Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Golf 3 - pipelyd / hyling or rumling


Anbefalte innlegg

ved langkjøring oppstår en irriterende pipe/hyle lyd. Denne lyden oppstår bare ved kjøring over lengre avstander ( mer enn tre kvarter/time), og er tilstede uansett om jeg gir gass / slipper gassen / lar bilen rulle i fri. Den forsvinner derimot når jeg trykker lett på bremsen (trenger ikke engang å bremse, det holder å legge foten såvidt bortpå akkurat såpass lett at bremselyset lyser), og kommer tilbake når jeg slipper bremsen. Min første tanke er at dette høres ut som et eller annet som er dårlig smurt, eneste pussige er det med effekten av å legge foten på bremsen. Dett gjelder når bilen er i bevegelse. Ingen lyd ved tomgang.

 

I tillegg har jeg begynt å merke en rumle-lyd foran. Frekvensen / intensiteten er uavhengig av turtallet, og later til å følge hastigheten på hjulene. Det er en dyp rumlelyd, grenser nesten til "under-lyd", min samboer klager over at hun får vondt i hodet av den. Lyden er en anelse kraftigere når bilen svinger. I motsetning til nevnte pipelyd oppstår denne i perioder uansett kjørelengde.

 

Som dere sikkert skjønner av språket mitt er jeg ingen biltekniker, så jeg lurte på om noen av dere her på forumet kunne ha noen tips om hva dette kunne være. Jeg vil ikke slippe mekanikere løs med feilsøking uten jeg har noen aning om hva som kan være problemet, da ser jeg for meg at sedlene flyger avgårde raskere enn hva jeg klarer å bla opp fra lommeboken.

 

Bilen er en -95 mod. Golf GL 1.8l stasjonsvogn. Regner med at det er bare standard komponenter i bilen, tror ikke den forrige eieren var typen til å trimme bil. Stasjonsvogneiere er vel helst ikke det :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Rumle lyden er 99% sikkert et slitt hjullager. Lageret til den bilen koster ikke så mye, men fjærbeinet må demonteres og lageret må presses ut for å få det byttet.

Hylelyden er mest sannsynlig fra bremsene. Det hjelper ofte ta av calipperen, presse inn stempelet og børste bremsedelene rene med en stålbørste. Det kan og hjelpe å bytte bremsebelegg.

Lenke til kommentar

Pipelyden kommer av at klossene ikke slipper seg like godt tilbake som før siden ting blir litt "størt" av skitt og tid. Jeg ville snakket med et bilverksted hvis du ikke skal gjøre dette selv. De gir deg sikkert en fastpris på bytte av hjullager og rengjøring av bremser. Hjullageret ligger på 3-500 avhengig av hvor det kjøpes + arbeid.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...