Jump to content
Sign in to follow this  
anbe4

Forhindre spam i nyhetsystem

Recommended Posts

Jeg driver en nettside for en ungdomsklubb, denne siden har i den siste tiden vært plaget med spam kommentarer i nyhtssystemet, ta en titt selv, så ser du hva jeg mener. www.13-19.no (all engelsk tekst er uønskede kommentarer)

 

Jeg har prøvd å lage et kode system for å poste kommentarer, ddette fungerer slik at du får opp en kode i ett felt, og må skrive denne inn i feltet under. har sett at en del systemer bruker dette for å forhindre at roboter fyller ut skjemaene.

Hos meg hjalp ikke dette stort, men det hjalp litt, tidligere kom det inn over 250 kommentarer i døgnet på hver nyhet. nå kan det se ut som dette er redusert til under 50.

 

Siden har ikke så veldig stort besøkstall, så tviler på at det er noen av dem som bruker siden til vanlig som gjør dette.

 

Først tenkte jeg at det kanskje dreide seg om noen som brøt seg rett inn i databasen og skrev rett til tabellene, dette fikk jeg avkreftet når også gjeste boka er full av spam, den er nemmelig laget på flat filer.

 

Noen som har noen gode måte rå løse dette på? slik siden fremstår nå er den tilnærmet ubrukelig.

Edited by anbe4

Share this post


Link to post

Nytter ikke med tekst-basert anti-spam siden det er nesten like lett å poste kommentarer da som når det ikke er noe. Det du trenger er bilde-basert antispam. Til dette trenger du GD eller noe tilsvarende. Ganske kort må du først generere en tilfeldig streng og id, legge dette i databasen. Deretter legger du ved et bilde som linker til et script som henter ut strengen basert på iden du sender med (altså linken til bildet blir f.eks bildet.php?id=[id-en]) og som lager et bilde ut av det. I tillegg legger du ved skjult input med id-en som verdi. Når form-en blir sendt inn sjekker du inntastet streng opp mot id og streng i databasen og sletter raden hvis alt stemte (ev. slette raden uannsett og opprette en ny streng og id).

 

Edit: Kan forøvrig også være en idé å loggføre IPene og sperre de som sender spam. Ofte er det nemlig snakk om spam fra bestemte IPer.

Edited by Ernie

Share this post


Link to post

Takk for hjelpa, har ikke tid til å prøve ut dette nå, men skal pruve det senere. hørtes nokså fornuftig ut, og ttror nok det er noe jeg skal få til.

Share this post


Link to post

Du kan jo lage et enkelt skript som lager tilfeldig tekst i bilder og overføre løsningen ved hjelp av en sesjonsvariabel som klienten ikke kan lese. Har laget et lite eksempel her

 

edit: BB-koden var URL, ikke link. :)

Edited by BlueEAGLE

Share this post


Link to post

Tror jeg går for løsningen til BlueEAGLE, dette er det som lå nærmest det jeg hadde tenkt på forhånd.

 

Den løsningen du har ernie, er et bare meg som har missforstått, eller er det en liten svakhet med den. For hva hvis brukeren kjører første scriptet, da blir det lagt inn en streng i databasen, og bildet blir gennerert(hittil er det greit). Men hva om brukeren ombestemmer seg her, og lar være å sende formen, da blir strengen du har lagt i databaasen ikke slettet, og databasen vil vokse, ettersom det blir gennerert en ny streng for neste bruker. Tenker jeg rett, eller har jeg misforstått.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...