Gå til innhold

Bør Cannabis legaliseres??


Odden

Anbefalte innlegg

viss du har lest det jeg har skrivd i innleggene her så ser du at jeg ikke sier noe om at det ikke er bivirkninger. men den bivirkningen du snakker om er en følge av misbruk. akkurat det samme som alkohol, drikke en hver dag så blir en stokk dum da også, og en dreper leveren sin.

dette er vel den andre eller tredje gangen jeg skriver det.

 

så jeg skriver det igjen allikevel DET ER EN BIVIRKNING SOM FOREKOMMER SOM FØLGE AV MISBRUK, det er et hav av en forskjell mellom misbruk og bruk.

 

en bruker er en som tar en joint en gang i blant, han er glad i det, men greier å kontrollere seg slik at han ikke røyker hver dag, men kanskje tar en joint når uka er slutt.

 

en misbruker er en som ikke har kontroll over forbruket sitt, en som røyker hver dag og ofte flere ganger om dagen.

 

Ok en alkoholiker vil du vel heller ikke ha til å jobbe for deg. ustø på hånden osv. men en person som drikker når uka er slutt, tar seg et par halvlitere. de er akseptert fordi det er uke slutt. det er med cannabis som med alt annet. ta det med måte. ikke bruk for mye. det gjelder også alkohol. og smertestillende.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

ja jeg har lest innleggene dine, men syntes også att hele sannheten skulle fram. En annen sannhet som må fram er att hvis cannabis ble legalt så ville misbruket også øke betraktlig. Som f.eks når man har hatt en møkka dag på jobben med stress og annet fshit, kommer hjem og føler et behov for å koble av. Men istedet for å helle opp en liten dram eller to så ruller man seg en joint og snøballen begynner å rulle. Ett annet faktum er att mange ikke kan begrense seg når det gjelder noe godt.

 

btw: Odden du har også glemt ett annet argument når det gjelder legalisering av hasj: Nemlig bekjempe kriminalitet, men tobakk er lov men det blir smuglet mer tobakk en hasj in i dette landet. Så det ville fremdeles eksistere et illegalt marked for hasj. Kanskje det også ville øke p.g.a. høye avgifter fra staten.

Lenke til kommentar

Hasj'en bedøver hjernesellene det gjør ikke brennevin (alkoholen) Men eg er faktisk glad for at alt som de kaller narkotika er forbud mot. Eg så et program på desovery om hasj og andre ståffer som de testet, I små megder er det ikke farlig. Men røyker du mye hasj og cannabis så er det farlig. Øl er og farlig om du drikker store mengder. Det er farlig å leve du kan dø av det.

Lenke til kommentar

Odden: Sikter du til noen av mine innlegg? Har ikke skrevet noe sted att man blir avhengig ved første trekk.

 

btw: Så en episode av "Hidden" på Discovery her om dagen, og de sendte fra ett sted utenfor San Fransico hvor noen hippier hadde tatt tillflukt. Stedet ble kallt "Emerald hills" el. Der dyrket de mariuana selv. I ett interjuv med en av de lokale var komentaren "grønt man, allt er bare grønt". Den setningen burde vel si allt

Lenke til kommentar

Interessant tema på et slikt forum, hvem sa at 'datanerder' ikke var samfunns interesserte?! Først vil jeg bare si at jeg synes Odden er den som har kommet med de mest konstruktive meldingene angående dette emnet, ser ut som om han faktisk har søkt litt rundt og tillegnet seg litt kunnskaper om emnet. Og jeg må si at jeg er enig i mye av det han sier. Er en del andre som kanskje burde foretatt litt mer reasearch før de kommer med påstander. Google kan gi deg svar på det meste.

 

Og nei, marijuana er ikke som røyking, alkohol og mange andre narkotiske stoffer. Du kan ikke bli fyssik avhenging av marijuana, i motsetning til nikotin og alkohol, men du kan bli psykisk avhenging ved hard bruk ('misbruk')... dvs. at du føler du trenger en joint. Dessuten er marijuana rusen en 'renere' rus enn det man får av f.eks. alkohol. Hvem har ikke våknet en søndag morgen og tenkt at man aldri mer skal drikke en dråpe alkohol?!

 

Det marjiuana røyk (og hasj, som er ligner marijuana mye, men somer sterkere) gjør er og bedøve hjernen og svekker korttids-hukommelsen. Og du blir ved misbruk stokk dum, har kjent ett par sånne. Men marijuana dreper ikke hjernecellene slik som alkoholen gjør (mulig ved misbruk/lang tids bruk, er litt på tynn is her). Så ved 'vanlig' (er jo ikke lov i Norge) bruk er ikke marijuana verre enn alkohol, heller motsatt, men som Odden sa det er stor forskjell på bruk og misbruk! Og ta seg en joint hver gang en er deppa, eller en dobbel scotch er misbruk samme hvordan du ser det!

 

Klart det som er skummelt ved evt. legalisering er ringvirkningene... Men jeg tror egentlig ikke at marijuana no mer nybegyunner drug enn alkohol/sigaretter! Men fr evt. legalisering burde kanskje norske politikere se på alkohol politikken sin, etter det jeg leser på nettet dør jo folk som fluer fordi de drikker teknisk sprit, noe som ikke er helt patent med den norske avgiftspolitikken kanskje?!

 

Selv er jeg glad jeg studere i Australia og kan kjøpe meg en pint (yep, ingen stusselige halvlitere eller enda verre 0.4 her nede) til et par og tjue norske kroner ute på byen. Mindre fulle folk som raver gatelangs her enn i Norge, og ingen som dør av teknisk sprit!

 

Ups... dete ble jo nesten et essay... tenker vi avslutter der for min del!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...