Gå til innhold

Kan Hardware.no venligst slutte med overklokking???


Anbefalte innlegg

Quote:


Den 2002-10-23 11:47, skrev SMARTGUY:

Er så forbanna lei alle drittunger som leser inlegg over hvordan de kan overklokke...

...drittungene...


 

Dette er et godt eksempel på hva JEG er lei av. Usaklighet og barnslig språkbruk er ikke måten å bli tatt alvorlig på. Dette inlegget får meg til å lure på om posteren har brukt en god porsjon selvironi når brukernavnet ble valgt ut.

 

Forøvrig kan en jo spekulere i hva han trenger denne tråden til hvis han sitter med det han påstår...

 

[ Denne Melding var redigert av: Muffinman på 2002-10-23 15:29 ]

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Smartguy,

Jeg kan forstå, iallefall litt, din frustrasjon. Om du er ansatt eller driver et servicested, er uvisst, men du har tydeligvis et nært forhold til jobben din. Men prøv nå å legge fram dette på en litt mer saklig måte. Ta deg sammen litte grann, og skriv så et nytt innlegg med bedre og mer dekkende argumenter. Det er nok også en viss interesse her for hvordan du avdekker overklokking.

 

Eksempelet du kom med, kan like gjerne være et resultat av dårlig kjøling fra produsenten sin side (f.eks. at en vifte i en PC-pakke fra Komplett ikke fungerer eller ikke er ordentlig påmontert). En overklokker som er god og som har ressurser til det, har et kjølesystem som ikke fører til en nevneverdig temperaturøkning på komponentene. Et instrument som måler varmeutviklingen vil derfor ikke kunne avdekke overklokkede komponenter

Lenke til kommentar

He he, det var da fælt hvor mange som satt seg i forsvarstilling. Når det gjelder overklokking så begriper jeg ikke hensikten i dag. For 3-4 år siden var det noe¨å hente, men i dag, NEI. Syntes det er tåpelig å sitte å kikke på allverdens benchmarker for å oppnå best mulig resultat, og når det kommer til stykke så er jeg overbevist om at flesteparten aldrig merker forskjell før eller etter klokkinga.

 

Husker når Celeron 300A kom. Den hadde 128KB cache innebygd i kjerna og var lett og overklokke til 504Mhz. Her kunne du spare masse peng på å la vær å kjøpe en P2 500 med halvparten så treig cache. Da var gevinsten større. Om du sparer noen hundrelapper på å kjøpe feks en xp1800 istedenfor en xp2200 for så og få deg ei dyrere kjøleribbe og vifte for å klokke den opp til en XP2200, da utfordrer jeg forumistene her til å sette opp 2 like systemer med disse 2 CPUene og så får Dere se om det er noe forskjell. Du kan kanskje få noen få frames ekstra pr.sec under spill, kanskje et par ekstra bilder pr.sec under koding av video, men det dere ser dere blinde på er de voldsomt mye lengre grafene i benchmarprogrammene. Men OK la gå dette er vel en hobby som alle andre!

 

Skal ikke nevne hvor jeg jobber, men faktisk så er dette et generelt problem i markedet i dag. Det er blitt en liten fjortis greie å overklokke. Da er du kanskje litt kul og har litt mere peil på data enn resten av gjengen. Uansett hva Dere sier så er dette et problem som opptar mye tid for servicefolk i dag.

 

Jeg syntes da Dere som driver med "Seriøs" overklokking skulle ta ansvar og si ifra at Dere har overklokka maskinen. Da tror jeg faktisk ventetida på reparasjoner av PCer hadde sunket drastisk i landet. Men det er jo en typisk kjensgjerning da at pappa har kjøpt en PC, sønnen har hørt om hardware.no, han og kompisen surfer dit for å sjekke ut litt OK tips, alt går til ******* og sønnen vil da selvfølgelig ikke innrømme hva han har gjort, og pappaen skjønner jo selvfølgelig ikke en meter, leverer inn PCen til MEG som får kjeft for at PCen er så dårlig. NOEN SOM SKJØNNER HINTET!!!!!!!!!!!!!!!!

Lenke til kommentar

Skjønner poenget, men, at folk er uærlige, er vel ikke god nok grunn til at andre skal stoppe å overklokke, og at overklokking.no skal legges ned? Hvis noe av min hardware går føyken, er det surt, men det er jo stort sett bare min feil, og da er det jeg som betaler ny hardware, ikke butikken. At kjøpsloven er så syk som den er i dag, er ikke min skyld, heller ikke noen av de andre her inne på forumet.

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-10-23 16:11, skrev SMARTGUY:

He he, det var da fælt hvor mange som satt seg i forsvarstilling.


 

Nei, når folk "lyver" i beste sendetid, så er ikke det så rart.

 

Quote:


NOEN SOM SKJØNNER HINTET!!!!!!!!!!!!!!!!


 

Det er ikke et hint når du banker det inn med slegge. Et utropstegn holder lenge.

