det tok jeg med på min egen CV.

 

Ellers så kan jeg anbefale verdens beste resume program, "Resume Maker 10/11" det er bare helt genialt, lager kjempe flott CV. alle de plassene jeg har tatt det med har skrytt av oppsette på CV'en min.

 

Frankie

Share this post


Link to post

Ingen vits å synke så lavt for å få seg jobb, vet hvor frustrerende det er men den som venter på noe godt venter ikke forgjeves. Ventet i 3 år før jeg fikk meg arbeid.

 

Keep your head up, snakk om tidligere arbeids kollegaer og spør om de kan stille som ref til deg :)

Share this post


Link to post
Skrive en bra CV,  begynn å skriv cover letter (søknad på jobber som ikke er lagt ut eller som eksisterer på gitt tidspunkt).

6736669[/snapback]

 

Cover letter... Snakker du om åpne søknader?

Share this post


Link to post

Ja det er vel egentlig det det heter på norsk ja. Altså nå tenker jeg ikke på bare å skrive en åpen søknad og bare begynne å "spame" bedrifter i nabolaget. men hvis man hører om en bedrift som kommer til å utvide i nærmeste fremtid så hvorfor ikke.

 

Frankie

Share this post


Link to post
Guest Bruker-95147

6 av 10 ledige stillinger utlyses aldri. Jeg anbefaler deg å prøve på den uformelle måten ... :thumbup:

Share this post


Link to post
Derfor har jeg tilbydd min kompetanse og arbeidsiver gratis og uforpliktende i 3 måneder for flere bedrifter.

6736319[/snapback]

 

Når du må gå til det steget for å selge deg selv til en arbeidsgiver, hvorfor skal arbeidsgiveren din da tro at du klarer å selge deres produkt med fortjeneste?

Share this post


Link to post

Still opp i en frivillig organisasjon. Siden det er ubetalt og det er få søkere/interesserte, så får du nok jobben lett. Gjør en solid innsats (lat som om du tjener grilliarder av kroner), og vips så har du en "tidligere arbeidsgiver" som vil gi deg prima attest og kunne henvise til ypperlige resultater, alt dette uten å begå mened.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...