Jump to content
Sign in to follow this  
Livert

Hvordan oppnår du inspirasjon?

Recommended Posts

Vel, lurer egentlig på hvordan dere blir inspirert til å skape musikk.

 

For min del er dette ikke så enkelt alltid, er ikke bare å slå på en knapp, og så er jeg inspirert.

 

Tenkte kanskje dere kunne komme med idéer til hvordan man kan finne roen, eller energien til å skape musikk.

 

For eksempel: Gå en tur i skogen? Stillhet? Høre på annen musikk? Spille på en gitar man aldri har prøvd før? Eller et annet instrument enn det man pleier?

 

Help me out! :thumbup:

Share this post


Link to post

laste ned en ny synthesizer, laste ned nye samples, høre på ny musikk jeg ikke er kjent med, etc.

 

egentlig kan alt inspirere, men jeg tror ikke man kan tvinge seg til det, det kommer naturlig liksom.

Share this post


Link to post

Jeg blir vel stort sett inspirert av å høre ny musikk, eller se videoer med folk som spiller noe, og musikken fenger meg. Enten fordi det er teknisk krevende eller fordi det rett og slett bare får meg til å tenke. Med andre ord blir jeg sjelden inspirert av radio/popmusikk... (no offense :p). meneh... jah. Noe sånt. Er ikke bare bare å sette seg ned å lage musikk, det kommer veldig an på sinnstemningen der og da.

Share this post


Link to post

Har aldri forstått meg på profesjonelle komponister, tenker da på de som lager f.eks. filmmusikk. De jobber sikkert alltid under stort press, men klarer likevel ofte å produsere nydelige svære greier. Kanskje de har en enorm rutine på alt de gjør?

 

For min del går jeg fort lei av for eksempel lydene jeg bruker på dataen. Er enig i at det funker å få tak i en ny synth som man kan skru på. Men går fort lei dette også.

 

Hvis jeg spiller på en gitar jeg ikke har testa før, så høres alt så annerledes og mer spennende ut. Trenger ikke være en spesielt bra gitar, bare noe annet :) .

Share this post


Link to post

spiller du i band? av og til er det enklere å bygge på tekster/riff til andre. evt bygge videre på en improv som oppstod under øving.

 

er jeg alene så plunker jeg som regel på gitaren til det skjer noe. viktigste er å holde gitaren i gang. oftest ender det med at man spiller noe man kjenner fra før, men av og til så finner man på noe nytt. målet om man skal kalle det for det er å overaske seg selv. som du sier så er det ingen knapp.

 

er du helt blank så er prøv å få tankene til å vandre. må du trå til klisjekilden (ei jente) så gjør du selvsagt det...ikke med hensikt å ende opp med noen kjærlighetssang (selv om alle låter på sett og vis er det), men for å komme i rett stemning

 

ikke tenk på hva de profesjonelle komponistene gjør, de gjør jobben sin og lager musikk for andre...du skal lage musikk for deg selv

 

alternativ 2 er å gi blaffen i alt over, hva som fungerer for meg behøver ikke å gjøre noe for deg/andre

Share this post


Link to post

Ja, det viktigste er sikkert å gi slipp på alt av tanker og prinsipper om hvordan musikk "skal" være. som du sier(Legion) så lager man musikk til seg selv :) .

 

Har spilt en del i band, selv om jeg for det meste har laget musikk for meg selv. Har spilt gitar i 15-16 år nå, og lager heller riff enn låter. Synes det faktisk er ganske vanskelig å skulle lage låter, dvs. sette sammen riffene på en bra måte. På dette området er det sikkert bra å ha et band som kan komme med forslag til hvordan det kan gjøres.

Share this post


Link to post

Lukk øynene, se for deg et stort maleri og lag musikk til det! Hør etter inne i hodet ditt og nynn.. etterpå kan du ta fram gitar, piano, fele eller hva enn du spiller å prøve å få noe ut av det :)

Share this post


Link to post

En annen ting er å prøve ut forskjellige akkorder og finne ut hvordan de eventuelt passer sammen med andre på en harmonisk måte. Selv gjør jeg det på forskjellige måter. Jeg kan sitte i Reason og komponere filmmusikk-lignende greier, spille på gitar for å få en helt annen type inspirasjon, finne en bra tekststrofe og bygge melodi og riff på det. Kombinerer man dette kan det lett bli en låt av det. En annen viktig ting er å tenke på varisjon innen alle akkorder. Bytt ut enkelte f.eks med parallell akkorder innimellom, så kanskje dukker andre fine harmonier fram! Det viktigste er uansett å ikke forkaste noen idèer med det første og heller prøv å bygge på dem! :)

Share this post


Link to post

etter å ha laget musikk i over ti år er min erfaring:

 

man kommer ingen vei med å vente på inspirasjon. Eneste måten man faktisk blir inspirert på, er å holde på med musikk. Det er bare til å sette i gang :)

Share this post


Link to post

Gamle låter jeg har mekket tidligere, bruker ofte gamle samples, og henter mye inspirasjon derifra. Men Samtidig skal det høres ut som en ny låt.

Share this post


Link to post

d ajeg laget trance rotet jeg runt og prøvde å lage fin patch. likte jeg det ville jeg utvide det til en sang. med å lage en melodi så å sette opp alt.

 

men i det siste har jeg begynt med å skrive en del sang tekster. så nå skal jeg ha meg en gitar og se hva som skjer. det som inspirer er tanker og meninger egentlig. maybe a special one :p

Share this post


Link to post

Noen ganger sitter jeg bare å tukler med synther og lyder osv. Andre ganger fyller jeg opp Zen'en min med musikk jeg ikke har hørt mye på og tar meg en tur ut. Dette funker bare sånn av og til. Enten får jeg en idé eller to, eller så skjer det ikke en dritt. Andre ganger igjen hender det at det bare popper opp en idé i hodet mitt i de merkeligste situasjoner og tidspunkter. På fylla, under "lørdagskosen", når jeg er syk, i mattetimen etc..

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...