 

[ Denne Melding var redigert av: LarsC på 2002-10-23 16:30 ]

Lenke til kommentar

Ser litt mer hva du mener nå. Forstår at det er en del frustrasjon her ja (jobber med support sjøl)... En "fungérbar" løsning på det du legger fram her, er rett og slett overklokkingstillatelse og aldersgrense på overklokking. Ja, det høres dumt ut, men noen annen måte finnes ikke. Tror nok ikke at noe slikt skjer nei... (En 15-åring ble i Frostating lagmannsrett dømt for å ha overklokket 2 PC'er. Pga guttens lave alder, slipper han unna med en bot på 5.000,- og må ikke oppholde seg i nærheten av PC'er nærmere enn 10m i de neste seks månedene)

 

Det har blitt en hobby for mange, og selv om det gir lite ytelse (*kremt*, hva med enkelte av P4'ene som kan klokkes til de grader? *kremtkremt*), lærer man mye av det. Man får en bedre oppfattelse av arkitekturen bak det hele.

 

Jeg tror ikke du får stoppet det. Kan på en måte sammenlignes med at bileiere ikke kan bruke bedre olje som får motoren til å gå bedre...

 

Det er fint om du kommenterer hvordan du måler overklokking sikkert også.

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-10-23 16:11, skrev SMARTGUY:

Når det gjelder overklokking så begriper jeg ikke hensikten i dag.


 

Pentium4 NW er absolutt noe du kan merka at du har overklokka så for den gjelder bedre ytelse argumentet. For oss med AthlonXP så er det selve sporten, selve overklokkinga, som er hele poenget. Ytelsesmessig er det desverre lite å hente på disse.

 

Quote:


Skal ikke nevne hvor jeg jobber, men faktisk så er dette et generelt problem i markedet i dag. Uansett hva Dere sier så er dette et problem som opptar mye tid for servicefolk i dag.


 

Etter det jeg har hørt så får butikkene inn relativt få svidde CPU'er så problemet er ikke særlig stort.

 

 

 

Det er veldig mye snakk om å finne ut om en PC er overklokka. Altså, om PC'en er overklokka tar ikke noe tid å finne ut i det hele tatt. Det som er vanskelig er å finne ut om PC'en har vært overklokka. Alle er sikkert klar over det, men jeg må bare understreke det :smile:

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-10-23 16:45, skrev arve87:

Kossen skal programvare finne ut fysisk tilstand til cpuen i den forstand at den skal finne ut om den er overklokka eller ikkje??


 

Du må lese. Varmeutviklings"historie".

Hvordan han har tenkt å faktisk bevise at dette skyldes overklokking og ikke naturlige årsaker er litt verre.

 

Edit: Hei Leif.

 

[ Denne Melding var redigert av: LarsC på 2002-10-23 17:08 ]

Lenke til kommentar

Hehe, dette "programmet" du kan trylle fram bevis med, kan du sende det på [email protected]? Hadde vært kjekt og testa det. Har en liten teori om at det er umulig å finne ut av dette via. PCn. Tror forøvrig også butikker som komplett har lyst på slike programmer for å lese av om det er OCet eller ikke... (btw hvordan booter man med en brent CPU :???: )

 

Er nok bare du som er litt ustabil... Du egner deg bedre som trucksjafør :grin:. Det er heller ikke hardware.nos ansvar å forklare unger hvordan OC påvirker CPUn.

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-10-23 17:19, skrev MrA|:

Hehe, dette "programmet" du kan trylle fram bevis med, kan du sende det på [email protected]? Hadde vært kjekt og testa det. Har en liten teori om at det er umulig å finne ut av dette via. PCn. Tror forøvrig også butikker som komplett har lyst på slike programmer for å lese av om det er OCet eller ikke... (btw hvordan booter man med en brent CPU :???: )


Er nok bare du som er litt ustabil... Du egner deg bedre som trucksjafør
:grin:
. Det er heller ikke hardware.nos ansvar å forklare unger hvordan OC påvirker CPUn.



 

Du får gi oss testresultatene :lol:

Lenke til kommentar

Svaret på denne diskusjonen er enkel : Så lenge "smartguy" ikke kan legge frem bevis på at han i hele tatt,HAR programmet han snakker om.Så ser jeg på dette som bare skryt og oppspinn.

 

La ham bevise sin påstand,ellers så er denne diskusjonen,fra mitt synspunkt død og unødvendig.

 

Klar Tale !!

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-10-23 18:12, skrev Citizenx:

Herr smartguy, hvis du ikke liker å få inn pc'er til service eller at noen har noen komentarer idet de leverer pc'en, så syns jeg seriøst at du burde skaffe deg en ny jobb.


 

Enig.

Smartguy du burde være glad for at folk ødelegger hardwaren sin og leverer det til reperasjon. Det er jo tross alt pga. disse kundene du har en jobb og tjener penger.

 

Tenk hvis alle som faktisk ødela hardware selv bare kastet dette og kjøpte seg nytt. Da hadde du kun hatt garantisaker og kunne ikke ha fakturert en eneste kunde.

Når du fakturerer en kunde så er jeg sikker på at du benytter en timespris som er høyere enn det produsentene må betale for ved garantisaker.

 

Og er ikke en av arbeidsoppgavene dine å finne ut om det virkelig er en garantisak?

 

Om det er en garantisak så må jo produsenten stå for dette, mens når det er kundens feil så betaler kunden for reperasjonen. Uansett, du får pengene dine sålenge det ikke er du som er skyld i problemet (dvs. er produsenten).

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-10-23 16:11, skrev SMARTGUY:

Jeg syntes da Dere som driver med "Seriøs" overklokking skulle ta ansvar og si ifra at Dere har overklokka maskinen. Da tror jeg faktisk ventetida på reparasjoner av PCer hadde sunket drastisk i landet. Men det er jo en typisk kjensgjerning da at pappa har kjøpt en PC, sønnen har hørt om hardware.no, han og kompisen surfer dit for å sjekke ut litt OK tips, alt går til ******* og sønnen vil da selvfølgelig ikke innrømme hva han har gjort, og pappaen skjønner jo selvfølgelig ikke en meter, leverer inn PCen til MEG som får kjeft for at PCen er så dårlig. NOEN SOM SKJØNNER HINTET!!!!!!!!!!!!!!!!


 

Unnskyld meg, men snakker du om det å være seriøs??

Etter hva jeg har lest i denna tråden (alså dine poster) så virker det ikke som du er så veldig seriøs av deg du heller.

Masse utropstegn, bruken av Caps bør reduseres, er spydig i måten du skriver ting på osv osv.

Nei, voks noen cm så kan du kanskje snakke om seriøsitet.

 

Det er som Ander L. sa, det å overklokke en AMD er nesten en sport.

Folk burde da få gjøre hva de vil med sin egen PC (ja, uten tillatelse til å overklokke).

Og Smartguy kommer med et "forslag" her om at folk selv skal si fra om de har overklokket maskina si, det er max 0.1% av de som har OC maskina litt som kommer til å gjøre samma hva du/PC butikkene gjør for å oppfordre folk til det.

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-10-23 13:47, skrev SMARTGUY:

Ja Dere er noen luringer her. Er det ingen av Dere som tenker på sånne som meg som får tilbake PCer som er overklokket. Dere går jo inn for å lure butikken dere har kjøpt varen av. Men så fort Dere har blitt urettferdig behandlet av en butikk så syter dere som en fornærmet drittunge.


Skjønner at de fleste som er her tror de har peiling på ting og tang, men er det ingen av Dere som har hørt om instrumenter som måler hvor stor varmeutvikling en komponent har vært utsatt for???


 

Desverre så er det en del som "lurer" butikkene og sender inn produkt(er) som er ødelagt/skade p.g.a av overklokking.

 

Har ikke noe peiling på slike tester du sikter til, men det finnes sikkert. Problemet er at disse koster veldig mye penger og det er det de ferreste butikker som har råd til.

 

Et problem med en slik test beviser egentlig ikke om prosessor har vært overklokket. Hypotetisk sett kan prosessoren være skadet fra produsendt som gjør at den produserer mer varme eller at hovedkortet gir for mye spenning.

 

Uansett så er det mange som lurer butikken. Det finnes mange useriøse forhandlerer, men desto flere usikre kunder. Problemet er bare at forbrukerne har en bok med som er like tykk som Bibelen, mens butikker/selgere har et bok som er tynnere en donald med. Nesten uasett hva kunder sier så har han rett og butikken må betale/ersatte produktet.

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-10-23 20:22, skrev Bøgge Bakken:


Desverre så er det en del som "lurer" butikkene og sender inn produkt(er) som er ødelagt/skade p.g.a av overklokking.


 

De fleste fordelesordninger blir dessverre misbrukt. Men det er vel liten tvil om at selgerne er i flertall i lov-tøye-og-bøye-gruppen.

 

Det er produsentens oppgave å bygge inn mekanismer i prosessoren som gjør det umulig å overklokke uten at dette kan oppdages, eller umulig å ødelegge prosessoren ved overklokking. Det er latterlig å se selgere som mistenkeliggjør alle kunder fordi "noen" prøver å "lure" dem. Når selgere bruker flere år på å utvikle programmer som avslører kundene deres, og gleder seg til å "ta" dem og fakturere dem, vil jeg gjerne vite hvilken butikk de jobber for, slik at jeg kan holde meg langt unna den i framtiden.

 

Quote:


Nesten uasett hva kunder sier så har han rett(...)


 

Den regelen står i selgerens "donald-bok" og er en selvfølge for en hver seriøs selger. Det er bra at forbrukere beskyttes med lover, men overfor seriøse selgere trenger man aldri å dra fram den røde boka. Hvis det viktigste for en butikk er tapet av noen kroner fordi en kunde eller to får dekket på garantien en skade som egentlig var selvforskyld, har de virkelig ikke forstått noe som helst.

 

LeD

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...